local-stats-pixel fb-conv-api

Zobu inde (nezināms)4

60 2

Sveicināti spoki! Jau kādu laiku interesējos par indēm un nolēmu, ka varētu spokos ievietot rakstu par maz zināmu "indi", kas ir mūsos.Lūdzu lasiet ar visām iekavām un vārdiem pēdiņās! Lūdzu visus cilvēkus ar nestabilu psihiku aizvērt šo rakstu. Nopietni aizverat.

Inde ir ļoti maz pazīstama un dzirdēta, tādēl es ceru, ka būsiet pārsteigti. To sauc par zobu indi.

Kā jau zināms, mums visiem dienas beigās parasti uz zobiem ir zobu aplikums(ja pareizi nosaucu). Un izrādās,(aplikums sastāv no olbaltumvielu pārpalikuma un baktērijām, kas izraisa puvumu) ka šī "inde" var nodarīt nozīmīgu kaitējumu.

Pat ja nelielās devās tas nokļūst vaļējā brūcē, piemēram, kārtīga nobrāzuma, vai naža grizuma, tad "inde" var izsaukt pamatīgu iekaisumu, vai pat gangrēnu. Protams, ne jau tagad mēs ņemsim, tīrīsim aplikumu un smērēsim uz brūce, bet ja tiek uzbrukts ar ''saindētu'' priekšmetu, tad nu noteikti jāvēršas pie ārsta.

Ir zināms gadījums, kad viens karatists, kad kāvās, savainoja pirkstus pret pretinieka zobiem. Pēc dienas viņa pirksti stipri iekaisa un pietūka. Tad infekcija pārmetās uz kauliem. Pirksti gandrīz kā sapuva, un hirurgiem vajadzēja tos nogriezt. Tas nav letāli, bet pēc tāda gadījuma ir jāuzmanās.

Jo ilgāk netīrīsiet zobus, jo ''kvalitatīvāks'' būs ''serums''..

Necentieties zobu aplikumu izmantot pret citiem un sevi.

Ja būs labas atsauksmes rakstīšu vēl par citu bioloģisku ''labumu'' ne tikai no cilvēkiem.

Starp citu, es neatbildēšu par nodarīto kaitējumu jebkurai personai!!!

60 2 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

 Jau kādu laiku interesējos par indēm

taisies kādu noindēt? emotion

7 0 atbildēt

Būs jauzmanās ka sievasmāte pa kluso nelasa spokus un neiekož...

6 0 atbildēt

Zombiji! emotion

1 0 atbildēt