local-stats-pixel fb-conv-api

Kā latviešu čaļi no Latgales Anglijā kartupeļus vāca.17

232 1

Šie puiši ir no Latgales! Viņu dzīves takas ir aizvedušas līdz viesstrādnieku lauku darbiem Anglijā. Šie jaunieši ir arī uzņēmuši video, kurā stāsta par savu ikdienas darbu un redzams arī tas, ka viņi nav pazaudējuši optimistisko latgaliešu skatu uz dzīvi.
“Latgaliešu spēkavīrs Arnolds Švarcenegers šodien ir piebarots ar kombikormu,” kāds uzslavē puisi, kurš tikko visiem nodemonstrējis savas spēka vīra spējas. Lai lauku darbi nenospiestu brīvo latgaliešu garu, puiši ākstoties filmē TV šovu “Gribu būt zemnieks”, kurā stāsta par saviem darbiem, kā arī nekautrējas viens otru pavilkt uz zoba.
Jaunieši, ākstoties saka, ka viņiem te galīgi slikta strādāšana, jo saimnieks alu nevedot, bet, tiklīdz parādās traktors ar piekabi, visi ākstoties priecīgi klaigā – re kur, varbūt alu ved!
Tā lūk latgaļu puišiem iet Anglijā. Video autors ir Jānis Rancāns.



232 1 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://runabildes.lv/
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

Zēnu optimisms iedvesmo  !  emotion Vispār jau skumji, ka bāleliņiem jāplēš pakaļas svešajās zemēs....

22 0 atbildēt

Pats labāks ?  No izredzēto sugas ? 

Kas neciena citus, tas pats nav cieņas vērts.

15 0 atbildēt
Muti aizver suka
16 2 atbildēt
Mums Latgalīšim Cryze pie Dyrsas
12 0 atbildēt

Labs.

11 0 atbildēt

Ak, latgoļu bāleliņi emotion

Izklausās sakarīgi un forši latvju puikas emotion

9 0 atbildēt

Kautkāds sviests.Pašā sākumā es ar dabūju us lauka strādāt(nebija variantu),bet šādu čakarēšanos,ka kartupeļus pēc kombaina tā lasa neesmu redzējis.Laikam saimnieks baigais knīpstanga.

9 0 atbildēt

Dodiet nākošo viģiku!

5 0 atbildēt

Skumji, ka tik daudz jau ir aizbraukuši, bet process turpinās. Prieks par latgaliešu jauniešiem, ka lai kā, bet nezaudē optimismu. Esmu bijusi ekskursijās pa Latgali jau 10 gadus, iepazinusi viņu parašas un tradīcijas, iepazinusies ar daudziem interesantiem cilvēkiem, vienkāršiem darba darītājiem, kas cīnās ar grūtībām, nenolaizdami rokas.Temperamentīga, atsaucīga , mūziku mīloša un strādīga tauta, kura ,tāpat kā mēs pārējie Latvijas iedzīvotāji ,pārdzīvo, ka daudz kas ir aizgājis neatgriezeniski zudumā. Palikušie nezaudē cerību atjaunot Līvānu stikla rūpnīcu, cenšas, cik iespējams , saglābt un saglabāt kultūrvēsturisko mantojumu. Man ir kauns, ka var tā apsaukāties. Uzskatu, ka cilvēks, kas tā var atļauties,  pats nekas nav. 

4 0 atbildēt

super! tāaa patīk šitais Tēvu zemes dialekts, bauda ausij. un tas komentētājs ar savu komandu vienkārši super. lūdzu vēl šitādus video emotion .

"verīs, verīs" ...uhh!

3 0 atbildēt

nu normemotion

2 0 atbildēt

...bļee.runā Latvisk.....

0 1 atbildēt