local-stats-pixel fb-conv-api

Kā Bantu migrācija mainīja Āfrikas populāciju 🌍4

194 1

Sveiki,

Es gribu pastāstīt par lielo migrāciju, kas notika Āfrikas kontinentā pirms apmēram 2000. gadiem.
Daudzi ir mācījušies Āfrikas vēsturi par Eiropas kolonizācijas periodu, kad gandrīz visa Āfrika bija kolonizēta. Bet ne visi zina kāds bija Āfrikas tautu sadalījums pirms Bantu tautas, kuras etniski pieder vidus Āfrikā, sāka masveidā migrēt uz pārējām Āfrikas daļām.

Etniski Kongo valstis apdzīvoja pigmeji, bet kad Bantu ienāca viņu zemē, tad pigmeji zaudēja gandrīz visu savu teritoriju. Tagad tikai mazas zemes teritorijas ir palikušas, kur viņi vēl dzīvo.

Dienvidāfrikā, Namībijā un Botswānā etniski dzīvoja bušmeni, Khoi Khoi in San tautas. Zinātnieki pat aprēķināja, ka San tur dzīvo jau 100 000 gadu. Bet kad Bantu tautas sāka migrēt viņu teritorijās daudzi tika vai nu nogalināti, apēsti vai sievietes ņemtas kā sievas. Bantu dēļ San pameta Āfrikas austrumu teritorijas.

Ja paskatās kā Bantu cilvēki spēja dominēt citas grupas, tad tas ir viņu spēcīgās uzbūves dēļ. Viņi ir diezgan gari, bet pigmeji ir maza auguma. San, Khoi Khoi un bušmeni nav karotāj tautas, bet dzīvo miermīlīgi. Viņi ciena dzīvniekus tik ļoti, kad saindē antilopi ar bultu, tad mednieki PR gaida, kad dzīvnieks pats nomira pirms viņu apēst.

Apraksts kā Bantu tautas izplatījās Āfrikas kontinentā.
194 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Šī ir pārāk liela tēma tik mazam rakstam emotion

12 0 atbildēt

Eiropā nezin kas notika pirms 2000 gadiem , kur nu vēl pie mellajiem moriem kas dzīvoja alās un kokos. Kur tie zinātnieki to izlasīja - uz ziloņu fekālijām varbūt?😃😃😃

8 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

 emotion 

0 1 atbildēt