Ko gribēju pateikt, raksts par pārīti labi zināmiem grādīgo zīmoliem un to vēsturi, iespējams, kādam nezināmi.
Šodien apskatīsim Jack Daniel`s un Remy Martin produktiņus.
Ko gribēju pateikt, raksts par pārīti labi zināmiem grādīgo zīmoliem un to vēsturi, iespējams, kādam nezināmi.
Šodien apskatīsim Jack Daniel`s un Remy Martin produktiņus.
Jack Daniels. Ne tas labakais, bet nemams.
Tā vēsture aizsākusies tālajās Savienotajās valstīts, Tenesijas štata pilsētelē Linčburgā (tiem, kuriem patīk piekasīties par tulkojumu, na - Lynchburg). Kā mani čigāņu avoti vēsta, tad visa pamatā bija Džaspera Ņutona "Džeka" Daniela dzimšanas brīdis 1846. gada kaut kādā septembrī (nav skaidri zināms, bet es pieņemu, ka divdesmit pirmaja, jo tad arī ir man dzē dē, kādēļ lai diviem ģēnijiem nevarētu tās sakrist? Tikai ar apmēram 150 gadu starpību). Apmēram 20 gadu vecumā šis jaunietis atvēra savu necilo darītavu, kur aizsākās dziras darīšana.
Tad nu tā, kad tad īsti vai pareizāk sakot, cik ilgi šim jaukajam Jack Daniel`s visītim ir jānostāvas, lai tas būtu patiesi baudāms? Meh, ar viskiju ir tā pat, kā ar cilvēku, tas nenobriest ar vecumu. Tas ir gatavs, kad ir gatavs. Un to mēs varam pārbaudīt ar vienu malku!
Darītavas atvēršanas gads ir 1866. Oficiāli tā tika apstiprināta 1875. gadā, pašlaik ir zināma, kā visvecākā visos savienotajos štatos! Atbildot uz jautājumu, kāda maģija ir viskija gatavošanā vēsture, joprojām ņem virsroku ar senāko zināmo Jack Daniel`s standartu - Katru dienu mēs to ražojam, un ražosim, cik labi vien spēsim!/Džeks Daniels/
Tātad neliels ieskats receptē: Pamatā ir kukurūza, nedaudz rudzi, un, protams, miežu iesala pildījums. Bet īstais noslēpums ir no dažādiem draņķiem tīrs avota ūdens, ko iegūst tur pat netālu no darītavas. Kādēļ tik ļoti tiek izcelts tas, ka šis viskijs ir Tenesijas viskijs??Meh, domā vieta, kur tas dzimis, jā arī tas, bet nē, šeit ir tradīcijas tā pagatavošanā! Garšīgā dzira tiek tecināta caur kokoglēm, kas to arī padara par īpašo Tenesijas viskiju.
Vēl viena jauka un īpaša lietiņa - Džeka darītava ir, vismaz oficiāli, veinīgā, kura savu viskiju nobriedina turpat taisītās koka mučelēs. Tā, lūk!
Leģenda par Veco Nr. 7.
Vai šis skaitlis bija Džeka laimīgais skaitlis? Tik vienkārši? Nevar bū, vai ne? Tieši tā, šeit ir pāris nostāsti - viens, kur ļaudis runā, ka šis skaitlis esot saistīts ar Džeka septiņām sievietēm, citi ļaudis mēļo, ka viņa grādīgos dzērienus vedusi karavāna, kura sastāvējusi no septiņiem vilciena vagoniem un tas ir bijis iemesls Old No. 7. Kā ir patiesībā, to, protams, zina tikai pats vaininieks.
Interesants fakts - Džeks izveidoja The Silver Cornet Band, lai dotos cilvēkos un popularizētu savus divus bārus.
Kādā galīgi nevajadzīgā brīdī, Daniela kungs, nespēdams atvērt seifa durvis dusmās tam iespēra un salauza sev kājas īkšķi, kas noveda Džeku pie nāves 1911. gadā. Infekcija, ehh. Viņiem ar Bobu, tur augšā noteikti ir par ko iesmiet, cik muļķīgas un vienkāršas lietas var novest līdz kapam, ja tām nepievērš attiecīgo vērību!
Interesants fakts - pēc Džeka Daniela nāves viņa īstais miršanas vecums dažādos laikrastos variē no 61 līdz 65, cik tad nu viņam īsti bija?
1911. gadā par godu Džekam, tiek radīts Black Label.
1947. gadā tiek atklāta Džeka statuja, kuru var apskatīt arī šodien! Vēl viens interesants notikums.
Divdesmitā gadsimta četrdesmitajos gados ar Jack Daniel`s viskiju tiek iepazīstināts pats Frenks Sinatra, pēc šī notikuma par Sinatras dzērienu kļūst tieši Džeka dzira.
1981. gads. Viskijs iegūst septīto *Monde de Selection apbalvojumu, pēc šī notikuma darītava ar savu produkciju pārtrauc piedalīties prestižajā izstādē. Kā paši apgalvo - septiņi ir mums īpašs skaitlis, tādēļ pie tā arī paliksim!
