local-stats-pixel fb-conv-api

Irbenes radiolokācijas stacija&pamestais ciems92

« 3  4  5  6  7 »
1710 1 92 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 92

0/2000

Grūti aptvert, ka pirms tik daudz gadiem kaut kas tur ir darbojies un pastāvējis... Aizbraukt pa nakti tur pavazāties būtu kaut kas!  emotion

Tās metāla konstrukcijas, motori un elektronika.... un tie izmēri ir vienkārši fenomenāli, ieteiktu tur aizbraukt un uzkāpt pašiem augšā!

44 1 atbildēt
Malacis! Tiešām ar bildēm esi centies. Man ļoti patīk :)
23 0 atbildēt

Tur ir kādas noteiktas apmeklējuma dienas/laiki, vai ekskursija jāpiesaka iepriekš, cik maksā? Paldies ja kāds atbildēs jo gribētu šovasar aizbraukt.

19 0 atbildēt

9. bildē tieši pa labi atrodas mana māja, aiz kokeim nav iespējams redzēt. par šo staciju zinu patiešām daudzko, jo tās direktors bija mans vectēvs, to ir iespējams apmeklēt gandrīz katru dienu  šeit ir mājas lapa http://virac.venta.lv/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1 kur visu var atrast sīkāk, ja kas.

ciematā visi skati ir patiešām satriecoši, tur var atrast arī vecas krievu skolas, slimnīcas, tikai diemžēl tur visu tgt jauc nost.

zem zemes sākot no stacija līdz vienai ēkai slejas pazemes tunelis, arī tur dažreiz var nokļūt, tajā skati ir satriecoši, var redzēt cituma kameras, un guļamistabas Irbenē patiešām ir satriecoši emotion

15 0 atbildēt

Ar kādu pompu mēs paši pēc tam to visu postījām, arī tas pats Skrundas Lokators, tika uzspridzināts, tika pasniegta kā mēmākā Demokrātijas uzvara.. Visi valsts vīri ar pilnu rīklē brēca cik tas ir savrīgi Demokrātijai. Visar ŗaķešu bāzēs izvazātatas bunkuri izvandīti utt..

A tagad mēs redzam raidījumā rāda ka Ja Krievs nāktu virsū ar saviem helīšiem, mēs pat nespētu viņus piefiksēt jo radara nav :D, Bet bija tāču un kāds vēl bija, mēs pat raķešu palais''sanu Krievija varētu pašlaik piefiksēt, ja nebūtu to skrundas lokatoru uzlaiduši gaisā, nemaz nerunāsim par to, ko šāds lokators spētu dot zinātnei, kosmosa izpētēi utt..  Tas vis s bija to vajadzēja tikai saglabāt un kopt... UN tās tiktiešām bija stratēģiskas būves, kas pie parizas to izmantošanas varētu sniegt mūsu valstij arī finansiālu labumu..

Nevis kā tagad Uzcēl Gaismas pili, un paziņo ka nevis tā nesīs ieņēmumsu, bet vēl gadā izmaksās 3 miljonus. Un tā redz esot Stratēģiska būve... Vai nav absurds?

11 0 atbildēt

Es pat nezināju, ka kaut kas tamlīdzīgs vispār atrodas Latvijā, tiešām iespaidīga vieta ko kādreiz vajadzētu aizbraukt apskatīt.

11 0 atbildēt

Labs raksts. Jaunībā  dienēju krievu armijā pretgaisa aizsardzībā uz līdzīgas iekārtas kā Skrundas lokators ,tikai kādas 4x mazākas. Varēja piefiksēt lidaparātus gaisā 600 km apkārtnē. Telpām ,kurās strādāja operatori un pārējais apkalpojošais personāls , bija svina pārklājums lai cilvēki neapstarotos.Ja pie 100 % ieslēgta lokatora atradies ārpus šīm telpām ,tad varēja atstiept kājas jau pēc pāris stundām. Tā kā veselību tur sačakarēju normāli ,jo ofiņiem zaldātu veselība neinteresēja un dzenāja mūs pie ieslēgta lokatora saimnieciskajos darbos kamēr paši sēdēja iekšā. Labi ka operatori bija pašu čaļi un nelaida uz pilnu jaudu. Nezinu kā ar starojumu šim monstram ,bet skrundeniekam tas bija oij ,oij oij. Tā kā labi vien ir ,ka Skrundas lokatoru nojauca , jo modernos krievu helīšus tas tāpat nepiefiksētu. Esmu piedzīvojis pats veselības problēmas un redzējis kā čaļiem izkrīt mati un zobi ,metās augoņi ,sāk pūt miesa. Labāk iztikt bez šiem spoku namiem.

9 0 atbildēt

Viss itkā ir OK, pat ļoti; tikai atcerieties - radiolokators saprotamā valodā ir tas pats kas radars (RADAR - Radio detection and ranging), kas būtībā ir aktīvais radio sensors un uztvērēj, ko izmanto piem. aviācijā, lai noteiktu un izsekotu lidmašīnas u.c. atmosfērā (salīdzinoši tuvu esošus objektus!) esošus objektus.

