local-stats-pixel fb-conv-api

Smirdīgākā Bagātniece13

10 46

Man liekas, ka šī sieviete bija psihiski slima un nenormāla naudas pelnīšanā, tikai nauda eksistēja un netika tērēta. Stulba sieviete ...

Hetty Green (dzimusi Robinson), saukts arī par "ragana ir Wall Street" (21 novembris 1834 - 3 jūlijs 1916), bija amerikāņu uzņēmēja, kas ievērojams ar savu taupības laikā Apzeltīts Age, kā arī ir pirmā Amerikas sieviete sniegt būtisku ietekmi uz Wall Street. [1]
Dzimšanas un pirmo gadu

Viņa ir dzimusi Henrietta Haulenda Robinson New Bedford, Massachusetts, meita Edward Mott Robinson un Abby Howland. Viņas ģimene bija Quakers kam piederēja lieli vaļu medību flote, kā arī labumu no Ķīnas tirdzniecībā. [2] Pēc divu gadu vecumam, viņa dzīvoja ar savu vectēvu, Gideons Howland. Sakarā ar savu ietekmi un ka viņas tēvs, un, iespējams, tāpēc, ka viņas māte bija nepārtraukti slims, viņa bija viņas tēva puses un lasīja finanšu dokumentus viņam sešu gadu vecuma. Kad viņai bija 13, Hetty kļuva par ģimeni grāmatvedis. Pēc 15 gadu vecuma, viņa devās uz skolu Bostonā.
Kad viņas tēvs nomira 1864 viņa mantoja $ 7500000 likvīdos aktīvos, pret lielāko daļu viņas ģimenes iebildumiem, un ieguldīti Pilsoņu kara kara obligācijām.
Kad viņa uzzināja, ka viņas tante Sylvia bija gribējis lielākā daļa no viņas $ 2000000 labdarībai, viņa apstrīdēja būs spēkā esamības tiesā, uzrādot iepriekšējā būs kas it atstāja visu īpašumu Hetty, un jāiekļauj klauzula atspēkot visus turpmākos testamentu.Gadījumā Robinson v. Mandell, kas ir ievērojama, jo jau piemērs kriminālistikas izmantošanas matemātikā, galu galā tika nolemts no Hetty pēc tiesas nosprieda, ka noteikums nederīgu nākotnē testamentu, un Sylvia parakstu uz to, tika viltoti. [3]
[Izmainīt šo sadaļu] Laulība

Vecumā no 33, viņa precējusies Edward Henry Green, loceklis turīgas Vermont ģimeni.Viņa viņam atsakās visas tiesības uz savu naudu pirms kāzām 11.jūlijā 1867. Precējies pāris pārcēlās uz Edvarda mājās Manhattan, bet, kad viņas brālēni mēģināja viņas apsūdz par dokumentu viltošanu, pamatojoties uz Robinson v. Mandell lēmumu, viņi pārcēlās uz Londonu, un viņi dzīvoja Langham Hotel. Abiem viņas bērniem, Edward Haulenda Robinson "Ned" Zaļo un Hetty Sylvia Ann Haulenda Green, dzimis tur, Ned gada 23 augusts, 1868 un Sylvia gada 7 1871. [4]
Kā Edward mērķi investīcijas, kā sava veida "džentlmeņu baņķieris", Hetty sāka parlaying viņas mantojuma vērā viņas pārsteidzošs laimi. Viņa formulējusi investīciju stratēģiju, ko viņa iestrēdzis visu savu dzīvi: konservatīvu ieguldījumu, ievērojamas skaidras naudas rezerves, lai atbalstītu jebkuru kustību, un pārāk vēsu prātu amidst satricinājumu. Laikā savu laiku Londonā, lielākā daļa no viņas ieguldījumu centienos vērsti uz greenbacks, piezīmes drukā, ko ASV valdība tūlīt pēc Pilsoņu kara. Ja vairāk kautrīgs investori bija atturīga piezīmes iztirzāta nedzīvi atgūstas valdības Hetty nopirka pilnu nesa, apgalvo, ka ir veikti 1,25 ASV dolāri miljoni no viņas obligāciju ieguldījumiem vienu gadu vien. Viņas peļņa par šo priekšā bija, lai finansētu savu lielu turpmāko dzelzceļa obligāciju pirkumu.
Kad Zaļo ģimenes atpakaļ uz Amerikas Savienotajām Valstīm, viņi devās uz Edvarda dzimtajā pilsētā Plēšas Falls, Vermont. Jau kaut ekscentriska, viņa sāka strīdēties ne tikai ar savu vīru un in-likumus, bet arī ar vietējiem darbiniekiem un apkārtne veikalnieki.Pēc 1885 sabrukuma finanšu mājas John J. Cisco & Son, kurā Hetty bija lielākā ieguldītāja izmeklēšanā atklājās, ka Edvards bija ne tikai uzņēmuma lielākais parādnieks, bet arī uzņēmuma vadība bija slepeni izmantot Hetty bagātību par pamatupar to aizdevumiem Edward. Hetty, uzsverot, ka to finansēm bija atsevišķas, atsauca savu vērtspapīru un novietot tos Chemical Bank. Edward pārcēlās no savas mājas.Vēlākos gados, taču viņi to vismaz daļēji izlīgumu, un Hetty palīdzēja māsa viņam gadus pirms viņa nāves martā 19, 1902, no sirds slimībām un hroniskām nefrīts. Viņš tika apglabāts Bellows Falls kapsēta Immanuel baznīcā.
[Izmainīt šo sadaļu] skopulis



