local-stats-pixel

ASV specvienības50

760 10

Specvienības ir bruņoto spēku daļas, kuras izveidotas specifisku uzdevumu izpildīšanai. Tās ir labāk sagatavotas un ekipētas, parasti tās nav skaitliski lielas. Viens no galvenajiem kritērijiem ir spēja labi nomaskēties un pārvietoties nepamanītiem.

Specvienības nosacīti var iedalīt 2 grupās:

1. Tās ir vienības, kuru uzdevums ir izlūkošana, kā arī diversijas veikšana, partizānu kustība pretinieka teritorijā. Tās visbiežāk ir armijas un flotes vienības ar speciāliem uzdevumiem, ar šīm vienībām arī aizsākās specvienību vēsture.

2. Tās, kuru rūpes ir cīņa ar teroristiem un organizēto noziedzību. Šos uzdevumus veic specvienības no valsts drošības dienestiem, kā arī policijas specvienības.

Labi sagatavotas un ekipētas vienības var veikt sekojošus uzdevumus un operācijas:

· aizsargāt ārvalstu iekšējās intereses

· netradicionālas kara darbības veikšana

· pretterorisma darbība.

· draudzīgu valstu iekšējo interešu aizsardzība, kas ietver savu spēku izvietojuma nosacījumu sagatavošanu, apmācības par ieroču pielietošanu, humanitāras akcijas.

· vēl viens uzdevums, kuru jāizpilda „Zaļajām beretēm” ,radās pēc operācijas „Tuksneša vētra”, tas ir „Koalīcijas karš un palīdzība”.

Šo darbību jēga atklājas karavīru pieredzes izmantošanā, karavīru praktiskās iemaņas, tāpat valodu zināšanas un nacionālo īpatnību pārzināšana. Sadarbība ar sabiedrotajiem spēkiem ļauj paplašināt operācijas apmērus

Mūsdienās ASV sauszemes speciālo spēku komandštābs/US Army Special Forces Command atrodas Breg fortā. To vada divīzijas ģenerālis. Viņam pakļaujas 5 pilnīgi noformētas speciālu uzdevumu GRUPAS. Ģenerālis organizē kopēju virspavēlniecību par divu Nacionālās Gvardes speciālo uzdevumu grupu sagatavošanu. Speciālo uzdevumu vienību štāba uzdevumos ietilpst:

· kaujas sagatavotības organizācija

· vienību pielietojuma plānošana

· operatīvo vienību vadīšana

Sakarā ar pastāvošo kārtību, ASV speciālo uzdevumu vienības izvietotas daudzos pasaules reģionos, lai sniegtu ASV sauszemes spēkiem atbalstu: EIROPAS, ATLANTIJAS, KLUSĀ OKEĀNA, DIENVIDU, CENTRĀLĀ.

Vēl daži mani interesanti raksti:

http://spoki.tvnet.lv/vesture/Automobilu-vesture-1-dala/521511

http://www.spoki.lv/vesture/AK-sistemas-trieciensautenes/520127

http://www.spoki.lv/vesture/Ieroci-ko-pielietoja-Pirmaja/519695

http://www.spoki.lv/vesture/Amerikas-policijas-strukturas/519750

Reklāma
Reklāma
Reklāma
760 10 50 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 50

0/2000

Man patika!

0 0 atbildēt

interesanti!

0 0 atbildēt

un mūsu pašu SUV starp visiem šitiem monstriem misijās tik un tā ir vairāk atzīti....

1 2 atbildēt

Un kur palika S.W.A.T ?

1 3 atbildēt

par maz asiņu un pupu

0 4 atbildēt

labs raksts, pašam nepatīk daudz lasīt, bet izlasīju visu

0 9 atbildēt