local-stats-pixel fb-conv-api

Indiešu variācijas2

33 0

Sveiki,

Šajā rakstā gribu pastāstīt par indiešu variācijām pēc to izskata. Ir uzskats, ka Indijas ziemeļdaļā indieši ir āriešu pēcteči (grupas kā Pundžābi, Gudžarati), un valsts dienviddaļā dzīvo Dravidiāņu pēcteči (grupas kā Telugu un Tamili).

Indija 🇮🇳 (īpaši ziemeļdaļa) un tās kaimiņvalstis (kā Pakistāna, Bangladeša) esot bijušas iekļautas dažādās impērijās kā Indo- grieķu, kad grieķi iekaroja Indijas ziemeļzemes un iekļāva teritorijas no mūsdienu Pakistānas, Turkmenistānas un Afghanistānas. Tāpēc daļai ziemeļindiešu(īpaši pundžābi) un Pakistāniešiem ir grieķu DNS.

Tad pastāvēja Mughal impērija 16. gadsimtā, kad Indijā iebruka iebrucēji no CentrālĀzijas. Viņi pēc ticības bija musulmaņi ☪️. Viņi ņēma sev par sievām un konkubīnēm vietējās sievietes, tāpēc ir mazas komūnas ar cilvēkiem, kuri apgalvo, ka ir Mughālu pēcteči. Interesanti, ka Britu kolonizācijas laikā daudzi aizmuka uz pilsētām kā Hiderabadu un Kalkutu.
Mughāla impērijas valdnieki ieveda melnos āfrikāņus kā vergus(viņi pārsvarā nāca no Āfrikas austrumpiekrastes valstīm kā Ugandas 🇺🇬), karotājus vai strādniekus valsts rietumdaļā(Gudžarati reģionā). Daļa no viņiem samaisījās ar vietējiem, bet citi izolējās, lai saglabātu savu āfrikāņu izskatu.

Interesanti, ka Indijas dienviddaļa nepiedzīvoja lielas tautu kustības vai dažādas impērijas, tāpēc ir uzskats, ka dienvidos kultūra ir neskarta. Toties vēsturiski daudzi dienvidindieši tirgojās ar citām civilizācijām kā arābiem. Var pieminēt, ka pirmā mošeja 🕌 Indijā tika uzbūvēta Keralas reģionā, jo tirgotāji saskārās ar citām reliģijām.

Britu 🇬🇧 kolonizācijas periodā parādījās grupa ,,anglo indieši”, kuri vai nu apraksta britus, kuri ir piedzimuši Indijā vai cilvēkus, kuri ir britu un indiešu jaukteņi. 2010. gadā Indijā bija tikai ap 150 000 angli indiešu, jo daudzi emigrēja no valsts, kad tā atguva neatkarību 1947. gadā.
Nesen ir arī parādījusies grupa ,,ķindieši”- cilvēki ar indiešu un ķīniešu radu rakstiem. Daudzi no viņiem dzīvo Malaizijā 🇲🇾 un Singapūrā 🇸🇬, jo 19. un 20. gadsimtā daudzi ķīnieši un indieši emigrēja uz turieni, lai atrastu darbu un izveidoja jauktās laulības.

PS Es mēģināju cik precīzi var aprakstīt par šo tēmu. Atvainojos, ja ir dažas kļūdas tekstā.

Izmantotie avoti:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dravidian_people
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Anglo-Indian
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chindian
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mughal_Empire
https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/india/5114995/The-Last-Mughals-descendants-to-be-traced.html

33 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Man ir daudz kolēģu indiešu - katrs nāk no sava reģiona un izskatās pilnīgi savādāk, bet bieži vien kkas tur ir un tu uzreiz redzi, ka tas ir indietis. Paši viņi saka, ka Indija ir tikai nosaukums. Tāds mikslis tur iekšā darās. Pat valodu tur ir tūkstošiem, viņi viens otru nesaprot un vienīgā vienojošā valoda tur ir angļu.

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt