local-stats-pixel

Šis un tas par alu..8

50 0

emotion

Alus:

Saskaņā ar Vācijas 1516. gada Tīrības likumu, par alu drīkst saukt tādu dzērienu, kas izgatavots no graudiem, apiņiem un ūdens bez jebkādām citām sastāvdaļām. Izmantotie graudi parasti ir mieži, taču dažas alus darītavas mēdz izgatavot alu no kviešiem.

Dzīvais alus rūgšanas procesā pat tad, kad jau iepildīts pudelēs, ir mazliet duļķains un necaurspīdīgs, turklāt ar ļoti īsu realizācijas termiņu (Tātad jo īsāku laiku alus derīgs, jo labāks un kvalitatīvāks tas ir)

Mūsdienās veikalos ir nopērkams pasterizēts piens un citi produkti, bet sākotnēji pasterizācijas tehnoloģija tika radīta tieši alum! 1876. gadā franču ķīmiķis un mikrobiologs Luiss Pastērs nāca klajā ar publikāciju “Pētījumi par alu”, kurā aprakstīja šo jauno tehnoloģiju, kas vēlāk tika nodēvēta izgudrotāja vārdā – par pasterizāciju.

Latvijā lielākās alus darītavas ir Aldaris un Cēsu alus, taču populāri ir arī mazo alus darītavu ražojumi, piemēram, Tērvetes, Užavas, Valmiermuižas vai Bauskas alus.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
50 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 8

0/2000

mmmm alusemotion

2 0 atbildēt

Vislabākais no šķidrumiem. Es šito divreiz pārlasīju. Siekalas pa muti skrien. emotion

1 0 atbildēt

emotion  emotion  

0 0 atbildēt

Pilnīgi sakārojās alutiņu!

0 0 atbildēt

pie kura ražotāja pieder Lāčplēsis?

0 0 atbildēt

Kur tad Garais 7% :Demotion

0 0 atbildēt