Hetty Green circa 1905
Ir daudz stāsti (dažādu precizitāti), aptuveni Hetty Grīna skopums. Viņa nekad ieslēgts siltuma tāpat to nevar izmantot karstā ūdens. Viņa valkāja vecā melnā kleita un apakšveļā, ka viņa maina tikai tad, kad tie bija nolietojies [nepieciešama atsauce]. Viņa nebija mazgāt rokas un jāja veca pārvadājumiem. Viņa ēda pārsvarā pīrāgi, kas maksā piecpadsmit centiem. Viens stāsts apgalvo, ka viņai iztērējusi pusi nakti meklē savu pārvadājuma zaudējis zīmogu vērts divus centus. Vēl viens apgalvo, ka viņa uzdeva savu veļas mazgātāja mazgā tikai dirtiest daļas viņas kleitas (hems), lai ietaupītu naudu par ziepju [5].
Zaļā veica daudz savu uzņēmējdarbību uz jūrmala Valsts bankas New York, birojos ieskauj ceļasomas un čemodāni pilnīgu savu dokumentu, viņa negribēja maksāt īres maksu par biroju. Vēlāk nepamatotu baumu apgalvoja, ka viņa ēda tikai auzu, silda uz biroja radiatora. Iespējams tāpēc, ka spēcīgu konkurenci no visvairāk vīriešu uzņēmējdarbības vidi un daļēji tāpēc, ka viņas parasti nelokāms kleitu sajūtu (galvenokārt tāpēc, taupība, bet, iespējams, vainas daļēji viņai Quaker audzināšanu), viņai tika dota segvārdu par "ragana ir Wall Street" . Viņa bija veiksmīgs uzņēmēja, kas tirgo galvenokārt nekustamo īpašumu, ieguldīti dzelzceļi, un aizdeva naudu. New York City ieradās Hetty nepieciešama kredītu, lai saglabātu pilsētas peldoši vairākas reizes, lielākā daļa it īpaši laikā Panic 1907, viņa rakstīja pārbaudītu $ 1100000, un ņēma viņu maksājumu īstermiņa ieņēmumu obligācijas. Labprāt detaļu orientēta, viņa varētu doties tūkstošiem jūdžu - vienatnē, laikmetā, kad dažas sievietes neuzdrošinās ceļot bez pavadības - savākt parādu no dažiem simtiem dolāru.
Viņas taupība arī uz ģimenes dzīvi. Viņas dēls Ned lauza kāju, kā bērns, un Hetty centās būt viņam atļauts brīvajā klīnikā nabadzīgajiem. [2] Saskaņā ar Grīna biogrāfs Charles mīkstais, bieži atkārtoto stāsts, kas tad, kad viņa tika atzīta, viņa stormed prom vowinglai ārstētu brūces pati ir tikai puse taisnība. Viņš ir saistīts, ka ir ticis konstatēts, (un, iespējams, arī pēc procrastinating aptuveni vēlas ārstēties, lai zēns pirmā vieta), Zaļā samaksāja viņai rēķinu un pēc tam aizveda uz citiem ārstiem (vienlaikus mēģinot mājas aizsardzības līdzekļiem) [2] Tāpat. Mīkstais saistīts, ka tā nav taisnība, ka kāja bija amputēta, jo gangrēna. [2] Tā vietā, tas bija amputēta pēc gadiem nesekmīgas ārstēšanas. Jebkurā gadījumā, Ned beidzās ar korķa protēzes.
[Izmainīt šo sadaļu] Vēlāk dzīvē

