local-stats-pixel fb-conv-api

Cīnās godam, Latviešu leģionāri! Noteikti jāizlasa!12

156 1

Šis ir raksts, kurā ir īsi apkopoti vēsturiski precīzi fakti par latviešu karavīriem vācu karaspēka rindās 2. pasaules karā. Šī raksta mērķis ir atspēkot melus un apvainojumus, veltītus leģionāriem.

156 1 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Nevis Arāja banda, bet brigāde, un jā liela daļa bija no cietuma, tikai nevis krimīnālisti (zagļi, slepkavas utt), bet gan pdomijas ieslodzītie - tātad politieslodzītie.. kuri bija redzējuši ēbreju- komunistu pastrādātās zvērības..  Daudziem vienkārī vairs nebija  kur iet- mājas nopostītas, krievu izlaupītas, sievas daudziem padomju karavīru izvarotas- 

- kādas tad viņiem bija domas? protams - pēc iespējas vairāk padomju atbalstītājus iznīcināt...  

 un starp citu staļins- labprāt sūtija ēbrejus uz nometnēm, vai vienkārši nošāva.. Arī Latvijā krievi ienākot iznīcināja simtiem, un pat tūkstošiem ēbreju. Tam skaidrojums viens- liela daļa ēbreju bija samērā turīgi - tātad - pakļauti nošaušnai.. ja negribēji tikt nošuts, nācās pašam šaut .. - tātad 90% bija padomju režima atbalstītāji.. pārējos krievi apšāva.. 

13 0 atbildēt

Interesanti. emotion 

11 0 atbildēt

Vienkārši lielisks raksts! Paldies! emotion +

10 0 atbildēt
lietderīgi - paldies
7 0 atbildēt
Atvainojos, bet tu esi deb##s? Izsūtīšanas uz sibīriju, atņēma bagātajiem un uzbūvēja kolhozus, tad vēl čeka un melnā berta, kur pietika ar sūdzību no kaimiņa ka esi pret varu un tevi uzreiz bez tiesas uz cietumu. Visi dzīvoja bailēs, un noziegumu bija vairāk kā spēj saskaitīt, jo tos veica tādi kā tu, kam smadzenes izskalotas par to, cik bija brīnišķīgi padumjajos laikos!
7 0 atbildēt
Labs raksts, bet tie, kuri 16.martā tērpjas cietumnieku kreklos nelasa latviešu ziņas un izklaides portālus.
6 0 atbildēt

 emotion 

5 0 atbildēt

 emotion  emotion 

3 0 atbildēt

Pilnīgs bleķis no tevis nāk ārā ....

2 0 atbildēt

Ja reiz autors apgalvo, ka tie ir fakti, tad nebūtu slikti arī kādu apstiprinājumu tam? Šobrīd tas ir tikai viena cilvēka viedoklis, kurā ir diezgan arī vēsturisko mītu... Piemēram:

1) Kas ir domāts ar Latviešu leģionu? Vāciešu pašu datos nav oficiāla šāda apzīmējuma, tā gan apzīmēja abas ieroču divīzijas (15 un 19) gan arī citreiz vispār visus latviešu spēkus Vācu armijā.

2) Izveide 1943.gadā - ok, bet kāds sakars ar Holokaustu? Šis gads pats par sevi neko nepierāda, jo Holokausts jau turpinājās līdz pat nacistu režīma pēdējām dienām. Vai un kādā mērā tajā piedalījās latvieši un vai vispār piedalījās ir jāpēta vēl daudz. Problēma ir tā, ka Krievija, apvainojot latviešu karavīrus noziegumos, nedod vai dod ļoti mazu pieeju saviem arhīviem. Līdz ar to strikti kaut ko apgalvot pagaidām nevar.

3) Policijas bataljoniem ir sakars ar abām divīzijām (ja ir runa par tām), jo daudzas vienības tika veidotas uz policijas bataljonu bāzes. Autors gan dīvainā kārtā no sākuma rakstā apgalvo, ka sakara nekāda, bet raksta beigās, ka daļa karavīru nāca tomēr no policijas bataljoniem...Cik lielā apmērā tas ir jau cits jautājums. Pašu Arāja brigādi kara beigās iekļāva ieroču divīzijās un īsu brīdi Arājs bija pat bataljona komandieris. 

4) 16.marts ir Daugavas Vanagu izdomāta atceres diena. Kāpēc tieši tāds? Rakstā, ko pievienoju zemāk ir atbildes. 

5) Waffen SS bija ne tikai karavīri. Viena no labākajām divīzijām "Tottenkopf" tika komplektēta no nometņu apsardzes dienesta.

6) Kas ir domāts ar visvairāk apbalvoto ārzemju vienību, ja Das Reich dizīvija (kas sastāvēja pārsvarā no dažādiem Eiropas brīvprātīgajiem) bija daudz vairāk apbalvojumu? 

Pievienoju rakstu par kuru minēju un tā galveno vadmotīvu, ka mūsu karavīri ir jāpiemin vienā dienā (Lāčplēša dienā) un nav jātaisa mākslīgi kāda atceres datumi it īpaši gadījumos, kad ir daudz neskaidrību un mūsu vēsture vismaz 2.Pasaules kara kontekstā nav tik vienkārša un viennozīmīga.

https://nra.lv/latvija/203935-valdis-kuzmins-ikviens-cilveks-vareja-nonakt-latviesu-legiona.htm?fbclid=IwAR0HMafgaGLHGe74KnZqKNvtOwdSn85so7lQjfbzHeX21XJe_JcEGArvW60

5 3 atbildēt
Tu galīgi jau ahu*el? Par kādu "dzimteni" tu te murgo?
0 0 atbildēt
Leģionāri bija lielgabalgaļa ko izmantoja vācu okupanti! emotion Īstie Latvijas patrioti bija mežabrāļi, bet viņu cīņas arī bija bezjēdzīgas, jo militāro palīdzību cīņai pret krievu okupantiem viņi tāpat nesaņēma.
1 2 atbildēt