Šājā iekārtā sāls tiek žāvēta pilnībā.
Žāvēšanas iekārtā temperatūra ir apmēram 140 grādu pēc celsija.
Šājā iekārtā sāls tiek žāvēta pilnībā.
Žāvēšanas iekārtā temperatūra ir apmēram 140 grādu pēc celsija.
Tālāk seko sāls jodēšanas un mineralizēšanas process.
Agrāk, kad uzņēmumam vēl nebija visu nepieciešamo iekārtu sāls attīrīšanai, sāls bija pelēcīga, tagad gan tā ir pilnīgi balta.
Rūpnīcā regulāri apmēram ik pa divām stundām tiek ņemti paraugi, lai pārbaudītu sāls ķīmisko sastāvu un atbilstību normām.
Sāls fasēšana maisos pa 10, 30 un 50 kilogramiem.
Nedaudz pārdomām varu piebilst, ka alga šajā rūpnīcā ir no 200-250 ASV dolāriem mēnesī.
Un arī pa vienam kilogramam.
Drīzumā šajā uzņēmumā ir plānots veikt uzlabojumus, lai palielinātu ražību un arī samazinātu darbinieku skaitu.
Tad sāls tiek sakrauta vagonos, lai dotos pie patērētājiem.
Ja tomēr sāls uzreiz netiek realizēta to noglabā šajā noliktavā, kurā pavisam var noglabāt 750 tonnas sāls.
Kas ir interesanti, ka pāris gadus atpakaļ Kazahstānā atradās cilvēku grupiņa, kas sāka ražot pakaļdarinājumu kopējot rūpnīcas iepakojuma izskatu, bet pildot to ar neapstrādātu sāli. Pēc šī atgadījuma rūpnīca savus ražojumus sāka marķēt, lai to izcelsma būtu nosakāma.
Ceru bija interesanti, ja kādas pretenzijas vai kas piebilstams, vai vienkārši gribās ko uzrakstīt komentējam.
Paldies.
6000 cilvēki skaitas ciems? :D
mums te ir nedaudz vairāk kā 3000 cilvēku un skaitas pilsēta :D
Nu šitā gan nevajag darīt, tādu skaistumu iznīcināt, kad beigsies tur, viņi ķersies klāt Sāls Ezeram?
Tiek vagoni tak vecie, vel no 80 gadiem. Toreiz bija no koka, bet tagad no metāla, pārvadā ogles. Pa mūsu dzelzceļiem ripo
labais. Iedomājies ņem lāpstu un ej tik rakt :D viena paka 15 santīmi. 1 kilo. bizness
Nekad pat nebūtu par šo aizdomājies. Tiešām kvalitatīvs un interesants raksts ;)
ko visi raudat par tiiriibu
ir labs pieraadijums, somijaa ir div reiz vairaak diabeetikju nekaa igaunijā/krievjā dēļ tā ka dzīvo pārāk tīri
imūnsistēmu vajag audzēt kā, ne tik mazgāt nost katru dienu un est tik visu 10x mazgaatu
Labais, sēdi lauka vidū, dzer šņabi, uzkod gurķi vai tomātu, pirms tam vienkārši to paberzējot pret zemi