Degvīns (poļu: wódka, krievu: водка, ukraiņu: горілка, čehu valodā: vodka, slovāku: vodka) ir destilēts dzēriens un pasaulē viens no populārākajiem grādīgajiem. Pārsvarā sastāv no ūdens un etilspirta ar nelielu piemaisījumu un aromatizētājiem. Degvīns ir ražots no raudzētām vielām, piemēram, graudiem un kartupeļiem.
Degvīna alkohola saturs parasti svārstās starp 35-50%; standarta poļu, krievu un lietuviešu degvīni, ir 40%.
Vēsturiski šis alkoholiskais dzēriens izriet no krievu degvīna kvalitātes standartiem, no cara Aleksandra III laika. Maskavas degvīna muzeji ziņo, ka ķīmiķis Dmitrijs Mendeļejevs noteica ideālu alkohola saturu 38%,.
Eiropā noteikts, ka alkohola koncentrācijai vajadzētu būt 37,5%
Degvīnu parasti dzer tīrā veidā, bet var arī izmantot dažādu kokteiļu pagatavošanā