local-stats-pixel

Jukušie ģēniji7

Esmu apkopojis informāciju par 7 jukušiem ģēnijiem no kuriem par dažiem, visticamāk, esat dzirdējuši.

7. Pitagors. Ģeniālais: radīja visiem zināmo Pitagora teorēmu. Pirmais augstas klases akadēmiķis, kurš uzskatīja, ka dabiskus fenomenus var izskaidrot matemātiski. No viņa iespaidojās Platons, radot savas demokrātijas teorijas.

Dīvainības: Radīja kaut ko līdzīgu reliģijai - Pitagorismu. Pitagorisms balstījās uz to, ka dvēseles var reinkarnēties un ka pupas ir ļaunas. Nav domātas pupas kā metafora, bet visparastākās ēdamās pupas. Pitagorisma galvenie baušļi: 1) Nekad, lai arī kādi būtu apstākļi, neēdiet pupas; 2) Izlīdziniet visas ķermeņa radītās iedobes gultās un spilvenos; 3) Nekad nekāpiet pāri sijai (??); 4) Neļaujiet bezdelīgām taisīt ligzdu zem sava jumta u.c.

6. Lords Bairons (angļu dzejnieks). Ģeniālais: Tiek uzskatīts par 2. labāku angļu dzejnieku pēc Šekspīra. Savu pirmo dzejas darbu radija 14 gadu vecumā. Radījis darbu "Donžuāns".

Dīvainības: Kad viņš mācījās Kembridžā, viņš savā kopmītņu istabiņā turēja lāci. Viņš regulāri to veda pastaigā pa universitātes teritoriju, biedējot pasniedzējus un studentus. Pēc skolas beigšanas viņš kļuva vēl dīvaināks. Viņam piederēja 10 zirgi, 8 milzīgi suņi, 3 mērkaķi, 5 kaķi, ērglis, vārna, piekūns. No tiem visus, izņemot zirgus, viņš turēja savos apartamentos. Vēlāk tiem pievienojās citi dzīvnieki. Tie, protams, savā starpā konfliktēja un apgānīja ar savām fekālijām itin visu.

5. Tycho Brahe (dāņu astronoms). Ģeniālais: Viņš bija ievērojams ar savu apbrīnojamo precizitāti astronomiskajos mērījumos, kad astronomija kā zinātne bija vēl bērnu autiņos. Viņa precīzie dati palīdzēja izdarīt svarīgus atklājumus, piemēram, planētu kustības likumus.

Dīvainības: Viņš noalgoja punduri, kuru pārģerba par klaunu. Viņam vienkārši klauna paskatā bija jāuzturas mājā. Kad Brahe rīkoja saviesīgus pasākumus vai vienkārši ēda, klaunam bija klusi jāsēž zem galda visu maltītes laiku (kā sunim).

4. Mikelandželo. Ģeniālais: Pazīstams ar vairākiem saviem darbiem, piemēram, Dāvida skulptūru.

Dīvainības: Viņam bija sveša higiēna. Viņš ārkārtīgi reti pārģerbās un vēl retāk gāja vannā. Viņš pat gulēja ar visām drēbēm (ieskaitot apavus). Apavus viņš mēdza nenovilkt tik ilgi, ka viņa āda no pēdām sāka nākt nost kā čūskai, kad viņš vilka nost apavus. Viņš bija arī ļoti nesabiedrisks. Viņš reti ar kādu sarunājās. Sarunas vidū viņš varēja mierīgi aiziet prom. Viņš pat neapmeklēja brāļa bēres.

3. Nikolā Tesla. Ģeniālais: Tiek dēvēts par vīru, kurš izgudroja 20. gs. Viņa atklājumi palīdzēja izgudrot: radio, datorus, radaru u.c.

Dīvainības: Viņš bija pedantiski tīrīgs. Viņš nepieskārās nevienai lietai, ja uz tās bija kaut puteklītis. Viņš arī nepieskārās apaļām lietām, kas viņam kā inženierim sagādāja grūtības. Pirms viņš iegāja kādā ēkā, viņš trīs reizes apgāja ap kvartālu. Kad viņš apmetās viesnīcā, viņš pieprasīja, lai istabas numurs dalītos ar 3. Katrā maltītē viņš lietoja 18 salvetes, trijās kaudzītēs pa sešām.

2. Empedokls(nezinu, vai pareizi esmu iztulkojis). Grieģu zinātnieks un filozofs. Ģeniālais: 450 gados pirms mūsu ēras viņš atklāja, ka pastāv gaismas ātrums, zeme ir sfēra, gaiss ir sustance, lika pamatus evolūcijas teorijai u.c.

Dīvainības: Viņš domāja, ka ir Dievs. Viņš domāja, ka kontrolē zibeni un ir nemirstīgs. Lai to pierādītu, viņš gribēja ielekt vulkānā Etna un iznākt neskarts. Viņš tajā ieleca....

1. Jukio Mišima (1925-1970) japāņu autors. Ģeniālais: Viens no ievērojamākajiem japāņu rakstniekiem. 3 Nobela prēmiju nominants.

Dīvainības: 1968. gadā Mišima nodibināja kultu "Tatenokai". Kults sastāvēja tikai no homoseksuāliem pusaudžu zēniem ar labu miesas būvi. Viņi pavadīja savu laiku cilājot svarus, piekopjot cīņas mākslu un zvērot savu bezierunu pakļaušanos Japānas imperatoram. 1970. gada 26. novembrī, viņš ar savu kultu mēģināja izdarīt valsts apvērsumu uzbrūkot Japānas aizsardzības štābam. Viņa armija sastāvēja no: 1) četriem homoseksuāliem pusaudžu zēniem ar labu miesas būvi; 2) zobena.
Ar apbrīnojamām paredzēšanas spējām viņš saprata, ka viņi nav pietiekami labi ekipēti, tādēļ viņš uzskrēja uz balkona, lai izveidotu aizsardzības spēku personālu. Dedzīgā runā viņs apmulsušajiem sekotājiem lika atdod savas dzīvības imperatoram, darīt visu, ko imperators tiem liek, pieņemt imperatoru kā savu dievību. Bija 2 problēmas saistībā ar šo runu: 1) 1970. gadā imperatoram nebija nekāda ietekme Japānā. Viņa vienīgā funkcija bija vienreiz gadā pamāt cilvēkiem; 2) Pats imperators jutās apkaunots. Viņš atspēkoja savu dievišķību un prasīja vienīgi to, lai Mišima un viņa saldie puiši liek viņu mierā. Pārsteidzošā kārtā, Mišimas runa aizkustināja 0 cilvēkus. Mišima nokāpa no balkona, atgriezās istabā, kurā bija iebarikādējies un izdarīja Seppuku--ritual pašnāvību. Tas bija pirmais pavediens, ka viņš to visu uztvēra nopietni.

Reklāma
Reklāma
76 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://internets
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 7

0/2000

Labāk būtu, ja teksts būtu klāt pie bildes, bet ir labi. ++ no manis. emotion

2 0 atbildēt

Mikelanadželo, Tesla un tas Empedokls nelikās tik dīvaini. Un dzīvniekus turēt arī nav nemaz tik traki. Tikai par to geju bandu likās smieklīgi! emotion

2 0 atbildēt

Tesla tā kā Monks.. :D

1 0 atbildēt

3. Obsessive Compulsive disorder.

1 0 atbildēt

interesants raksts.. :)

1 0 atbildēt

geju armijaemotion

lordam baironam vnk ljoti patika zveerinjiemotion - mans beerniibas sapnis arii bija maajaas tureet visaadus eksotiskus dziivniecinjus ;D

1 0 atbildēt