Tas, kas atrodas Irbenē ir ratioteleskops - iekārta ar ko mēra un uzskaita jonosfērā esošās metāla daļiņas u.c. radio signālu atstarojošus priekšmetus. Un tā ir ļoti liela atšķirība! 

Raksta autoram ieteiktu pamatīgi piedomāt pie tā, kādu informāciju pasniegt - galu galā pie stenda tas noteikti bija arī rakstīts!

9 0 atbildēt

Dzīvojamās mājas un sabiedriskās telpas krievu armija atstāja pilnīgā lietošanās kārtībā. Demolēšana un laupīšana sākās tikai pēc armijas aizbraukšanas. Vienas no pirmajām dzīvokļos pazuda gāzes plītis, tad logi, durvis un viss, ko var izmantot individuālo māju celtniecībai. Zaga un demolēja mūsu pašu vietējie iedzīvotāji un nevienā vien apkārtnes ģimenes mājā varētu atrast iebūvētus te demontētos būvmateriālus. Teritorija liela un apsardzei līdzekļu nebija. 

7 0 atbildēt

Žēl, ka muļķie padomju savienības kalpāni visu sajāja, pirms brauca projām. Bet tā jau notika visur.

7 1 atbildēt

Tas nav lokators, bet gan radioteleskops.

6 0 atbildēt

Pie dažām bildēm nenāktu par ļaunu kāds mazliet plašāks paskaidrojums vai stāsts... emotion

5 0 atbildēt

Kads naids??? par ko Tu runā??? Naids bija tikai tiem kuri bija nabadziņi un dzivoja trimda... Vietjam bija dzili pofig, Es tev varu paterikt to ko man stastija  kolhoza priekshsedētājs... Viņu galvena doma bija, ka viņiem sava peļņa beidzot nebus jaatdod PSRS, ka visu viņi varēs ražot priekš sevis, un kolhoziem bija paredzēts bliezt auģšā akciju sabiedrības, kur katram Kolhoza darbiniekam būtu piešķirs noteikts daudzums akciju ar kurām viņš varētu darīt  ko vēlas pārdot vai paturēt, turklāt viņš saņemtuy algu par saviem amata pienākumiem..DOma bija saglabāt visu infrastruktūru, tehnisko bāzi cilvēkus utt... Taču redz atbrauca Gudrie ASV trimdas letiņi un pateica ka visi Kolhozi jaizvazā part pajām un sākās zagšana laupīšana un postīšana...

5 1 atbildēt

Visas jēdzīgākās militārās būves ir vienkārši aizlaistas par pieskari. Nu labi patriotisms, roks pret militārismu utt, bet nafig spert gaisā gandrīz unikālu lokatoru Skrundā?! Šeit viss aizlaists līdz klinķim. Toties Audriņos uzbūvē jaunu lokatoru, kurš ir tik moderns ka pat jaunos krievu helīšus nespēj uztvert. Cilvēkiem dzīvot nav kur, bet visādas mirušās spoku pilsētiņas tikai pieaug. Var jau piesieties PSRS būvju standartiem un izdomāt visādas muļķības, bet tās ēkas atšķirībā no Maxima vēl nav sabrukušas.  Jā toties mēs varam atļauties "platīna" Dienvidu tiltu un jaunu bibliotēku. Nesen biju Liepājā, tur arī ne vienu vien 5 stāvu daudzdzīvokļu māju varēja redzēt bez logiem un izdemolētas. Atliek tikai secināt ka domā pie mums lielākotiesu ar dirsu...

4 0 atbildēt

Zeeli jaasaka,ka es par to uzzinaaju aarzemju raidijumaa----

https://www.youtube.com/watch?v=FrcgykFRPs8   (28:28)

Tas ir belgu shovs ,kuraa vinji apciemoja pamestas un diivainas vietas ,shajaa gadiijumaa Kurzemi . 

Pati neapzinaajos ,ka kas taads Latvijaa atrodas,tapeec noteikti apciemoshu 

3 0 atbildēt

labs! daudz ir tādas vietas kas ir vēsturiskas bet tgd pamestas :(

3 0 atbildēt

Pss Slendijam būtu ko tur darīt ,baidīt cilvēciņus emotion

3 0 atbildēt

Mans Opis zinātņu doktors pensionēts,bija viens no tiem cilvēkiem, "zinātniekiem" kas lokatoru palaida pie dzīvibas pēc krieviem,visus vadus labojot un meklējot vainas,vedot pārtīt motorus uz kuriem arī skābes tika laistas! Cepuri nost,visiem cilvēkiem,kas šo ir darijuši. Pēc Opa stāstitā atceros ka viņi tur dienām ņēmušies,un valsts nekādus līdzekļus tam visam negribējusi piešķirt,bet viņi to tāpat panāca. :)

3 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

Labi ka vismaz to pašu lokatoru saglāba, jo cik atceros tad Latvijas valdībai bija par to vienalga, tolaik bija tā ka mums no krieviem neko nevajag, visu tik likvidēt un iznīcināt. Bet patrāpijās bariņš entuziasti no universitātēm kuriem interesēja tas kā unikāla iekārta nevis kā metāllūužņi.... Ja nebūtu tie entuziasti tad visticamāk tas būtu sagriezts metāllūžņos kā visas unikālas iekārtas...

2 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »