local-stats-pixel fb-conv-api

Impotences cēloņi3

34 2

Impotencei – dzimumnespējai - ir daudzi un dažādi cēloņi, taču es gribētu minēt sekojošus, svarīgākos un biežāk sastopamos faktorus, pie kuriem bieži vien ir vainīgs pats pacients savas nekompetences un negribēšanas dēļ:

Smēķēšana
ASV seksopatologi savos pētījumos pierādījuši: ja vīrietis smēķē 20-30 gadus, katru dienu izsmēķējot 20 cigaretes, impotence ir garantēta. Ilgstoša šmēķēšana izraisa asisvadu sašaurināšanos, veicina ateroklerozes iestāšanos. Savukārt 2 cigarešu izsmēķēšana pirms dzimumakta ievērojami samazina asinsriti dzimumloceklī.

Alkohols
Daudziem ir aplams priekštats par alkohola labvēlīgo, veicinošo ietekmi uz potenci. Īstenībā viss ir pilnīgi pretēji: ja pacients regulāri lieto alkoholu, teiksim, vienu reizi nedēļā (tā saucamais svētku dzērājs), problēmas ar potenci atkal nodrošinātas. Pēc ASV seksopatologu pierādītiem datiem, izdzerot 200-250ml alkohola, vīrišķā dzimumhormona testosterona līmenis organismā samazinās uz 5 dienām, un ja pacients sestdien atsāk lietot alkoholu, testosterons nav paspējis atjaunoties, bet tā līmenis vēl vairāk krītas. Alkohols izraisa testesteronu producējošo šūnu, kas atrodas sēkliniekos, atrofiju. Alkohols rada arī orgasma sasniegšanas problēmas - pacienti sūdzas nespēju sasniegt orgasmu, īpaši hroniska alkoholisma gadījumā. Izskaidrojums ir pavisam vienkāršs: alkohols lielās devās izraisa smadzeņu zemgarozas struktūru, konkrēti - limbiskās struktūras, bojājumus. Alkohola lietotājiem ir raksturīga arī pazemināta dzimumtieksme jeb libido.

Aptaukošanās
Arī palielināts kemeņa masas indekss ir ļoti būtisks faktors potences kritumam. Daudzi pacienti to nenovērtē. Aptaukojoties notiek testosterona līmeņa samazināšanās, bet sieviešu dzimumhormona estradiola līmenis paaugstinās; aptaukošanās veicina holesterīna līmeņa pieaugumu, kas savukārt izraisa aterosklerozi un asinsrites traucējumus mazā iegurņa asinsvados.

Šādi pacienti sūdzas par pavājinātu libido, vāju dzimumspēju, samazinātu dzimumorgānu lielumu, par krūšu dziedzeru piebriedumu un sievišķīgu balsi, bārdas augšanas pasliktināšanos vai pilnīgu izzušanu. Šie pacienti bieži piedzīvo neveiksmi karjerā, sevišķi amatos, kur nepieciešamas vīrišķās īpašības. Liela daļa pacientu, kas apmeklē seksopatologa kabinetu, ir bezdarbnieki un neveiksminieki karjerā.

Medikamenti
Par impotences cēloni var būt dažādu medikamentu nekompetenta vai ļaunprātīga izmantošana. Pēdējā laikā ārstiem ir uzkrājies daudz informācijas par farmakoloģisko līdzekļu ļauno iedarbību uz vīriešu seksuālo veselību. Piemēram, neiroleptiskie preparāti, kurus izmanto psihiatrijā, var izraisīt smagu impotenci - pilnīgu libido trūkumu.

Vīriešu hormoni - testosterona analogi, ko dopinga nolūkos izmanto sportisti, var būt par smagas impotences un neauglības jeb ķīmiskās kastrācijas cēloni. Pats bīstamākais, ka šīs impotences simptomus pats pacients nemana, jo tie parādās pēc attiecīgo medikamentu atcelšanas. Tāpēc es aicinātu visus vīriešus, kuriem ir radušās mazākās aizdomas par nevēlamu preparāta ief-tekmi uz viņu potenci vai auglību, kuri lieto vai kuriem nozīmēti testosterona analogi, vērsties pie kompetenta seksopatologa, kurš varētu veikt nepieciešamos izmeklējumus, nomainīt nepareizi nozīmētu preparātu pret citu analogu, kam nav šo nevēlamo blakņu.

