Ķermeņa kaltēšana un notīšana
Pēc tam, kad bija izņemti iekšējie orgāni, ķermenis tika kaltēts. Parasti ķermeņa kaltēšana sākās mumificēšanas procesa piecpadsmitajā dienā. Kaltējot ķermeni, balzamētāju uzdevums bija maksimāli atbrīvot to no šķidruma. Ķermeņa dehidratācija ilga aptuveni 40 dienas. Pēc tam tas bija pilnībā izkaltis un sagatavos pēdējai mumificēšanas stadijai – ķermeņa ietīšanai linauduma apsējos, šī darbība parasti ilga 15 dienas.
Pirmā mazgāšana, pirmā piepildīšana un žāvēšana
Mirušā ķermeni no iekšpuses un ārpuses nomazgāja ar ūdeni un dateļpalmu augļu vīnu. Pēc tam balzamētāji tukšajā vedera dobumā ielika ar natronu (ķermeņa žāvēšanai izmantotā sāls) pildītus maisiņus, kā arī lupatas un salmus, lai piešķirtu ķermeni formu. Tad ķermeni novietoja uz galda, apkaisīja ar natronu, kura kopējais svars varēja būt ap 225 kilogrami.