local-stats-pixel fb-conv-api

kā tu pavadīji savu bērnību?36

Vai atceries kad nebija nekādas spēļu konsoles un raizes par vaju video karti?

Vai atceries ka no paša rīta knapi iemetis ko savā kuņģī skrien ara saukt pagalma draugus un spēlēt augstak par zemi? Vai atceries ka mēdzam spēlēt laukumus aplī mētajot nazi? Kā lecam un kritam no kopkiem par spitii vecam sievietem kuras nemitīgi aizstāvēja pašas sazin ko? IKā tika ēsti pirmie āboli? Ka visi rīkojam skrituļaslidosanas sacensības un spēlējam salkas? Atceries ka tika pavadīts laiks spelējot kārtis ar vecākām meitenēm tikai tapēc ka viņas bija krietbi vien savādākas par vienaudzem un tapēc ka nevēlējās pavadīt laiku ar saviem perversiem vienaudžiem? Nekad enaizmirsīšu laiku kad spēlējām kazakus-razboiniekus skrienot ar kokiem rokās un mētājoties ar ogām! Ak cik neatkārtojami bija laiki kad Uldim bija jāskrien pie padjezda sienas un kliegt "tukm tuk par Jāni - es tevi redzēju", kamēr tas nesāk apnikt īgnajām sievietēm pirmajos stāvos! Ka visi kopistiski skrējām pirkt saldumus par tikko nopelnīto ogu naudu kuras salasījām ššepat aiz mājam! Kur šodien tas viss palika? Kā TU pavadīji svau bērnību? vai 6ev būs ko pastāstīt saviem bērniem lkuri zinās tikai datorspēles un nebūs ne jausmas par to kas ir būt patiesi jaunam un izbaudīt visus dzīves sīkumus? Vai viņiem būs pietiekami daudz mugurkaula aiziet izpeldeties līdz ar visiem par spīti vecāku aizliegumiem? Vai viņi zinās kādu vispār savā pagalma, kamer mums tika piefiksēti daudzi dīvaiņi par kuriem tika izdomātas leģendas?! Paldies visiem 80-90 gados dzimušajiem par bērnību! Ta nu jau sen ir pagātne! :)

146 3 36 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 36

0/2000

ja JŪS zinātu , kā man visa šī pietrūkst , mums bija BĒRNĪBA uz visiem 100 % , jo senčiem nebija tādu baiļu par mūsu drošību , kā tas ir tagad .

13 0 atbildēt

atceros kā no jaunceltnēm ķiti zagām un mētājām pret sienu, pa jumtiem skraidījām, dažādas spēles ar bumbām, gumijām u.c. lietām spēlējām. caur logu līdām celtnieku pārvadājamajā vagoniņā, pa vakariem bērnudārza teritorijā spēlējāmies, no otrā stāva siena čupās lēkājām, makšķerēt gājām ar paštaisītām makšķerēm.... tik daudz visa kā notika....un tad vēl tās slepenās vēstulītes ar tekstiem "tu man patīc", kuras caur starpniekiem viens otram nodevām.... jauki, ka ir ko atcerēties :)

8 0 atbildēt

Jā.. faktiski visu ko pieminēji arī es spēlēju ar pagalma bērniem, un vēl visu ko, gan tavu pieminēto nazi metu, gan plaviņā pie mājām spēles ar bumbām spēlējām, slabo un visas citas. ali baba, gurķus, zupas, ēdams neēdams, telefonus dazadus.... :D Man būs ko saviem bērniem pastāstīt tikai ļoti žēl, ka arī viņi nespēs izbaudīt to pāsu, no sirds žēl. Reizēm man gribas atpakļ tos laikus, jo pietrūkst tā prieka kas ir/ bija ārā...

6 0 atbildēt

Jā, atceros kā bērnībā skraidājām pa stroikām, spēlējām futbolu, ķīlējām motociklus/mopēdus...runājot par sētas dīvaiņiem - mums bija 2 - viens bija it kā PSRS futbola izlases vārtsargs, bet otrs kaut kāds bijušais desantnieks, kas sadzēries nesa sētā rādīt signālraķetes, kuras bija nospēris uz kuģa.

