local-stats-pixel fb-conv-api

Dziesmas labiem mērķiem 22

22 0

Pirmā daļa šeit: http://www.spoki.lv/video/Dziesmas-labiem-merkiem/210440

1."Do they know it's Halloween?" ir satīra par 1984. gada dziesmu "Do they know it's Christmas?". To sarakstīja Niks Torburns un Adams Golners, bet iedziedāja mākslinieki, kas apvienojās zem nosaukuma North American Hallowe'en Prevention Initiative" (NAHPI): Sum 41, Beks, Feist, Malkoms Makklarens u.c. Visi savāktie līdzekļi tika nodoti UNICEF (ANO bērnu fonds).

LATVIEŠIEM PĀRSTEIGUMU VARĒTU SAGĀDĀT VIDEO 1:02 !!!!!

2. "Everybody hurts" ir R.E.M dziesma no 1992. gada albūma Automatic for the People. Pēc 2010. gada Haiti zemestrīces, atsaucoties uz Lielbritānijas premjerministra Gordona Brauna aicinājumu, šo dziesmu aranžēja Saimons Kouvels (tas pats smukais Saimons, kurš visus kritizē). Projekta nosaukums bija Helping Haiti un dziesma dienasgaismu ieraudzīja 2010. gada februāra sākumā. Ierakstā piedalījās Leona Luisa, Rods Stjuarts, Meraija Kerija, Mika, Šerila Kola, Džeims Morisons, Džons Bon Džovi, Kailija Monoga, Robijs Viljamss, Sjūzana Boila, Garijs Barlovs (Take That), Džeims Blants, Mailija Sairusa u.c.

3. "Sing" - Enijas Lenoksas (Eurythmics) dziesma no 2007. gada albūma Songs of Mass Destruction. Šīs dziesmas labdarības versijas ierakstā piedalījās 23 sabiedrībā populāras sievietes - Madonna, Selina Diona, Pinka, Šakira, Daido, Fērdžija, Feita Hila, Beverlija Naita u.c. Ienākumi no ieraksta izplatīšanas tika ziedoti HIV/AIDS slimnieku ārstēšanai.

4. "Sun City". Šī dziesma nav gluži tradicionāla labdarības dziesma, taču mērķis ir cēls. Dziesmas autors- mūziķis un aktieris Stīvens van Zandts (Silvio Dante no seriāla Soprano ģimene) to nosauca par protesta un kaujas dziesmu - dziesmu, kas protestē pret aparteīdu (genocīdu) Dienvidāfrikā. 1985. gadā Van Zandts sapulcināja virkni mūziķu, kas apvienojās zem nosaukuma Artists United Against Apartheid- Bono, Brūss Springstīns, RUN DMC, Ringo Stārs no The Beatles, Bobs Dilans, Pīters Gebriels, Pīters Garets u.c. Galu galā kopīgi radās fantastisks roka, hip-hopa un R&B mikslis, kas ar ovācijām tika uzņemts Eiropā un Amerikā, bet aizliegts Āfrikā.









22 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.google.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Lielisks raksts!!!! :)

0 0 atbildēt