Hipertonija
Paaugstināts asinspiediens un tā ārstēšana ar morāli novecojušiem medikamentiem ir vēl viens impotences iemesls. 90%-80% pacientiem, kas meklē seksopatologa palīdzību, ir lielākā vai mazākā mērā paaugstināts asinspiediens. Hipertonija var būt arī sekas esošai impotencei, kas rodas uz pastāvīgas depresijas fona, un vēl vairāk padziļina tās smagumu.

Paaugstināts asinsspiediens izraisa mazā iegurņa un galvas asinsvadu spazmas, tas savukārt pasliktina dzimumorgānu asinsapgādi. Galvas asinsvadu spazmas rada pacientam pastāvīgu spriedzi smadzeņu garozā, pazemina libido, var veicināt paātrinātu sēklas noplūšanu (par ko īpaši bieži sūdzas jauni cilvēki), var būt nenoturīgas erekcijas vai tās iztrūkuma cēlonis.Liela daļa preparātu, ko terapeits vai ģimenes ārsts nozīmē asinsspiediena ārstēšanai, var izraisīt vēl smagāku impotenci un dziļāku depresiju. Piemēram, “Dopegīts” var būt cēlonis pavājinātai dzimumtieksmei, bet ilgstoši lietojot, var izraisīt dzimumhormonu līmeņa samazināšanos.

Psihogēnie faktori
Šie faktori ļoti grūti padodas pašregulācijai un, ja tādi ir, ieteicams griezties pie seksopatologa vai psihoterapeita. Visbiežāk sastopamie stāvokļi ir bailes, bailes no dzimumakta neveiksmes (ja tāda ir gadījusies), pastāvīga depresija. Hronisku baiļu rezultātā atbrīvojas speciāli transmitieri – neiro mediatori, kas izraisa mazā iegurņa asinsvadu spazmas un tas savukārt noved pie impotences. Depresijai ir raksturīgs dzimumtieksmes samazinājums.

Narkotikas
Pēdējā laikā Latviju ir pārņēmusi modernās pasaules izlaidības sērga – narkomānija. Latvijas jaunieši ir absolūti nesagatavoti sekām, pie kā noved narkotiku lietošana. No seksopatologa viedokļa tā ir absolūta impotence un neauglība. Laboratorie pētījumi ir pierādījuši, ka narkotikas lietojoša pacienta asinīs konstatē ļoti samazinātu dzimumhormona testosterona līmeni, kas drīzāk līdzinās bērna vai kastrēta vīrieša rādītāju līmenim. Šādam vīrietim nav vajadzīga dzimumdzīve, jo tās baudas, ko viņš gūtu dzimumdzīvē, ir aizvietojis narkotiskais “kaifs”.

Narkotikas lietojošs “vīrietis “ principā ir zaudējis savu vīrieša sociālo un dzimuma lomu. Fiziologiski viņu raksturo visi ķīmiski kastrēta vīrieša parametri: absolūta neauglība, sievišķo ārējo pazīmju parādīšanās, muskuļu atrofija, dzimumorgānu atrofija, arī veselībai bīstamas izmaiņas – kaulu sruktūras noārdīšanās, kas var novest pie pataloģiskiem kaulu lūzumiem.

34 2 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Mana krustmāte manam krusttēvam zupā sameta cigaretes,kopš tā laika viņš vairs nepīpē! emotion

1 0 atbildēt

ne velti māte stāstīja, lai uz smēķējošiem čaļiem, kas mīl iedzert, neskatos. :D:D tgd vsmz zinu, kāpēc, hehe

+

1 0 atbildēt

Labi,jāaiziet uzpīpēt! emotion

0 0 atbildēt