local-stats-pixel fb-conv-api

Sibīrijas Haskiji15

284 7

Sibīrijas haski ir darba suņu šķirne, kura skaitās kā kamanu vilcēj suns.

Suga radīta pagājuša gadsimta 30. gados sajaucot vietējos Krievijas Tālo Austrumu suņu škirnes. Pamatā tās bija no Anadiras, Kamčatkas un Kolimas, kuras peiderēja vietējiem piejūras ciltīm, kā jukagiriem, kerekiem un aziātiskajiem eskimosiem, kurus vnk parasti sauc par čukčiem. Tā suga skaitās vienan o senākajām sugām pasaulē. Uz doto brīdi šie suņi nav tikai kā kamaniņu suņi, bet ir labi kompanjoni un arī skaitās kā izstāšu suņi.

Pats Termins "Haskijs"( Cēlies no vārda Eski) nosākuma nozīmeja Eskimoss. Pēc tas nostiprinājās kā Eskimosu haskijs. Šie suņi ir ar biezu apmatojumu, asu purnu un uz augšu stāvosam ausīm. Kad pirmie pirmo Čukču suņu pārstāvji ieradās Ziemeļamerikā, lai atsķirtu tos no Eskimosu haskijiem, tie kļuva pazīstam kā Sibīrijas haskiju. Šis nosaukums ir saglabājies pat līdz šodienai.

Ir zināmi pat pirmie šīs sugas radītaji, tie bija, kažokādas tirgonis Viljams Gusaks( piedalījās Aļaskas sacīkstēs 1909. gadā), skotu zela ieguvējs, Foke Mauls Remsijs( piedalījās sacensībās 1911. gadā) kažokādu tirgonis, Olalfs Svesons, kurš veica nopietnu šīs sugas izpēti un šīs sugas pavairošanu.

284 7 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Dievinu šos sunīšus :D

visi savu apzināto mūžu esmu vēlējusies tādu

ideāls raksts uzlaboja manu morālo stāvokli,ja man būtu tāds suns diez vai man jebkad,ko citu vajadzētu.xD

8 0 atbildēt

vnk ideālas bildes priecē fakts,ka var redzēt ka pašas bildētes-oriģināli un stilīgi xD

7 0 atbildēt

Man pašai ar tīri balts haskijs . Pilnīga taisnība šeit uzrakstīta , bet kā sargsunis viņš mums ir ideāls , vienmēr savējos aizstāv un uz svešiem rej . Es kā suņu mīle likšu tev + emotion

5 0 atbildēt

Man arī ir haskijs, un tiklīdz tiek vaļā no saites  pa žogu pāri,un prom ir  emotion

liels + tev par rakstu un skaistajām bildēm beigās  emotion

5 0 atbildēt

Mums šeit ir ļoti daudz šīs sugas suņi... skaisti emotion

Man pašai gan ir citas sugas suns. :) Nevaru iedomāties savu ikdienu bez viņa :) suns ir paties un uzticams draugs. 

4 0 atbildēt

my fav

4 1 atbildēt
JR avatarsJR

Ja kādreiz būs suns tad tas būs Haskijs vai nu Bernes ganu suns. emotion

3 0 atbildēt

Man liekas autors sajaucis haskijus ar aļaskas malamutiem. Jo šeit ir ļoti spilgit aprakstīts tieši malamuts nevis haskijs

4 1 atbildēt

Draudzigs pret cilvekiem, bet citus sunus neieredz. Vismaz manejais pamanas uzrukt jebkuram pretimnakosajam sunim. Begsana, ja suns ir no bernibas vazats tikai saite tad ir logiski ja vins tiks vala, aizskries. Viniem nepietiek tikai pastaigaties saite. Un atsauksanas komandam praktiski neklausa.

3 1 atbildēt

Savējo es no mednieka bija paņēmusi. Sākumā bija tā problēma, ka viņai visus šikos dzīvniekus medīt gribējās dažiem ielas kaķiem pat nepaveicās, bet ar laiku viņai kaķi kā savējie palika un man mājās 3 kaķi ar kuriem viņa ir saradusi.

2 0 atbildēt
Mīļumiņi
2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt