local-stats-pixel fb-conv-api

Leģionāri krustugunīs48

903 8

Šajās dienās mēdz dāvināt puķes un pieminēt tos, kuri ir braši cīnījušies pēdējā pasaules karā,tos, kuru krūtis ir rotātas medaļām. Un nevar noliegt, ka medaļas viņi ir godam pelnījuši...par latviesu leģionu ir rakstīts diezgan daudz, bet ir arī citi, kuri ne mazak nīda sarkano režīmu, un kuru izveles arī bija smagas un sarežģītas.

Tāpēc runa šoreiz par krievu leģionu- vlasoviešiem vispār un abiem pēdējiem atsevišķi...

903 8 48 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 48

0/2000

emotion 

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Vispār jau kļūšana par Hiwijiem vai ROA karavīriem bija viena no iespējām, kā vācu gūstā nonākušajiem sarkanarmiešiem nenomirt badā.

Otrkārt, kāpēc klātesošie domā, ka krievi par vlasoviešiem & ROA neko nezin? Šī tēma nemaz nebija `tabu` arī padomju laikā, latviešu leģionāri, btw, arī. Jā, fakts, ka kādam tēvs/brālis utml. bija bija leģionā vai vlasoviešus, varēja radīt zināmas problēmas, bet nebija arī tā, ka par to nerunāja vispār.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Cik var pieminet to otro pasaules karu? Jau 69 gadi aizritejushi un joprojam opiishi kaujas pie briviibas piemineklja.

1 1 atbildēt

Lieli puikas uzvedas kā mazi bērni, iznāk viens uz otru pabļaustīties, kurš skaļāk (rofl)

0 0 atbildēt

skarbā vēsture.. izrādās, ka abās pusēs karojuši ne tilai latvieši

0 0 atbildēt

Laikam labs raksts, jo pa diognāli izejot - redzu, ka cilvēks ir centies. Darbā varēšu pa skaisto izlasīt un ielikt savu vērtējumu.

0 0 atbildēt

latvieshiem patiik teeret laiku un speeku veestures peetishanai nevis naakotnes atiistiishanai :( paaraak nopietni raxti izklaides portaalam...

4 46 atbildēt