Fakti par dažiem augļiem un ogām, kurus jūs jau iespējams zināt.
Fakti par augļiem un ogām.11
180
0
Ķiršu kauliņu sastāvā ir cianīds (inde).
Gatavojot ēdienus, kuros nepieciešami svaigi āboli, lai tie nekļūtu brūni, āboli uz īsu mirkli jāiemērc citronu vai ananasu sulā. Savukārt, pasniedzot sagrieztus augļus, āboli nekļūs brūni, ja pēc sagriešanas tos iemērksiet vieglā sālsūdenī.
Reklāma
Saldo ķiršu sastāvā ir ievērojams daudzums A provitamīna, C un P vitamīni, kā arī B grupas vitamīni, kā arī nikotīnskābe un ievērojams daudzums fosfora, kalcija un dzelzs.
Grūtnieces ēdot banānus starp maltītēm var novērst rīta slikto dūšu.
Ar sauju saldo ķiršu dienā ārstē augstu asinsspiedienu.
Reklāma
Uz pasaules ir aptuveni 10’000 dažādu ābolu šķirņu.
Upenes pirmo reizi kultivēt sāka 11.gs. Krievijā, kur tās audzēja klosteru dārzos . Eiropā upeņu kultivācija sākusies ap 17.gs.
Banānu mizu var izmantot kurpju spodrināšanai.
Reklāma
Kazeņu lapas tiek izmantotas kā dabīgs matu krāsošanas līdzeklis.
Par ābeļu izcelsmes vietu tiek uzskatīta Centrālā Āzija, kur to senākās savvaļas radinieces atrodamas joprojām.