local-stats-pixel fb-conv-api

Patiesie fakti par Titāniku56

1310 16


1310 16 56 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 56

0/2000

Es nezinu, man likās ļoti interesanti. Pirmkārt tāpēc, ka viss ir ļoti kodolīgi un īsi izklāstīts. Otrkārt, jo pati tēma jau vien ir izlasīšanas vērta. No manis liels +emotion

88 3 atbildēt
MJ avatarsMJ

- Čārlijs Joughins ieleca pats pirmais ledus aukstajā ūdenī paņemot līdzi alkoholu un neticēsiet viņš idzīvoja,jo visu laiku dzēra alkoholu.

Nespēju iedomāties,kā tas izskatījās....

anyway lielākā daļa faktu zināmi!!! :)

49 0 atbildēt

Vai zināji, ka uz Titānika bija arī latvieši? Būtu interesantāk ja tu to būtu uzrakstījis. ;)

46 0 atbildēt

 

Nelaimē neizmantoja 472 glābšanas vietas glābšanas laivās,jo sākās panika.

Tā ir tikai maldinošajā filmā. Kā kāds izdzīvojušais stāstīja- nebija nekādas panikas. Viss notika ļoti mierīgi. Ne visi vēlējās kāpt laivās, tāpēc tajās sasēdās arī vīrieši un tās tika nolaistas pustukšas.

 

Čārlijs Joughins ieleca pats pirmais ledus aukstajā ūdenī paņemot līdzi alkoholu un neticēsiet viņš idzīvoja,jo visu laiku dzēra alkoholu.

Alkohols rada mānīgu izjūtu organismā. Īstenībā stiprais alkohols pazemina ķermeņa temperatūru. Aukstā laikā alkoholu lietot nav ieteicams, jo tas notrulina cilvēka maņas, tāpēc var nepamanīt atsaldējumus.

Ceru, ka izlasīsi manu komentāru!

35 3 atbildēt

Man vienīgajam nelīmējas kopā sekojošie 'fakti'?

 

- Liktenīgajā naktī debesīs nebija mēness,bija apmācies. Ja būtu spīdējis mēness tad aisbergu būtu vieglāk pamanīt no lielāka attāluma.

- Aisbergs nebija liels,tas pat nebija līdz klājam.

- Aisbergs kā jums visiem liekas nemaz nebija balts,bet gan vairāk uz pelēcīgo pusi,jo tumšais ūdens atspoguļojas aisbergā tādējādi paliekot tam tumšākam. Arī šis ir fakts kapēc aisbergu nevarēja tik labi ieraudzīt.

- Sadursme notika 1912 gada 14 aprīlī, svētdienā 11:40.

 

 

33 11 atbildēt

Šādam  rakstam NEvar likt -

21 0 atbildēt

Mans tētis ir jūrnieks, tādēļ šo filmu viņš vienmēr skatās ar interesi, nevis par mīlasstāstu, bet gan par to kā rīkojās kuģa apkalpe. Viena no lielākajām apkalpes (precīzāk, kapteiņa, stūrmaņa) kļūda bija tā, ka ieraugot aisbergu, tika dota pavēle "dot atpakaļ", tādēļ kā jau minēts rakstā, kuģis gāja gandrīz pilnā gaitā, tad deva pavēli dot atpakaļ, bet kuģis jau nav mašīna, kurai uzdod pa bremzēm un viņš uzreiz arī iet atpakaļ. Beigās sanāca tā, ka kuģis lēnām ietriecās aisbergā, līdz ar to bojājumi bija lielāki. Nepareizi arī tika novērtēta sitācija par aisberga izmēru, kā arī izvēlētā pozīcija kā triekties aisbergā iekšā. Reāli, (pēc filmas sižeta) ja no avārijas nebija pilnībā iespējams izvairīties, tad vismaz bija iespēja panākt, lai sadursmei nebūtu tik traģiskas sekas. Neveiksmīga sagadīšanās un nepareizi lēmumi. (Tas ir tikai viedoklis par filmu)

15 0 atbildēt

Lasīju interesantus faktus par Titānika īstajiem pasažieriem un to atveidotājiem filmā. Visi bija piemeklēti maksimāli līdzīgi saviem prototipiem.

