local-stats-pixel fb-conv-api

Saldus Pareizticīgo virspriestera meita- Visas Krievijas igumene!!!2

1936.gada 1. un 2. augustā, Saldū viesojās Latvijas Pareizticīgās baznīcas metropolīts Augustīns,notika svinīgs dievkalpojums, par godu baznīcas vispārēja remonta pabeigšanai. Bet jau 24.augustā Latvijas Pareizticīgās baznīcas Sinode (LPBS) par Saldus Dieva parādīšanās baznīcas priesteri nozīmēja Hermani Žegalovu.(1) Priesteri nāk un iet, bet par pr.H.Žegalovu ir vērts pakavēties vēstures liecībās. Pirmkārt-priesteris H.Žegalovs ar savu kalpošanu Saldus Pareizticīgo draudzē, izcēlās ar savu patriotisko nostāju.Viņš aktīvi piedalījās visos Saldus patriotiskajos pasākumos(2).Vienmēr sacīja patriotiskus un uzmundrinosus sprediķus. Otrkārt- 1936.gada apbalvots ar Baznīcas apbalvojumu -sānautu liturģiskajam tērpam.(3) Treškārt- 1943.gadā iecelts par Eparhijas(bīskapijas) padomes sekretāru.(4) Ceturtkārt,un galvenokārt ievērojams ir fakts ka parastā Saldus priestera ģimenē piedzima meita, vārdā Ludmila. Daudzās ģimenēs piedzimst meitas,ar ko tad šis fakts ir tik īpasš?

H.Žegalova meita Ludmila iestājās klosterī, un 1952. gadā tika iesvētīta par mūķeni. Ludmila pieņēma baznīcas vārdu Magdalēna, un 1977. gadā tika iecelta par igumeni, jeb priori. Par klostera priekšnieci kalpoja no 1977. līdz 1996.gadam. Padomju laikos ,kad klosterus, un konsekrētās personas tika vajātas, igumene Magdalēna parādija sevi kā stipru un bezbailīgu klostera vadītāju.Apbedīta Valgundes klostera kapsētā. Pie Igumenes kapa vēljoprojam pulcējas svētceļnieki no visas Latvijas un Krievijas, jo cilvēkos ir ticība ka igumene spēj palīdzēt ikviena vajadzībās.

Visas Krievijas Patriarhs Aleksijs II ,igumeni Magdalēnu nosauca par "Visas Krievzemes Igumēni!!".Magdalēna savā dzīves laikā izskoloja 14 klostermāsas, kuras vēlāk kļuva par klosteru priekšniecēm visā bijušajā Padomju teritorijā.

Tā lūk, it kā vienkāršs priesteris, parasta ģimene, parasts bērns-bet dzīve katru aizved savos ceļos, un ir interesanti apzināties ka no Saldus ir cēlušies daudzi ievērojami ļaudis.

56 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Arī šis raksts -PIRMATRADUMS, informācija bija sen sen jau laika smiltīm aizpūsta,

tā arī nesapratu kā līdz manim šī info nonāca......varbūt pati Igumene?

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt