local-stats-pixel

6 asiņainākās 2. Pasaules kara kaujas16

II Pasaules karš bija lielākais bruņotais konflikts cilvēces vēsturē. Atšķirībā no I Pasaules kara, kur viss galvenais tusiņš notika Eiropā, ll P.k. tiešām aptvēra visu pasauli. Protams, atkal Eiropa cieta visvairāk, bet arī citās pasaules malās karadarbība risinājās visai aktīvi. Tad no šajā rakstā apskatīšu 10 ll p.k. asiņainākās kaujas,k urā krita visvairāk karavīru.

Kopā karš prasīja 70 miljonu karavīru un civiliedzīvotāju dzīvības.

Reklāma
Reklāma
552 10 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 16

0/2000

Varēji vēl par ''Kurzemes katlu'' uzrakstīt, tur arī mūsējie labi pretojās ;)

12 2 atbildēt

Labs raksts, bet trūkst Rževas.

10 1 atbildēt
Es gan lasiju, ka Berlines ienemsanaa tiesi krievi zaudeja daudz vairak cilveku nekaa vacieshi.
8 1 atbildēt

Labs raksts!

Gribētos , lai valsts "līderi" paši paņemtu rokās ieročus un karotu , jo varu derēt , ka daudzu armiju kareivji ar citu armiju kareivjiem būtu labi draugi. emotion

6 0 atbildēt

Staļingrada tiek uzskatīta par pagrieziena punktu WW II vēsturē. Patiesībā pagrieziena punkts iestājās jau ar Vācijas uzbrukumu PSRS. Šāds pagrieziena punkts būtu iestājies arī bez Vācijas uzbrukuma PSRS, jo padomijai uz PSRS un vācijas robežas bija 8 reizes vairāk karavīru nekā visā vērmahtā kopā. Sarkanā armija bija arī nesalīdzināmi labāk apgādāta ar ieročiem un PSRS ieroči paši par sevi bija krietni pārāki par vācu ieročiem. Vācieši ar savu negaidīto iebrukumu vienkārši tika pie pašas jaunākās un spēcīgākās kara tehnikas, ar ko viņi arī tika līdz Maskavai. Pie Maskavas jau sāka beigties tie resursi, kurus Vācu armija sagrāba uz robežas, un tur jau vāciešus gaidīja III stratēģiskais ešelons. I Stratēģisko ešelonu (pie robežas) vācieši sadragāja ar negaidīto uzbrukumu, II jau ar PSRS ražotiem ieročiem, kuru III stratēģiskajam ešelonam vairs nepietika.

Nevajag ticēt tiem mītiem, ka Leņingradā uz ielām bija jābūvē barikādes. Pati Ļeņingrada kā pilsēta jau ir faktiski neieņemams cietoksnis. To sauc arī par ziemeļu Venēciju. Ļeņigradā vienā pašā ir vairāk tiltu, nekā visā pārējā PSRS kopā un tos ir visai viegli "paraut gaisā". Tālāk iedomājieties, kā ir iespējams forsēt kaut vai nieka 10 metru platu kanālu, kuram ir pilnīgi stāvi krasti, līdz ūdens līmenim ir vidēji 5 metri, un vēl zem pretinieka uguns. Nekāda kaujas tehnika šādu šķērsli pārvarēt nespēj, un kareivji paliek bez tehnikas piesega. Vispirms ar peldlīdzekļiem ir jātiek līdz kanālam, vajag arī ekipējumu, lai otrā krastā tiktu augšā. Tālāk viss tas ir tos 5 metrus jānolaiž līdz ūdenim, jānolaižas pašiem kareivjiem un otrā krastā tiem kareivjiem ir jātiek vēl augšā tie paši 5 metri. Tas viss zem pretinieka viesuļuguns. Izskatās reāli? Un ja vēl ņemam vērā to, ka ap pilsētu ir piecas spēcīgas aizsardzības līnijas, kuras nepaspēja nojaukt un kurās bija lielisks bruņojums? Ja tikai šīs aizsardzības līnijas vien visas pasaules karaspēkiem kopā pārraut bija visai nereāli, tad Vācu armijai vienai pašai - nekādas izredzes. Taču tās ir tikai sauszemes līnijas, bez kanālveidīgiem šķēršliem. Tiesa zeme gan tur ir visai purvaina, tāpēc kanāli nav nepieciešami, jo smagāka tehnika tur vienkārši nogrims, bet vieglai būs stipri apgrūtināta pārvietošanās. Tad kādas ir izredzes ar šturmu ieņemt pašu pilsētu? Kopumā ņemot, Vācu ģenerāļi nebija tādi idioti, ka viņi mēģinātu Leņingradu ieņemt triecienā un PSRS ģenerāļi arī nebija tādi idioti, lai to nesaprastu (no lielākās daļas idiotioem Staļins atbrīvojās jau pirms kara).

4 0 atbildēt

Okinava. Japāna. - tur arī, cik es zinu, amerikāņu karavīri nomira daudz vairāk nekā japāņu.

3 0 atbildēt

ļoti apšaubāmi skaitļi, pat ievērjot to, ka vēsture vispār ir strīdīga, skaitļi ir pārlieku apšaubāmi...

P.s. pēc piezemētas statistikas - uz vienu Hitlera pusē karojošo gāja bojā 10 sabiedroto..

3 0 atbildēt

Daudzviet sagrozīti skaitļi.

Ja grib zināt īstās asiņainākās 2.pasaules kara kaujas, tad jāskatās te: 

http://www.militaryeducation.org/10-bloodiest-battles-of-world-war-ii/

2 0 atbildēt

Un kā ar Katiņu

0 0 atbildēt

Raksts labs, bet gramatika pieklibo.

0 0 atbildēt

Prieks, ka tik daudz krievu mira :D

4 10 atbildēt