local-stats-pixel fb-conv-api

Gundega Repše: Manipulēšana ar sabiedrību uzņem apgriezienus1

19 0

Aktuāla intervīja uz pašreiz notiekošā fona

VIDEO 🎥 https://youtu.be/y_CaaRSkVE8

Lai cik ārkārtēja ir situācīja, tā ar laiku mainīsies. Tā neturpināsies mūžīgi. Negants meža ugunsgrēks nevar plosīties bezgalīgi, sabangota jūra nevar trakot nebeidzami. Dabas norises iegūst līdzsvaru, atrod savus partnerus, un sadzīšanas pamatā ir šāda līdzsvarošanās.
Šis process prasa laiku. Ja notikums nav nozīmīgs, līdzsvarošana ir neliela. Ja tas ir iespaidīgs, paies nedēļas, mēneši, gadi vai pat vesela mūžība, līdz viss atgriezīsies līdzsvarā. Taču bez līdzsvara trūkuma dzīvē nebūtu kustības. Tieši nelīdzsvars rosina pārmaiņas. Pilnīgā līdzsvara stāvoklī viss apstātos. Dzīve ir nepārtraukta bojāeja un sadzīšana, bez mitas un bez gala.
Tāpēc pat ārkārtējas situācījas speltē gudrais ir pacietīgs. Vienalga, vai tā ir smaga slimība, dabas katastrofa vai dusmu lēkme, viņš skaidri zina, ka pēc uzliesmojuma nāks sadzīšana.

🎧 https://youtu.be/32kYH6XZrIo?t=8

- 365 dienas ar DAO, Dens Mindao

19 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Ja izrādīsies, ka statistika ir kļūdaina un mirstība no slimības ir pārspīlēta (Itālijas statistika vs Vācijas stat.), tad t.s. "alarmisti", izmantojot Itālijas fatāli pieļautās kļūdas, būs piemānījuši pārējo Eiropu.

Latvijā mirst katru dienu ap 100 cilvēku. Ļoti reti, ka mirst pilnīgi veseli. Ja šo slimību starpā ir Covid, bet tā nav galvenais miršanas iemesls, statistika tāpat pieņems, ka miris ar Covid.

Sabiedrībai tiks paziņots pirmais, tad nākošie, kas mira no Covid. Tas veido neprecīzu interpretāciju, toties šausmīgu bildi. Ja mirstības koeficients visās Eiropas valstīs variētu 5% robežās, tie būtu ļoti ticami dati. Citādi tā izskatās valsts iestāžu stratēģiska katastrofa.

Kad krīze beigsies, alarmisti teiks, ka viņi izglāba pasauli. Skeptiķi teiks, ka viņus piemānīja un valstij izsūca ļoti vajadzīgos līdzekļus un drīz tā būs spiesta pārdot/ieķīlāt pēdējos atlikušos aktīvus. Parasti cilvēki saskarsies ar ļoti smagu krīzi - tiešām ekonomikas katastrofu. Tie, kas nepaliks bez darba tiks pakļauti daudz lielākam nodokļu spiedienam, lai uzturētu šodien viegli aizņemto parādu.

Un šis jautājums nav pierādāms - mūs piemānīja vai mūs izglāba...

Tagad katru dienu ziņās būs "Anglija". Nevis Londonas mērs Sadiks Khans, bet tā Anglija, ko "vajag nīst" 😞

1 0 atbildēt