local-stats-pixel fb-conv-api

Pastardienas grāmata16

1008 2

Nē, tas nav tas, ko iedomājāties.... : ) Tā nav nekāda sena maģijas grāmata par kārtējo Apokalipses vēstījumu. Viss ir daudz prozaiskāk un nopietnāk. Tā ir atskaite par Eiropā pirmo..... Tautas skaitīšanu.



Jau trešajā gs p.m.ē. ir veiktas pirmās iedzīvotāju uzskaites Ēģiptē, Mezopotāmijā, Indijā, Ķīnā un Japānā. Valdnieki gribēja zināt cik ir viņu pavalstnieki un cik nodokļu var no tiem iekasēt. Svarīgi bija arī citi aspekti. Atikā, sākot ar 435.gadu p.m.ē., regulāri tika uzskaitīti visi pieaugušie vīrieši. Un tas tika veikts, lai zinātu, cik jaunu karavīru varēs pievienoties dienestam armijā. Bet Senajā Ķīnā bija patstāvīga iedzīvotāju uzraudzība- pēc gada laikā apēstā sāls daudzuma noteica iedzīvotāju skaitu.

1008 2 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 16

0/2000

Eiropā masveida histērija par pastardienu bija, gaidot 1000.gadu. Izrādās, kaut arī pasaules gals tā arī nebija noticis, šie turpināja pastardienu gaidīt. %-|

19 0 atbildēt

Man ir sava teorija ,kad Karalis uzināja cik daudzi nemaksā nodokļus ,karalim pienāca pastardienaemotion

14 0 atbildēt

Visinteresantāk, manuprāt, ir tas, ka ir dota iespēja katram interesantam papētīt grāmatu paša mājās un angliski

13 4 atbildēt

emotion 

5 0 atbildēt

Es gan gribētu teikt, ka grāmatas nosaukumam nav nekāda sakara ar pastardienu...

4 0 atbildēt

emotion sasmiidinaaja fakts par goviim. gruuti iedomaaties, kaa ar govi var art. nabaga gotinjai pupi kratiijaas ne pa jokam.

4 1 atbildēt

Kur 1986. gadā varēja nokačāt elektronisko versiju?

5 2 atbildēt
Interesants raksts varēju uzzināt ko jaunu.
1 0 atbildēt

"lielais un visaptverošais mērogs, kurā tika veikts Domesday pārskats, un savāktās informācijas neapstrīdamība lika ļaudīm to salīdzināt ar Bībelē aprakstīto pēdējo tiesu jeb Pastardienu, kad Dzīvības grāmatā ierakstītie ikviena kristieša darbi tiks nolikti Dieva priekšā, lai tiktu iztiesāti. Šis nosaukums netika pieņemts līdz pat 12.gadsimta beigām"

0 0 atbildēt

...bet var jau būt, nestrīdēšos...

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

Šo grāmatu gadījumā nesauc "Anglijas zemes īpašumu grāmata" nevis "Pastardienas grāmata" ?

2 3 atbildēt