Tā nu lūk šis zīmols mazpamazītēm iegaja pasaules vēsturē un pašlaik ir nostiprinājies stabilā priekšgalā, protams, pateicoties meistarīgām rokām un izsmalcinātai garšai! Bļea, par visiem darītavas īpašniekiem man slinkums rakstīt, jo tur par katru ir savs raksts atkal jātaisa. Gribi uzzināt, kuri tie ir? Nopērc visīti - uz etiķetes viņi ir! Ja nevēlies pirkt- uzjautā man, spēšu palīdzēt!
Remy Martin. Franču romance un karstasinīgums beidzot dzimis vienā velnišķīgā vietā - konjaka darītavā. Kā man, latgaļu nabagajam bāleliņam stāsta aizjūras bagātie žīdi, tad Remy Martin ir sena pagātne ar vēl senākām tradīcijām. Tā, kā man par informāciju nebija tik daudz naudiņas, ko samaksāt, nāksies iztikt ar daduz mazāku saturu, kā tas bija par Jack Daniel`s.
Remy Martin ģimenīte ir cēlusies no citām piecām paaudzēm, kuras katra ir darījušas vīnu un konjaku! Visām ir bijis viens dzenulis, vienas ambīcijas -pilnveidot un padarīt konjaku absolūtu!
1724. gads, mūsu ēra. Remy Martin, jauns vīnogu audzētājs atver savu kompaniju!
1738. gads - Luijs XV (Tiem āpšiem, kuri nefiltrē - 15) dod iespēju turpināt audzēt vīnogas, par spīti 1731. gada aizliegumam tās audzēt, jo Karaļnams uzskata Remy Martin vīnu par izcilu!
1830. gads - Ceļā uz konjaka sirdi ir nozīmīga pieturvieta - tiek radīs pirmais Remy Martin šampanieša konjaks.
1870. gadā mītiskais tēls - Kentaurs (pus cilvēks, pus zirgs) tiek izvēlēts, kā Remy Martin simbols, to izdara Pauls Remi Martins.
1989. gads - Tiek radīts aromātiskais un labi turētais Coupe Fine Champagne.
1910. gads - Internacionālā izaugsme un panākumi Krievijā, Ķīnā, ASV un citur, sākas uzvaras maršs.
1927. gadā tiek izlaists Remy MArtin Fine Champagne Cognac VSOP, kurš ir nepārspējams ar savu garšas noturību un kvalitāti.
1948. gadā Petite Champagne un Grande Champagne tiek iedalīti divos atsevišķos reģionos, kur tos ražo ar 100% atdevi katram,tos padarot par viena zīmola diviem dažādiem perfektiem dzērieniem!
1972. gadā tika pasulē laista pirmā VSOP black pudele.
1981. gadā sakarā ar lielu pierpasījumu pēc izsmalcinātības un luksusa tika atvērtas pirmās XO Excellence pudeles.
2010. gads, tiek izdota Centaure de Dimant, viens no dārgākajiem Remy Maertin konjakiem. (Cena svārstās no 800 līdz 1200 latiem par pudeli, ja kāds var būt dabūt lētāk, droši - sakat, es nopirkšu, jo drīz taisos pelnīt naudu bomžojot vecrīgā)
Tas tā kā šoreiz viss. Zinu, jā, par Remy Martin ir diezgan maz infromācijas, un droši vien lielakajai daļai nosauktie izlaidumi neko neizsaka, bet, man godīgi pie pakaļas, man toties izsaka un kādam citam arī., pie tam infromācija ko devu nav nemaz tik peļama. Paldies tiem, kuri spēja tikt līdz beigām.
*Monde de Selection - Internacionala ēdienu un dzerienu komiteja, kura vērtē un apbalvo labākās kvalitātes izstrādājumus pasaulē.
*Luijs XV - Francijas karalis no 1743. līdz 1774. gadam
Piedod, bet es tev lieku mīnusu tikai viena iemesla dēļ - Kā pats atzinies, tev vēl nav 18, bet lielies, ka pērc alkoholiskos dzērienus.
Rakstam pašam nav ne vainas, par to es tev liktu plusu.
Es gribētu būt tajā Monde de Selection komitejā, būtu labi, ēdiens un alkohols. Ka4ing
Skatos, ka te pilns ar moralizētājiem, bet man tāpat garšo konjaks. Nerezu jēgu tagad kasīties, jo katrs dzer ti kcik viņam patīk. Un ja tas iet pāri mēram, tad tā ir tikai tā cilvēka problēma. Neviens ar varu nespiež dzert.
Tava attieksme ir kaut kas vienkārši drausmīgs.
Lasu (visu nespēju izlasīt, jo rakstības stils ir dziļi dupsī) un domāju - ko tu centies pateikt ar savām stulbajām piezīmēm? - un kraties.
Nav īsti saprotams, vai Tu esi šo alkohola brendu reklāmas aģents, vai vienkārši domā, ka tauta nepietiekami dzer ???
Kas tad tā par vēsturi? Pirmo alum līdzīgo dzērienu cilvēki uzbrūvēja vēl tad, kad mamuti staigāja pa šo zemi. Te vecākajam dzērienam nav pat 300 gadi.
"Sāksim ar negaršīgo Jack Daniels, kuru es personīgi dažreiz pērku tikai tādēļ, ka man patīk pudele..."