5 0 atbildēt

jap.  viss tas ir bijis manā bērnībā un vēl daudzkas jautrs. tiešām zēl ka tik ātri tā bērnība pagāja. tik daudz nedarbus vajadzēja vēl sastrādāt emotion

5 0 atbildēt

uzjundīji nostaļģiskas atmiņas...

4 0 atbildēt

kā saka, zinot, kas bērnībā darīts, brīnos ka vispār varu šeit komentāru ierakstīt :D

3 0 atbildēt

ooo ja, tie tik bija laiki. Un jaaa, vēl visas tās jaunceltnes, hokejs bez slidām un n-tās reizes ielūšana ledū. Visāda bēgšana no kkadiem iedomātiem ļauniem cilvēkiem. Bija jautri...

3 0 atbildēt

jaa.. liki atcerēties bērnību.. tika darītas lielākā daļa no tām lietām, bij jautri, pat mazliet sagribējās atpakaļ to laiku.. emotion  varējām visu dienu skraidīt apkārt un ko tik vien neizdomāt ko darīt.. emotion

3 0 atbildēt

 

100% mana bērnība, tik vel te netika pieminēts tas, kā mēs vasaras vidū gājām visi uz dārziņiem, zagām trubiņas, un tad karojām ar aronijām :) es jau gadus 10 neesmu aroniju pleķus uz māju sienām, agrāk visas mājas bij nokrāsotas , man ar bērnību paveicās, nav kā tiem, kas  tagad to vien dara, kā sēž pie PC :)

2 0 atbildēt

Gribu atpakal tajo laikos! - citreiz tik loti atkal gribas to bernibu... :)

2 0 atbildēt

jā tieši kā aprakstā, tāda arī bija tā bērnība emotion

2 0 atbildēt

Man bērnībā pie mājas tāds pats stienis kā bildē bijaemotion

2 0 atbildēt

Atceros!Ļoti daudz kas no šeit minētā tiešām darīts,bet par pareizrakstību gan,sēdies divi.Mūsdienu bērniem arī būs bērnība,tikai īsāka,jo viņi pieaug daudz ātrāk.

2 0 atbildēt

Mana bērnīna bij nedaudz savādāka.

2 0 atbildēt

mana beerniiba veel itkaa nav aizgaajusi bet savi 16 jau ir. :D ja gribaas atpakal kkaadus 10 tad vislaik bija jautri un aarpasaule arii nebija tik samaitaata :) 

++ par rakstu tev veciit ;) 

1 0 atbildēt

uj atceraties ka ziemaa varejam araa pa kalninju dzivoties kamer zabaki tikpat ka piesalushi kajam?nebija atskiribas puika vai meitene bija kopigas speles nju protams vienmer kazakos razboinikos pret meitenem bija iejutigaki...cik nektika krists no kokiem vai spelejoties nejaushi pagrust kadu bet tad visi kopa sedejam un smejamies par to ka ta sanacis..reizem tiesham gribas atgriezties berniba kaut vai uz pars dienam paspeleties jo tik tiesham ja ta padoma tas bija tas laiks kad mes nezinajam ne kas ir molibie ne dators bet tagad diemzel ne bez viena ne bez otra savu dzivi nevaram iedomaties..aj cik forshi bija bernibaa...emotion

1 0 atbildēt

atceroos ka veel agrak, ja atrada vecas plates, tad gan lielie prieki gaja valjaa metaaties un skatiities ciik taalu vinjas liido  , itkaa sikums, bet toreiz tas biija kruta.

1 0 atbildēt

Mjā, kazakus spēlējām, augstāk par zemi, ķerenes pa visu skolu, pagalmu, sazinvēlkurieni.... tad vēl sūdupītei ledu skrējām starpbrīžos dauzīt utt utjpr. miss those times :(

1 0 atbildēt

manas bērnības atmiņas ir tieši tādas pašas, kā šī raksta autoram. tikai vēl jāpiebilst, ka taisījām kokos štābiņus, rudenī metām ar veciem, sapuvušiem āboliem pa automašinām, ziemā ar pikām. paši izdomājām spēles, gājām uz kalnu - pirmais ar ragaviņām paķertais koks (ahh..). jā, žēl, ka tas viss tik ātri pagāja.

0 0 atbildēt