Roza un Džeks nav bijuši reālas personas.

12 0 atbildēt

Interesanti! emotion Man liekas, ka filmu "Titāniks" jau vairums uzskata par kārtējo banalitāti un vairs nesaprot galveno jēgu (jo viņu katru gadu n-tās reizes rāda), bet ja paskatās no citas puses, tas ir prātam neaptverošas šausmas.  Atausa atmiņā izteiciens:  "Ja viena cilvēka nāve ir traģēdija, tad miljona cilvēku nāve - vien statistika." 

9 0 atbildēt

Raksts labs, interesanti lasīt. Varēji ielikt vēl dzismu ko spēlēja vijolnieki.

7 0 atbildēt

varbūt tad šogad varētu uztaisīt izņēmumu un nerādīt "Titāniku" 14.februārī, bet gad atlikt uz aprīli?? vismaz kkāda pārmaiņa būtu

5 0 atbildēt

Nosusināt jūru un vēl daudz ko interesantu atrastu

5 1 atbildēt

Palika viens neatbildēts jautājums. Tas bija pirmais Titānika reiss?

5 1 atbildēt

Tev ir vairākas problēmas.

1.GRAMATIKA.

2.Matemātika:

- Pēdējā Titānika pasažiere Milvīnija mira pirms 2 gadiem,2009 gada 31 maijā,viņa bija tikai 9 nedēļas veca,kad Titāniks grima.

Rēķini, kā gribi, bet 2009.gads bija pirms 4iem gadiem.

Par to paniku arī- nezinu, kam ticēt( bet kas to vairs zina..neviens mēs dzīvē to neredzējām!), bet izdzīvojušais stāstīja, ka panika radās tikai tajā brīdī, kad kuģis sāka jūtami svērties. Jo līdz pat tam brīdim neviens īsti neesot domājis, ka tas tiešām nogrims.

3 0 atbildēt

Titāniks varēja arī nenogrimt:

1) Titāniks nebūtu nogrimis, ja kapteinis nebūtu devis pavēli - Pilnu jaudu atpakaļ, stūri pa kreisi, bet gan pilnu gaitu atpakaļ, kursu nemainīt. Tas tāpēc, ka nogriežoties pa kreisi aisbergs sadauzija carumus pa kuģa sānu, bet ja būtu braukuši taisni Titāniks būtu sadauzīts tikai priekšpusē un aiztaisot tās huiņas [aizmirsu kā sauca. emotion ] kuģis varētu ja ne aizbraukt līdz ostai tad noteikti sagaidīt palīdzību no cita kuģa. Bet tomēr kuģa kapteiņa lielā pieredze izrādijās maldinoša. ;0

2) Titāniks pēc sadursmes uzreiz varēja apstāties, nevis turpināt ceļu. Tā viņi varēja sagaidīt palīdzību no tā otra kuģa. [Aizmirsu nosaukumu. emotion

Bet klīda baumas, ka kuģis kas atradās vistuvāk Titānikam vienkārši pabrauca garām, bet hūuujzin. emotion

anyway..parādiet rakstu par titāniku un es ielikšu + emotion

2 0 atbildēt

emotion

1 0 atbildēt

šie visi fakti ir arī dokumentālājā filmā. :)

1 0 atbildēt

Tiešām likās intersanti.

1 0 atbildēt

 emotion Nez kurš paspēja izmērīt aizberga tumšuma pakāpi un lielumu... emotion 

1 0 atbildēt

...jo faktu ir pārāk daudz. Fakti, kuri pārvēršas par leģendām, vairs nav fakti. emotion

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »