local-stats-pixel fb-conv-api

Cīņa par brīvību18

575 7

Fotogrāfs Lūsens Perkinss 20 gadu garumā sekoja līdzi ar cīņu par brīvību saistītajiem notikumiem Krievijā un citās, nu jau bijušajās PSRS republikas valstīs. Pirmo reizi Maskavā viņš ieradās 1988. gadā, pēc laikraksta ''Washington Post'' pasūtījuma, lai iemūžinātu vēsturisko brīdi, kad tikās Ronalds Rēgans un Mihails Gorbačovs. 1993. gadā uz sešiem mēnešiem viņš atkal devās uz Krieviju.

Viņš stāsta: ''Atceros, ka tobrīd gandrīz vienlaicīgi atrados divās atsevišķās valstīs.''

Perkinsa fotogrāfijas atspoguļojas ne tikai tā laika politiskie notikumi, bet arī brīvības gars un emocijas, kas valdīja cilvēku sirdīs.

''Jauniešiem šis bija entuziasma un cerību pilns laiks, kas deva iespēju izveidot jaunu dzīves modeli un veidot pašiem savu nākotni'', atceras Perkinss.

Perkinsa fotoaparāta objektīvs noķēra arī vecākās paaudzes bailes un neticību, jo līdz šim pastāvošā iekārta tiem sniedza drošības sajūtu un garantijas, kas varēja izzust pavisam, neatstājot neko. Viņiem atšķirībā no mazbērniem un bērniem vēl bija ko zaudēt...

Tiem, kuriem nepatīk, ka rakstā tiek runāts par Krieviju, vēlos atgādināt, ka šie un vēl citi notikumi, kuri notika šajā laikā, ļāva mums un citu valstu iedzīvotājiem iegūt neatkarīgas valstis.

Vēl interesanti un kvalitatīvi raksti šeit.

575 7 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000

Ja kādam interesē -  tas rokkoncerts saucas ''Monsters of Rock'' Maskava 1991gads. Spelēja The Black Crowes, Pantera, Metallica un ACDC, ar 1.6+ milj skatītājiem (2. lielākais pūlis koncertu vēsturē).

50 0 atbildēt

viss jau ok vecīt, tik sākumā tekstos tomēr pārlabo policistus uz miličiem.. jo kārtību sargājošos orgānus krievijā par policistiem pārsauca, ja nemaldos tikai šogad ;)

22 2 atbildēt
epg avatarsepg

"Protestanti vēro, kā tanki dodas uz valsts domi." - protestanti vai tomēr protestētāji?

protestants -a, v.

1. Protestantisma piekritējs.  

 

protestantisms -a, v.; parasti vsk.; rel.

1. Kristietības virzienu kopums, kas radās reformācijas laikā vai pēc tā.    

 

p.s vēl interesanti tas, ka tajā laikā esot čigāni slēpušies no policijas, zinot, ka Krievijā policija eksistē no 2011.gada.

6 0 atbildēt

7.

Pārējo biedru apsmiets, kāds vīrietis rāda pa daudzajiem cietumā pavadītajiem gadiem iegūtos tetovējumus, stingra režīma kolonijā Krievijā, 240 kilometru attālumā no Maskavas.

Spriežot pēc viņa tetovējumiem, būtu visai grūti noticēt, ka šis vīrietis tajā laikā tiek apsmiets no savu biedru puses. 

4 0 atbildēt

4. bildē meitenei pie biksēm piestiprināts peidžeris. Stilīgi.

1 0 atbildēt

Varētu kāds par latviešu brīvības cīņam arī kaut ko atrast, būtu interesanti!

1 1 atbildēt

1993. gads tad kad dzimu! 

0 0 atbildēt

Spēcīgi

0 0 atbildēt

Pārlasīju un nekādas kļūdas neatradu. Pasaki lūdzu, kur tu redzi kļūdas tekstā?

 

 

0 0 atbildēt

kas tie kazaki tādi ir? (nesakiet kazahstānas pilsoņi) ķipa kkādi brīvprātīgie kārtībnieki  vai kas?

3 4 atbildēt

Esmu tik vecs, ka atceros kā Krievijā reiz bija demokrātija.

1 2 atbildēt