local-stats-pixel fb-conv-api

Šokējošas rekomendācijas, kuras 150 gadus atpakaļ ārsti ieteica grūtniecēm.22

Tiek uzskatīts, ka visi ārstu ieteikumi būtu jāievēro, it sevišķi, ja runa ir par grūtniecību. Bet, paveroties 100 - 150 gadus nesenā pagātnē, to laiku ārstu rekomendācijas mūsdienu prātiem var šķist šokējošas un vārdiem neaptveramas. Balstoties uz ārstu ieteikumiem, vienas sievietes, gaidot mazuli, nesāja ciešas korsetes, otras smēķēja kā tāds slimīgs skurstenis, trešās vispār slēpās no saules..

673 1 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

Tas jau vēl bija salīdzinoši nesen, kad grūtnieces nedrīkstēja nēsāt piegulošu apģērbu, jo tas skaitījās nepiedienīgi..

ļoti interesants raksts!  emotion 

19 0 atbildēt
"Grūsno mātīšu" vai tu saproti, ka vārdu "grūsna" izmanto runājot tikai par dzīvniekiem, tāpat kā lielākoties arī vārdu "mātīte"?
18 1 atbildēt

agrāk cigaretes nebija tik pilnas ar sūdiem kā tagad.

14 0 atbildēt

Stulbi ārsti bijuši un ir ari tagad. Ik pa laikam var palsīt par kādu "idiotu", kurš atstāj pacienta vēderā šķēres vai vēl sazin ko...

12 0 atbildēt
Arī mūsdienās vēl ir kur pilnveidoties. Ginekoloģiskie krēsli, kuros liek dzemdēt nu galīgi nav piemēroti anatomiskajiem procesiem. Sievietēm, kuras izvēlas dzemdēt vannā, dzemdību process ir daudz patīkamāks un visdrīzāk nebūs nepieciešams arī likt šuves pēc dzemdībām.
10 0 atbildēt

"Ārsti lika grūtniecēm smēķēt, jo tas rosināja veselīgaka augļa piedzimšanu"

Varbūt smēķēšana toreiz nebija tik kaitīga kā mūsdienās. Mūsdienās jau vairs nevar saprast, kas tur iekšā, jo nu... vismaz 70 vielas izraisa vēzi.

8 0 atbildēt

nu sarkanvīns tiešām ir nenak par ļaunu,arī grūtniecēm. Bet protams ar mēru. Un no saules arī nenak par ļaunu izvairīties,jo var palikt slikti.Un var pat noģībt. Un tajos laikos apgērbs bija biezs.Un vēl tas korsetes.Tā kā,ieteikums izvairīties no saules nav apsurds.  Un vidukļa apspiešana grūtniecības laikā,sastopama vēl šodien. Turīgakiem cilvēkiem,kuriem galvā sakāpis.  Tā kā nekur talu neesam aigājuši. 

5 0 atbildēt

Laiki iet tikumi mainās. emotion 

5 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

interes a nts suns

1 0 atbildēt
Tā nav palīdzība bet piekasīšanās un antagonizēšana.
1 0 atbildēt

Grūsnās mātītes foreveeeeer

4 4 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Pēc 100 gadiem mūsu mazmazbērni rēks par mūsdienu dietologu ieteikumiem. Man jau tagad jāsmaida,kad viens raksts ir absolūtā pretrunā ar cita medicīnas *guru* meimurējumu emotion 

0 0 atbildēt

Neviens no šiem nav pirms 100 gadiem. Pirms simts gadiem bija Pirmais Pasaules karš (1914-1918), tātad 20. gadsimts. šis ir par 19. gds - pirms 200-150 gadiem.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Interesanti... +
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt