local-stats-pixel

šokošokošokolāde4

14 0

Šokolāde ir dažādu veidu konditorejas produkti, kuru ražošanai izmantoti kakao augļi. Šokolāde, tāpat kā kakao koki, cēlusies no Centrālās un Dienvidamerikas. Indiāņi izsenis izmantojuši samaltas un apceptas kakao koka augļu sēklas (kakao pupas) dzērienu pagatavošanai. Vārds "šokolāde" cēlies no acteku vārda čokolatl - rūgtais ūdens, ar ko acteki apzīmēja kakao dzērienu. Šokolādes un kakao pulvera iegūšanai izmanto "kakao pupas", ko audzē tropiskajos zemeslodes rajonos. Svaigām kakao pupām vēl nav raksturīgās smaržas un aromāta, tāpēc tās vispirms fermentē un žāvē. Izžāvētas kakao pupas pārsvarā sastāv no taukiem (tiem raksturīga kušana apmēram ķermeņa temperatūrā), kā arī ogļhidrātiem, olbaltumvielām, aromātiskām vielām, organiskajām skābēm. To sastāvā ietilpst dažādi alkaloīdi, galvenokārt teobromīns un nedaudz kofeīna.
Šokolādi gatavo, sajaucot saberztas kakao pupas un kakao eļļu ar cukuru un pievienojot dažādas piedevas.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
14 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000

mmm...

0 0 atbildēt

tā nav piparkūka, tas ir cepums šokolādes glazūrā (nu, gandrīz šokolāde emotion)

0 0 atbildēt