local-stats-pixel fb-conv-api

Jautrākais futbola mačs!4

13 2
Vai uzvarai pietiek ar apzinātu bumbas raidīšanu savos vārtos? Karību jūras reģiona valstis rīko starptautisku turnīru, kas saucas Karību jūras “Shell” kauss, un šajā turnīra 1994. gadā tika aizvadīta, iespējams, visu laiku jocīgākā un neloģiskākā spēle futbola vēsturē.


Stāstam par šo spēli daudzi netic, jo tam tiešām grūti noticēt. Turnīra pirmajā apakšgrupā spēlēja Barbadosas, Grenadas un Puertoriko valstsvienības. Pēc nolikuma tikai viena komanda izkļūst no grupas. Pirmajā spēlē Grenada ar 2:0 pārspēja Puertoriko, otrajā mačā puertorikāņi ar 1:0 pārspēja Barbadosu. Pirms pēdējas kārtas spēles bija šāda situācija turnīra tabulā:

Grenada 3 punkti, vārtu attiecība 2:0
Puertoriko 3 punkti, vārtu attiecība 1:2
Barbadosa 0 punktu, vārtu attiecība 0:1


Tātad pēdējā kārtā Grenadai, lai saglabātu pirmo vietu, nevajag zaudēt Barbadosai, savukārt barbadosiešiem, lai iekļūtu sacensību nākamajā kārtā, ir obligāti jāuzvar, turklāt ar divu vārtu pārsvaru. Viss būtu normāli, ja vien nebūtu muļķīgais punkts turnīra reglamentā, ka papildlaikā gūtie “zelta vārti” (vārti, kas uzreiz garantē komandas uzvaru) nebūtu divu vārtu vērtībā!

Tātad grupu turnīra pēdējā spēle: Barbadosa – Grenada. Gūstot divus ātrus vārtus, Barbadosas futbolisti izvirzījās vadībā ar 2:0 – rezultāts, kas apmierina barbadosiešus, bet spēles 83. munūtē grenadiešiem izdodas vienus vārtus atgūt. Rezultāts 2:1. Grenada “ierokas” aizsardzībā, jo ielaisti trešie vārti būtu katastrofa. Spēles beigas jau pavisam tuvu, kad Barbadosas izlase saprot, ka laiks tūlīt beigsies, un nolemj iegūt vēl papildu 30 minūtes, lai gūtu vienus vārtus (vieni papildlaikā gūtie vārti – divu parastu vārtu vērtībā), raidot bumbu savos vārtos, izlīdzinot rezultātu un pietuvinot spēli papildlaikam

Grenadas futbolisti bija šokēti par šādu notikumu pavērsienu, bet jautrība tikai tagad sākās – tagad viņiem līdz pamatlaika beigām bija jāgūst vārti, turklāt vienalga kuros vārtos! Viņi, protams, izvēlējās vieglāko veidu un metās raidīt bumbu savos vārtos! Komēdija tikai tagad sākās.

Barbadosieši šādu varbūtību bija jau paredzējuši un skrēja pie pretinieku vārtiem un centās neļaut grenadiešiem tajos iesist. Aiz Grenadas vārtsarga nostājās aizsargs Sieli (futbolists, kurš arī ieraidīja bumbu savos vārtos). Par lielu prieku visiem stadionā esošajiem līdzjutējiem, pamatlaika pēdējās divas minūtes un veselas četras minūtes kompensācijas laika grenadieši centās gūt vārtus abos laukuma galos, bet barbadosieši sargāja abas vārtu līnijas. Barbadosa noturējās! Grenadai neizdevās pat raidīt bumbu savos vārtos.

Spēles papildlaikā ģeniālais plāns nostrādāja pilnībā, un barbadosietis Torns guva “zelta vārtus” – divu parastu vārtu vērtībā, izcīnīt uzvaru savai izlasei ar 4:2, garantējot pirmo vietu grupā un iekļūšanu sacensību nākamajā kārtā. Viss stadions bija pārsmējies no futbolistu radītās jautrības.

Grenadas valstsvienības treneris Džeimss Klārksons pēc spēles bija aizkaitināts: “Es jūtos apmuļķots. Cilvēkam, kurš izdomāju šādus noteikumus, pa taisno ir jādodas uz trakomāju. Pēc loģikas, šādai spēlei vispār nebija jānotiek. Mani futbolisti nezināja, uz kuru pusi skriet un kur sist iekšā. Kaut ko tādu savā dzīvē nebiju redzējis. Pēc futbola noteikumiem, lai uzvarētu, bumba ir jāsit pretinieka,nevis savos vārtos.”

13 2 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
Kaa saka - regulee veel! :D
5 0 atbildēt
kapee neraada video?
2 0 atbildēt
ne suuda nesapratu
2 2 atbildēt