local-stats-pixel fb-conv-api

Inku meitene, kura bija sasaldēta 500 gadus.33

1134 12

Sākotnēji tā varētu izskatīties kā jebkura normāla meitene, kura tiek ārstēta. Tomēr meitene fotogrāfijā vairs nav normāli dzīvojošs cilvēks, bet 15 gadus veca bērna mūmija, kas mirusi pirms apmēram 500 gadiem.
Viņa tika atrasta 1999. gadā netālu no vulkāna Llullaillaco 6793m augstās virsotnes. Argentīnas- peruāņu ekspedīcija atrada ideāli saglabātu ķermeni un iesauca to par "La doncella", kas nozīmē "Jaunava". Saskaņā ar Inku tradīcijām viņa tika izvēlēta, lai ietu un dzīvotu ar dieviem. Bet patiesība viņa bija upuris Inku dieviem un reliģijas vārdā tika nežēlīgi nogalināta.

Zinātnieki stāsta, ka viņas orgāni nav bojāti un ir tādi, itkā viņa būtu nomirusi vien dažas nedēļas atpakaļ. No viņas matu paraugiem zinātnieki noteica kādu pārtiku meitene lietojusi pirms nāves. Tas noved pie atklājuma, ka Inki pirms nonāvēšanas piebaroja savus bērnus. Mēnešus vai pat gadus pirms upurēšanas svētceļojumā, šiem bērniem tika dota izredzēto pārtika, kas sastāvēja no kukurūzas un dzīvnieku olbaltumvielām.
Spriežot pēc organisma stāvokļa, tiek uzskatīts, ka viņa tika sazāļota un atstāta nomirt kalnos. Sakarā ar apstākļiem, tam nebūtu jāpatērē daudz laika.

Kā ceļojums tas bija ļoti garš un grūts, jo īpaši jaunākajiem upuriem. Kokas lapas bija kā barība, lai palīdzētu viņiem elpot un apbedījuma vietā nokļūt dzīviem. Sasniedzot šo vietu, lai mazinātu sāpes, bailes un pretestību, bērniem tika dots apreibinošs dzēriens. Pēc tam tie tika nogalināti vai nu žnaudzot, vai ar sitienu pa galvu, vai atstājot aukstuma iedarbībā zaudēt samaņu.
Daudzi Inku bērni tika piedāvāti kā upuri svarīgu notikumu laika vai pēc tiem, piemēram pēc Sapa Inca (ķeizara) nāves vai bada laikā. Šie upuri zināmi kā capacocha.

1134 12 33 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 33

0/2000

Šitādi sasaluši cilvēki ir atrodami daudz. Ir arī dzīvnieki, piemēram mamuti sasaluši...

1 1 atbildēt
1 1 atbildēt
Man vinja izskataas paraak musdienigi apgerbta...
2 4 atbildēt

emotion 

0 2 atbildēt
FFFui
0 7 atbildēt