local-stats-pixel fb-conv-api

Zeme24

184 3

Raksts tapis dēļ iedvesmas, kuru guvu kādā bezmiega naktī skatoties TV kanālu Discovery =) Drošvien vairums faktu nebūs nekas jauns, bet raksta mērķis ir ne tik daudz izglītot par zemi un tās rašanos, kā likt uz mirkli pārstāt domāt par "Kas gan notiks šodienas Ugunsgrēka sērijā[?]", " Nolāpītie deputāti " utt., un aizdomāties par kaut ko lielāku, neaptveramāku. Mani, personīgi, aizrauj visi šie cipari, saistītie ar zemes pastāvešanu un veidošanos. Cilvēks dzīvo vien aptuveni 70 gadus ( uz dullo minēts, drošvien vidējais vecums ir pat zemāks), kamēr zeme, uz kuras dzīvojam, pastāv jau vairāk kā 4 milijardus gadu un tiek prognozēts, ka pastāvēs vēl vismaz 500 miljonus gadu. (šis teikums ir atklāts spļāviens sejā katastrofu fanātiķiem, kaut gan fanātiķus var arī saprast... es arī gribētu piedzīvot ko tādu, ko pēc tam - pēc milijardiem gadu - dēvēs par svarīgu notikumu zemes attīstībā).
Brīžiem esmu aizdomājies par to, kā zeme izskatītos, ja nebūtu cilvēku. Salīdzinoši, mēs priekš zemes un visuma esam, kā priekš cilvēka viens smilšu graudiņš, tomēr visādīgi pamanāmies zemei kaitēt.

P.S.1 Reliģiozi cilvēki var šo rakstu nelasīt.. neviens no 10 punktiem nav attiecināms uz "dieviško spēku".

P.S.2 4. punktā būs minēts Solārais Miglājs. Neatradu neko par to internetā - ja kāds zin, kas tas ir, lūdzu paskaidrojiet =)

184 3 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000

10. Nav gluzi pareizi

1. Pirms vairakiem "miljoniem" ir aplami ap to laiku tikai evolucijas procesa saka kautkas paradities uz pirmo primatu pusi.

2. Mums ir zinams ka senakie primati kas speja staigat verticali paradijas aptuveni 250 tukstosus gadus atpakal. (protams fosilijas datu bazes vel ir tuksumi taka jauni atklajumi apgaismos mus vairak)

Vel tagad mes varam verot evolucijas pedas, piemeram kad jums paradas pirmie Gudribas zobi, musu senciem zokli bija lielaki,masivaki, zobu skaits vairaks, baribas apstrade un daudzveidiba ari bija faktors so izmainu ieviesana, rezultata mes tagad esam ar vairaku zobu skaitu neka mums tas ir vajadzigs.

Sini gadijuma Evolucija neved uz sarazgitibu, mes esam zaudejusi zoklu muskulu masu, smadzenu masu, asti ( bet astes kauls nekur nav pazudis ), rokas izmeri ir mainiti stajas mainas rezultata, evolucija tikai veic nepieciesamas izmainas loti ilga laika un paaudzu gaita lai suga spetu izdzivot.

3. Tiesa musu senci nak no afrikas.

4. Aptuveni 100 tukstosus gadus atpakal notika dramatiskas klimata izmainas, zemes ass novirzijas par pusotru gradusu kuras rezultata kadreizejie Saharas dzungli parvertas par tuksnesi, temperatura vietam krietni pieauga, citur krita, musu senci redzeja briesmas un daudzi migreja uz austrumiem un pectam jau isplatoties pa visu pasauli.

5. Musu organizacijas speja nebalstas tikai uz sazinu un ta nebalstas uz valodas zinasanam.  Cilveks ir tikai 1 suga no visa primatu dzimtskoka un ka mes vel varam redzet musdienas daudzi musu braleni simpanzes, orangutani utt. dzivo kolektivos, mums tapat ka viniem speks ir skaitlos, vienam cilvekam izdzivot ir loti gruti, ja tevi ievainos tu esi miris, ja saslimsi tu esi miris, kolektiva ja ar tevi kas notiks tev palidzes.

Lauvas spej loti labi organizeties kad vajag medit (piebilde lauvas "praidos" galvenie mednieki ir tiesi sieviesu dzimtas parstaves, viriesi parsvara sarga teritoriju, nak paliga ja vajag nogast lielu dzivnieku, aizdzen nesauktus viesus)

Ari vilki neatpaliek, un visam sugam kuras dzivo kolektivi ir savs hierarhijas modelis.

BET + no manis ;)

6 1 atbildēt

Prieks tādus rakstus lasīt :)

4 0 atbildēt

Malacis,patiikami kko taadu lasiit. Prieks vsp atrast kaadu patiiku raxtu no peedeejaa laika muljkjiibaam. Liels + emotion

4 0 atbildēt

Solārais miglājs ir kā Zvaigžņu ražošnas fabrika. Tas ir liels ūdeņraža, putekļu un citu daļiņu mākonis kurā ir augsta temperatūra. Gravitācijas itekmē rodas zvaigznes un planētas. Kā piemēru var minēt Ērgļa miglāju.

3 0 atbildēt

par centību noteikti + raksts labi izveidots :)

1 0 atbildēt

man liekas interesanti ++

0 0 atbildēt

man patika +

0 0 atbildēt

malacis :)

0 0 atbildēt

1. Zeme izveidojusies apmēram pirms 4,54 miljardiem gadu un iešot bojā pēc 500milj gadu.

Zeme radās gandrīz vienā laikā ar sauli, jo saule radās pirms 4,6 miljardiem gadu, bet vaitad nevaidzētu būt tā ka zeme arī ies bojā kopā ar sauli?

Hmm, interesanti ir tas, ka saule ies bojā tikai pēc 5 miljardiem gadu, jo viņa ir tikai savā pusmūžā.

0 0 atbildēt

Ļoti labs un noderīgs raksts. Paldies.

0 0 atbildēt

labs ! :) man patika

0 0 atbildēt

Komentos skatoties daudzi laikam kļuvuši par ģeologiem emotion

0 0 atbildēt

Ja interesanti kautko tadu palasit

Bet es domaju tos gadus miljonus un miljardus ta pat nevar preczi noteikt

0 0 atbildēt