local-stats-pixel fb-conv-api

Alkoholam arī ir vēsture!10

40 1

Gribu parādīt ka arī alkaholam ir sava interesanta vēsture!

Ja kas šis ir mans pirmais raksts esiet saudzīgi!

Stāsts par Jagermeister sākas 1878.gadā Lejassaksijā, mazā Vācijas pilsētiņā Volfenbutelē. Tieši šeit Vilhelms Masts sāka savu vīna un spirta biznesu.
Katrā stāstā ir jābūt savam varonim un šajā tas ir Vilhelma dēls Kurts ,kurš palīdzēja tēvam uzsākt biznesu. Toreiz laiki nebija no vieglajiem un 1934.gadā,lai uzlabotu savas ģimenes finansiālo stāvokli, Kurts kā jaunu produktu izdomāja radīt zālaugu liķieri. Tagad tam tikai bija nepieciešams nosaukums.
Kurts bija jauns vīrietis ar kaislību doties apceļot pasauli-savu dzērienu viņš piedāvāja vietējiem medniekiem, kas rūpējās un aizsargāja viņa zemi. Tā arī cēlās nosaukums-Jagermeister-mednieks, bet par pudeles emblēmu tika izvēlēts briedis, kas ir mednieku un mežziņu svētais simbols.
Jagermeister dzērienam bija nepieciešama arī īpašas struktūras un formas pudele-tāda, kura , krītot no augstuma, tik viegli nesaplīstu. Kurts veica testu un ironiskā kārtā vienīgā pudele ,kura to izturēja, ir tieši šī zaļā Jagermeister pudele, ko redzam vēl šobaltdien.
Kurta tālaika radītā recepte no 56 īpaši izmeklētiem, augiem, pumpuriem, garšvielām un sēklām joprojām prasa gana lielu meisterību, lai to radītu ,un cauri visam ražošanas notiek aptuveni 400 dažādas pārbaudes, lai dzēriens būtu harmonisks un perfekti atbilstu standartiem.
Sākotnēji augi tiek samalti smalkā pulverītī un pēc pāris nedēļām tie ir pārvērtušies tīrā ekstraktā, kas ir Jagermeister esence. Tālāk Jagermeister tiek izturēts speciālos barelos, kur tas,lēni elpojot gaisu, nostāvas aptuveni 12 mēnešus.Un tikai tad ,kad galvenais Jagermeistara „meistars”ir pilnībā apmierināts ar rezultātu un garšu, tikai tad Jagermeister esence tiek sajaukta ar alkoholu un cukuru.
Iznākumā rodas dzēriens ar mums ļoti atpazīstamo garšu - anīsa, pipara, citrusa un ingvera tonīšiem.Tas tiek pasniegts ledusauksts parasti shot glāzītēs,bet ir labs arī kā daudzu kokteiļu komponents.Populārākie no tiem pašalaik ir jagerbull un jagerbomb.
Sākotnēji Jagermeister tika lietots kā didžestīvs kuņģa darbības uzlabošanai,kā klepus zāles un otrajā pasaules karā arī kā anestēzijas līdzeklis , bet ļoti ātri iekaroja popularitāti arī kā vienkāršs galda dzēriens ne vairs zāles.
Popularitāti Amerikā tas iekaroja pateicoties daudzām smagās mūzikas pārstāvju grupām- tādām kā Metallica, Slayer, Mötley Crüe, Pantera. un tā arī kļuva par trako ballīšu dzērienu,kas tik ļoti iet kopā ar rock’n ‘roll dzīvesstilu.
Jagermeister ir otrais populārākais liķieris pasaulē uzreiz aiz Bailey’s īru krēma liķiera,bet viennozīmīgi populārākais liķieris tieši jauniešu vidū. Firma ir augusi un iekarojusi milzīgu popularitāti arī pateicoties savām regulārajām akcijām, kokteiļiem, stilīgajam merčendaizingam, ar ko lielākoties saskārušies arī visi jaunieši Latvijā- cepurītes, shot glāzītes, puķu virtenes, šķiltavas, lukturīši un daudz kas cits.
Jagermeister joprojām sponsorē daudzus pasākumus, lielus rokkoncertus, mūziķus un aktierus un ir izveidojusis tādu kā savdabīgu savu kultu.

Reklāma
40 1 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 10

0/2000

Vai bildites pielikt klat ir tik dzivibai smagi?

4 0 atbildēt

Dažam  prātā vel bilžu grāmatasemotion

0 0 atbildēt

jeebal es lkm katru dienu taadu pirktu!  latvijaa tas maksaa kkur 12.50ls!

0 0 atbildēt