local-stats-pixel fb-conv-api

Spoža operācija Afganistānā.21

662 2

Kara beigas- pie varas Afganistānā jau ir nācis krietni sakarīgakais Nadžibulla, CCCP notiek demokrātiskas pārmaiņas. Bet karš turpinās un talibi ir izdomājuši izveidot opozīcijas valdību Hostā, kuru pārvērtuši par nopietnu cietoksni. Visiem ir skaidrs, ka tās ir kara beigas, ka gan karavīri, gan virsnieki drīz dosies mājās, karš un nāve velnsviņzin kā vardā visiem brālīgi palīdzētājiem ir līdz kaklam un pāri galvai. Bet! Pavēle ir pavēle un ir jāpilda arī tad, ja nav vēlēsanās lidot mājās cinka zārkā kā "kravai 200"...

662 2 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000

Interesants raksts, tagad par to karu uzņemtas daudzas filmas un noņemts slepenības grifs daudziem notikumiem emotion        Kā mēs gaidījām tās kara beigas !  Diemzēl viss turpinās, tagad gan citi mūsu puiši un citā armijā bet uz tās pašas zemes un pret tiem pašiem duhiem...  emotion  Dievs dod, lai neviena "krava 200" nekad netiktu nosūtīta uz Latviju !

41 0 atbildēt

Intreresanta kaujas taktika. Paldies autoram, labs raksts!

20 0 atbildēt

Pats biju pārsteigts par 3. faktu. Nebrīnītos ja arī padomju kara mašinērija mestu lejā īstus vīrus... Nevienu tad nešķiroja

13 3 atbildēt

Viens franču taktiķis bija izteicies ka tik labi kā tur esot močijuši krievi nav močijis neviens....

10 0 atbildēt

Dies kas nebija. Ne par velti to nosauca par "Padomju Vjetnamu". Mans tēvs tajā laikā tieši dienēja, bet viņam paveicās, ka neaizsūtīja tieši uz turieni. Visus draugus, ko pazina no kara mācībām, pēc tam vairs neredzēja. Diemžēl, daudziem tika cinka zārks. emotion

7 2 atbildēt

autoram: izmeta nevis piestuukjeetus kombinzonus, bet miniatuuras izpletnjleeceeju figuuras ar miniatuuriem izpletnjiem. shaadu taktiku izmantoja arii ASV speeki shturmeejot Lamanshu-pa gabalu nevar noteikt cik taalu patiesiibaa shiis butaforijas kriit un ir krietni efektiivaaka taktika nekaa mest reaala izmeera butaforijas.

4 0 atbildēt

Mūsu karavīri ir tur, jo mūsu valstij ir japilda saistības. Ja pateiksim pašol,tad varam arī iet prom no NATO un pa taisno pievienoties kā "autonoma" valsts KF.

Turklāt daļa no visiem tur brauc brīvprātīgi, jo normalu naudu maksā!

3 0 atbildēt

Interesanti...

2 0 atbildēt

Interesanti spokos ir raksts par Kandagaras stāstu?

2 0 atbildēt

Nevis CCCP, bet PSRS. Pārlabo lūdzu. emotion

2 0 atbildēt

Labs kaujas apraksts, vairak tādus

1 0 atbildēt

"viens Dievs zina, kāpēc.... "  Šo labāk izlabo uz "vien Dievs zina, kāpēc".

1 0 atbildēt

un viss tik dēļ naftas, dēļ naftas vien :)

3 2 atbildēt

emotion

btw, ir simtiem interesantu kauju pasaules vēsturē, par kurām var taisīt rakstus. varu ieteikt dažas. arī ļoti interesanta tēma.

0 0 atbildēt

ASV sūtija modžahediem ieročus,un naudu lai tie karo pret krieviem

0 0 atbildēt

Es nekad neesmu sapratis, ko visiem tajā Afganistānā vajag. Kādreiz bija normāla valsts. Arī spokos bija par to rakstīts. Krieviem un jeņķiem ir īpašas spējas visu sačakarēt.

0 0 atbildēt