Kad viņš pārcēlās prom no savas mātes, lai vadītu ģimenes īpašības Čikāgā un vēlāk, Texas, Ned kļuva dedzīgs filatēlists un montē viena no labākajām privāto zīmogu kolekcijas jebkad. Pusmūža vecumā, viņš atgriezās Ņujorkā, viņa māte iet savu pēdējo mēnešu laikā ar viņu. Ned galu galā apprecējās viņa ilgu laiku "saimniece" {bijušā prostitūtu viņš tikās Teksasā}, Mabel, no kuriem Hetty pilnībā noraidītas. [2] Lai gan bieži vien ir teicis, ka Ned pavadīja pārējo savu dzīvi izdevumu lielāko daļu savu akcijugada Hetty laimi, patiesībā (lai gan viņš bija spendthrift), $ 1 miljonu gadā ienākumi, ko viņš veica, apmēram $ 100000000 laimi viņš mantoja bija pietiekami, lai viņa visdārgāko vajadzībām, viņš atstāja tādu pašu summu, kad viņš nomira. (Lielākā daļa no Ned īpašumu devās uz Sylvia, bet Mabel bija paredzēts (ievērojami mazāk dāsni) laikā, Ned dzīves laikā viens [2] viņa vairāk skandalozajā ekstravagants pirkumiem bija dimanta encrusted naktspods.. [5]
Green ārkārtīgo cieņu pret savu privātumu malā, viņa iegāja leksikons pagrieziena-of-the-gadsimta Amerikā ar palama "Es neesmu Hetty ja man izskatās zaļš;" šī frāze ir citēts O. Henrija 1890 stāsts " virsgaisma Room ", kad jauna sieviete, sarunu nomas maksa par istabu mēbelētas istabas pieder kategorisko veca dāma, vēlas, lai būtu skaidrs viņa ir ne tik bagāta kā viņa, šķiet, ne kā naiva.
Viņas meita Silvija dzīvoja ar Hetty līdz viņas trīsdesmit. Hetty nosoda visu Sylvia's precinieki, jo viņa ir aizdomas viņi gribēja tikai, lai saņemtu viņu rokās par savu naudu.Ja Green beidzot let Mateja Astor Wilks precēties Sylvia gada 23 Feb 1909, pēc divu gadu uzmanības, līgavainis atteikusies no savām tiesībām mantot Sylvia laimi, un saņēma USD 5000 parakstot šo prenuptial līgumu. (Wilks, nelielu mantinieka Astor laimi, stājās laulībā ar ASV paša 2000000 $, pietiekami, lai nodrošinātu Hetty, ka viņš nav zelta meklētājs.)
Kad viņas bērnus atstāja mājās, Green pārcēlās atkārtoti mazo dzīvokļu Brooklyn Heights un Hoboken, New Jersey, [1] galvenokārt, lai izvairītos izveidot dzīvesvietas pastāvīgu pietiekami, lai piesaistītu uzmanību nodokļu ierēdņiem jebkurā stāvoklī.
Viņas vecuma, viņa sāka ciest no sliktas trūce, bet atteicās ir darbība, jo tā izmaksas $ 150. Viņa cieta daudzi triekas un bija jāpaļaujas uz ratiņkrēslu. Viņa arī kļuva bail, ka viņa būtu nolaupīti un dara novirzīšanos no maršruta, lai izvairītos no tā sauktais vajātāji.Viņa sāka domāt, ka viņas tante, un tēvs bija saindēta.
[Izmainīt šo sadaļu] Nāve

