local-stats-pixel fb-conv-api

Senlatviešu valsts24

342 5
342 5 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000

Slava raksta autoram! Labāk uzrakstīts nekā liela daļā vēstures grāmatu.

41 2 atbildēt

Paldies par rakstu! Zināju par to, bet ne tik detalizēti, tāpēc uzzināju daudz jauna. :)

p.s. Vienmēr esmu cienījis cilvēkus, kuru raksti liek aizdomāties un uzzināt ko jaunu, nevis parēkt un aizmirst(lai gan nenoliedzu, ka smieklus arī vajag). :)

26 0 atbildēt

Par terminu vikingi - tas nav etnosa vai nācijas apzīmējums, bet gan kopējs sociāliantropoloģisks nosaukums Ziemeļeiropas jūrasbraucējiem. Parasti gan runā par tikai skandināviem - ģermāņu ciltīm mūsdienu Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas un Islandes zemēs. Tomēr tam pamatiemesls ir rakstītās hronikas, kurās saglabātas liecības viņu jūras ceļojumiem un sirojumiem. Kā arī šo tautu vēlme cildināt savu varonīgo senvēsturi.

Ievērojot kuršu dzīves veida pilnīgo līdzību ar skandināviem tajā laikā, manuprāt, var diezgan droši attiecināt terminu vikingi arī uz kuršiem. Jo kurši bija gluži tādi paši jūrasbraucēji un sirotāji, kā kaimiņtautas Baltijas jūrā.

Protams, katram ir tiesības uz savu viedokli.

24 0 atbildēt

Fenomenāli labs raksts.! Vēstures šedevrs. Paldies.

16 1 atbildēt

bāc .. ku forši būtu bijis, ka visas tās kuršu ciltis apvienotos un paņemtu vēl pārējās Latvijas ciltis zem sevis... būt normāla valstiņa nostiprinājusies ! :D 

9 0 atbildēt

Paldeis, autor. Tum man loti palidzeji ar rakstu. Es vesture tagad macos par SenLatviju!+++++++++!

10 2 atbildēt

Tikai viena būtiska nianse - Saules kaujā leišiem krustnešus sist palīdzēja zemgaļi. Kurši ar leišiem kopā bija Durbes kaujā.

Un tad jau sanāk, ka kurši nekādus līguma noteikumus nav pārkāpuši emotion

Bet patiesībā ordenim līgums ar kuršiem bija vajadzīgs tikai kā pagaidu risinājums, lai paspētu sapulcināt lielāku karaspēku un iekarot Kursu pavisam.

Lai arī kā, mūsu tautas, valsts un kultūras saknes ir pietiekami senas, lai varētu vienkārši pasmaidīt par dažādu jampampiņu patizliem komentāriem emotion

7 0 atbildēt

super raksts!ļoti patika

5 1 atbildēt

Kas ir autors/i kuršu gleznām? (16., 17. attēls)

2 0 atbildēt

pilns raksts ar meliem un nepatiesību.

3 1 atbildēt

Cik man, personīgi, zināms, t.s. brīvzemnieki tika saukti par "ķoniņiem"!

1 0 atbildēt

Starp citu,kā jau šādam tekstam piedien,komentāros nevar uzlikt negatīvo vērtējumu. Fū, fū kauns ! Ja jau skribelē ,tad vismaz kādu atbildību arī uzņemties vajag. Citādi nu jau kā krievi,bliež tādas muļķības ,ka kauns par visu nāciju.

1 0 atbildēt

Ko lieto autors ? es arī gribu ?

1 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

tas pilniigi neko nenoziimee... taapat kaa amerikaanji latvieshi ir "putras katls" kur samaisiitas dazhaadas tautas... kkas liidziigs kaa bezshkjirnes kuceeni... cik jau var ziist no pirksta dazhaadus veesturiskus faktus un bizhoties par seniem paaridariijumiem? kaads sakars muusdienu latvietim ar tevis piemineeto kursas valsti, taa saucamo senlatviju (no kurienes vispaar taadu nosaukumu dabuuji? kkur officiaali vai veesturiski avoti ir ka taa arii tajos laikos sho teritoriju sauca?) 

tevis aprakstiitie "fakti" man liek tikai pasmaidiit... ja jau tas celj tavu ego, lai taa buutu... katraa gadiijumaa liktens leemis taa lai, cilveeki kas dziivo latvijaa muuzhiigi buutu kalpi, lai arii cik neatkariigus sevi neuzskatiitu :D

4 13 atbildēt