local-stats-pixel fb-conv-api

Gīzas piramīdas8

70 14

Giza piramīdas komplekss (arābu valodā: أهرامات الجيزة ‎ ‎, IPA: [ʔ ɑ h ɾ ɑ ˈm m m ɑ ː t el ˈ ɡ i ː zæ], “Giza piramīdas&rdquoemotion ir arheoloģiskā vietne GizaPlateau, Kairas nomalē, Ēģiptē.

Šis seno pieminekļu komplekss ietver trīs piramīdu kompleksus, kaspazīstami kā Lielā piramīda, masīvā skulptūra, kas pazīstama kā LielāSfinksa, vairākas kapsētas, strādnieku ciemats un industriālaiskomplekss. Tā atrodas Lībijas tuksnesī, aptuveni 9 km (5 mi) rietumosno Nīlas upes pie senās Gīzas pilsētas un aptuveni 13 km (8 mi)dienvidrietumiem no Kairas pilsētas centra.

Piramīdas, kas vēsturiski bija lielas kā senās Ēģiptes simboli Rietumuiztēlē, tika popularizētas Hellenistiskajā laikā, kad Lielo piramīduuzskaitīja Sidona Antipaters kā viens no “Septiņiem pasaulesbrīnumiem”. Tas ir senākais no senajiem brīnumiem un vienīgais, kasjoprojām pastāv.

Giza piramīda sastāv no Giza Lielās piramīdas (pazīstama arī kāČeopa vai Khufu piramīda un uzbūvēta c. 2560 –2540 BC), nedaudzmazākā Khafre piramīda (vai Chephren) dažus simtus metru uzdienvidrietumiem un relatīvi pieticīgo Menkauras (vai Mykerinos)piramīdu dažus simtus metru tālāk dienvidrietumos. Lielā Sfinksaatrodas kompleksa austrumu pusē. Pašreizējā vienprātība starpēģiptologiem ir tā, ka Lielās sfinksas vadītājs ir Khafre. Līdzās šiemgalvenajiem pieminekļiem ir vairākas mazākas satelītu ēkas, kaspazīstamas kā “karalienes” piramīdas, klosteri un ieleju piramīdas.

Lielākā daļa būvniecības teoriju balstās uz domu, ka piramīdas celtas,pārvietojot milzīgus akmeņus no karjera, velkot un paceļot tos vietā.Domstarpību centrs par metodi, ar kuru tika nogādāti un novietotiakmeņi un cik iespējams bija metode. Būvējot piramīdas, arhitektilaika gaitā varētu būt izstrādājuši savas tehnikas. Viņi izvēlējās vietusalīdzinoši plakanā bedrock—not smilšu laukumā, kas nodrošinājastabilu pamatu. Pēc tam, kad rūpīgi apskatīja vietu un nolika pirmoakmeņu līmeni, viņi būvēja piramīdas horizontālā līmenī, viens otramvirsū.

Tiek uzskatīts, ka Gīzas un citu piramīdas ir uzbūvētas, lai mājāspaliktu mirušo farahu mirstīgās atliekas, kas valdīja pār Seno Ēģipti.Tika uzskatīts, ka kāda faraona gara daļa, ko sauc par viņa līķi. Tasbija nepieciešams, lai “bijušajam faraonam pildītu savus jaunospienākumus kā mirušo karali”. Šī piramīda tiek uzskatīta ne tikai parfaraona kapavietu, bet arī par glabāšanu dažādiem priekšmetiem, kasviņam būtu vajadzīgi pēcdzīvē. “Senās Ēģiptes iedzīvotāji uzskatīja, kanāve uz Zemes ir ceļojuma sākums uz nākamo pasauli. Karaļaizbalzamētais ķermenis atradās zem piramīdas vai tā iekšienē, lai toaizsargātu un ļautu viņa pārvērtībām un pēctecībai. emotion

70 14 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Vai tiešām ir tik grūti pārlasīt rakstu pirms publicēšanas? Tāds līmenis būtu pieļaujams ja nu vienīgi bērnudārza audzēknim.  Parasti sīkas kļūdas pat neievēroju, bet nu šis reāli apgrūtina teksta lasīšanu un uztveri.

3 0 atbildēt

 emotion  emotion 

2 0 atbildēt

Raksts varētu būt interesants, bet neko nesapratu - gramatika emotion  emotion  emotion  emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👏

0 0 atbildēt

 emotion 

0 1 atbildēt