Šokolādes iedalījums:
" pusrūgtā un maigi rūgtā šokolāde:
" kakao saturs vismaz 50%,
" kakao sviests apmēram 18%,
" garšo spēcīgi pēc kakao un ir viegli rūgtena garša,
" rūgtā šokolāde:
" kakao saturs vismaz 60%,
" garša ļoti spēcīga un rūgta,
" baltā šokolāde:
" nesatur kakao,
" kakao sviests vismaz 20%,
" piena pulveris 14%,
" cukurs - 55%.
Interesanti fakti.
" jo vairāk šokolāde satur kakao, jo tā ir rūgtāka un spēcīgāka,
" jo vairāk šokolādes sastāvā ir cukurs, jo tā mazāk garšo pēc kakao,
" augsts piena saturs šokolādē nodrošina maigu garšu un mīkstu konsistenci,
" piena un krējuma šokolādēs kakao daudzums ir neliels, tāpēc šīs šokolādes ir tik saldas,
" galvenais šokolādes kvalitātes rādītājs ir kakao tauku saturs,
" kakao pupās, no kā tiek gatavota šokolāde, ir daudz polifenolu, kas ir spēcīgi antioksidanti, tie atjauno šūnas un aizkavē to novecošanu,
" šokolāde ir koncentrēts enerģijas avots,
" šokolādes uzturvērtība svārstās starp 510 un 590 kcal 100 gramos,
" šokolādes sastāvā ir liels tauku un cukuru daudzums. ''šokolādes procedūras palīdz likvidēt celulītu
Citi šo saldumu dēvē par "Dievu ēdienu"
Ēdam šokolādi!