Hetty Zaļā nomira 81 gadu vecumu in New York City. [6] Saskaņā ar viņas ilgstošas "World's Greatest skopulis" ierakstu Ginesa pasaules rekordu grāmatā, viņa nomira apopleksija, kad viņa iebilda ar istabene par vājpiena tikumus. Biogrāfs mīkstais, taču atskaites tas nav bijis gadījumu, Zaļo faktiski bija cietis vairākas insultu, jo šī gadā 17 aprīlī (datums arguments ar negausīgs pavārs, strādājot pie viņas mūža draugu Annija Leary). Aplēses par viņas tīro vērtību robežās no $ 100 miljoniem līdz $ 200 miljoni (vai $ 1,9 - $ 3,8 miljardi 2006 dolāru) (mīkstais aprēķiniem $ 200,000,000), varbūt padarot viņas bagātāko sievieti pasaulē laikā, kad [2] Viņa tika apglabāts Plēšas. Falls, Vermont, blakus viņas nelaiķa vīrs, kam ir konvertēta vēlākā dzīves viņa anglikāņu ticību, lai tās varētu interred kopā.
Saviem bērniem, jo īpaši Ned, tendence tērēt savu naudu daudz brīvāk - lai gan jāatzīmē, ka gan nāca caur Lielās depresijas salīdzinoši neievainots, sekojot Hetty ieguldījumu filozofija konservatīvo pērkot nodrošināti ar ievērojamas naudas rezerves.Ned bija paveikts kolektors ar interešu visu, sākot no auto sacīkšu zinātni dārzkopībā.Viņa Round Hill muižu sen izmanto MIT zinātnieki eksperimentos, tostarp prototipu atomu skaldītājs, un viņa jaudīga WMAF radio raidītāji tika izmantoti, lai saglabātu kontaktus ar Richard E. Byrd ir 1928-1930 Antarktikas ekspedīciju. Ja Sylvia nomira 1951.gadā, viņa atstāja īpašuma aptuveni USD 200 miljoniem, ziedojot visu, bet ASV $ 1388000 ir tā 64 labdarības, ieskaitot koledžas, baznīcas un slimnīcas. [2] Gan bērni, arī aprakti Plēšas Falls.

Reklāma
10 46 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 13

0/2000

Gar zemi ;D  "Viens stāsts apgalvo, ka viņai iztērējusi pusi nakti meklē savu pārvadājuma zaudējis zīmogu vērts divus centus" ideāls tulkojums ;D

 
9 0 atbildēt

priekš kam tu to dari?

6 0 atbildēt

Mīnus par nepareizu tulkojumu, nemāki iztulkot kā pienākas netulko vispār!

4 0 atbildēt

rakstu sāku lasīt un sapratu kā pēdējā huiņa , kapēc ?  Tekstu varēji vismaz iztulkot , nevis caur kkādu gogles transleiteri ar tādām kļūdām ka pretīgi lasīt

3 0 atbildēt

šos rakstus es neprotu izlasīt.. gribējās palasīt - tomēr interesanti, bet nu ne jau ar google tulku.. :(

3 0 atbildēt

Jā, tulkojuma dēļ ir diezgan nereāli izlasīt līdz galam..

2 0 atbildēt

un jūs brīnāties kpc spoki iet uz galu

2 0 atbildēt

GOOGLE TRANSLATOR sūkā, tulko pats! :D

1 0 atbildēt

Piedod, bet google translate ( pie tam vēl neizlaboti ar paša roko) ir vienkārši nelasāmi!

-1 no manas puses tev

1 0 atbildēt

labs tūlkojums :"..ka viņas māte bija nepārtraukti slims." :D

Lielāko daļu liekvārdības varēji izdzēst, nav pacietības tādu gabalu lasīt...

1 0 atbildēt

vismaz komentos izstāsti,dažos vārdos,kapēc "smirdīgākā" bagātniece, jo negribas lasīt tik garu tekstu un grūti saprotamu.

Kā viņa tika pie tādas bagātības,kā noturēja to un kur palika,kad viņa nomira?

cik sapratu,tantukam bij sava dzīves filozofija, pēc kā viņa vadījās līdz mūža galam. :)

1 0 atbildēt

Google trainslate The Best place to translait

1 0 atbildēt

Copy/Paste no wikipēdijas, otrkārt - gūgle tulkotājs tiešām sūkā.

0 0 atbildēt