.
Ēdienā atrasts mats vienā mirklī var sabojāt apetīti. Bet ko darīt, ja no matiem gatavots pats ēdiens vai tā piedeva? Izdevums Internet Journal of Toxicology nesen publicēja rakstu par vienu no lielākajiem Ķīnas sojas mērces ražotājiem Hongshuai Soy Sauce.
Uzņēmuma jaunākas produkts tirgū tika pozicionēts kā „jaunākais bioinženierijas sasniegums pārtikas nozarē." Mērce, kuras cena bija ievērojami zemāka, nekā konkurentu ražojumiem, ātri kļuva populāra. Taču neatkarīgu žurnālistu pētījums atklāja šokējošu faktu – kompānija izmantoja aminoskābes nevis no sojas vai kviešiem, bet gan no cilvēku matiem, kas savākti no frizētavu grīdām... Kā saka - kas vienam slogs, tas otram - loms.
Lasi tālāk un uzzini vairāk interesantu faktu par matiem.