local-stats-pixel fb-conv-api

Par ko nerunā sazvērestības teorijas1

14 2

Lai gan daudzi autori dažādos portālos raksta par dažādām mistiskām un ietekmīgām organizācijām, kā Masoni un Rozenkreici, tomēr gadījās uzrakt info par organizāciju kas reti kur pieminēta, vismaz es par to nebiju dzirdējis.

Turklāt JCI logo ir apbrīnojami līdzīgs ANO logo.

Organizācija kura dibināta pirms 100 gadiem, un kas darbojas visā pasaulē, tomēr vēljoprojām ir tikai un vienīgi nevalstiskā organizācija.

JCI ir starptautiska bezpeļņas organizācija ar 100 gadu vēsturi, kas apvieno vairāk nekā 200 000 cilvēkus vecumā no 18 līdz 40 gadiem vairāk nekā 100 pasaules valstīs. JCI biedrus vieno ticība, ka, lai veiktu pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā, jāpilnveido sevi un sabiedrību sev apkārt. JCI biedri meklē mērķtiecīgus risinājumus unikālām problēmām, lai veidotu labāku pasauli un veicinātu globālu ietekmi.

1910 gadā tika likti organizācijas pamati Saint-Luisā, Missouri, ASV. Henry Giessenbier izveidoja deju klubu ar mērķi sociāli apvienot tā biedrus.

1916 gada augustā organizācijas nosaukums tika mainīts uz “Jaunākie Pilsoņi”, tad arī pirmo reizi tika lietoti iniciāļi “JC”. Šī grupa apvienojās ar Saint-Luisas Tirdzniecības palātu un 1918. gadā tika pieņemts nosaukums “Jauno uzņēmēju palāta” (Junior Chamber).

1944 gada 11. decembrī Meksikā JCI kļuva par starptautisku organizāciju. Raul Garcia Vidal no Meksikas tika ievēlēts par pirmo starptautisko JCI prezidentu.

1946 gada februārī notika pirmais JCI Pasaules kongress Panamas Sitijā, kurā piedalījās 44 delegāti no 16 valstīm. Šajā kongresā tika izveidota JCI konstitūcija, kā arī C. William Brownfieldno Milwaukee no Wisconsinas izveidoja JCI kredo

1953 gadā izveidoja pirmo pastāvīgo JCI vadības mītni ASV. Tā atradās Kara memoriāla vadības ēkā Tulsā, Oklahamā. Philip Van Slyck tika pieņemts par pirmo pilnas slodzes JCI ģenerālsekretāru.

1989 ir ļoti vēsturisks gads Jauno uzņēmēju palātai – JCI idejas izplatījās dažās bijušās Padomju Savienības valstīs, arī Polijā un Ungārijā. Vēsturiskā virzība no 1989. gada turpinājās līdz 1990. gadam, kad citas Austrumeiropas valstis pievienojās JCI, tai skaitā Rumānija, Bulgārija, Igaunija un Latvija.

Ceļš uz JCI Latvia organizācijas dibināšanu aizsākās 1993. gada sākumā, kad pirmās iesaistītās personas ar JCI pārstāvja Kima Castellano palīdzību sāka pulcināt interesentus organizācijas dibināšanai.

Organizācijas dibināšanā piedalījās ap 50 interesentu jeb potenciālo biedru, kā arī valsts institūciju pārstāvji, uzņēmēji un studenti no vairākām Latvijas pilsētām, viesi no JCI Zviedrija un JCI Igaunija. Pirmās nodaļas tika izveidotas Dobelē, Jelgavā un Rīgā. Pirmajā JCI Latvia valdē tika ievēlēti prezidents, viceprezidents, ģenerālsekretārs un mantzinis .

1993 gada 27. septembrī Rīgā tiek dibināta JCI Latvia un 1998 gadā JCI Pasaules kongresā Filipīnās JCI Latvia iegūst pilntiesīga JCI biedra statusu.
1999 gadā JCI Latvia pievienojas JCI Nordic grupai (7 valstu savienība JCI ietvaros). Šajā laikā Latvijā tika dibinātas vairākas nodaļas Rīgā, Liepājā, Kuldīgā, Daugavpilī, Saldū

14 2 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://dazadifaktinetaa
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Nu labi... JCI...

Bet ko viņi tādu labu/sliktu ir izdarījuši?

1 0 atbildēt