local-stats-pixel fb-conv-api

1959... Djatlova grupa. Oficiālā versija.34

232 0

Oficiālā versija.

Sākot iepazīties ar daudzajām versijām, kurās ļaudis cenšas rast izskaidrojumu mīklainajai Djatlova grupas bojāejai, pirmkārt, uzmanība pievēršama oficiālajai versijai. Ar to iespējams iepazīties, izlasot krimināllietas materiālus. Krimināllieta skanētā formātā visiem pieejama dyatlovpass.com. Šajā vietnē katrs var apskatīt ne tikai pašu krimināllietu, bet arī lielu daudzumu fotomateriāla! Gan pašu Djatloviešu uzņemtās, gan foto no meklēšanas darbiem. Vēlos brīdināt, ka daži fotoattēli ir visai baisi! It sevišķi tie, kuri uzņemti morgā, kur tika veikta bojā gājušo tiesu medicīniskā ekspertīze. Ko tādu labāk ir neredzēt!

Ko tad mums stāsta šīs oficiālā versija? Īsumā, pēc izmeklētāju domām, viss notika tā:

... 1959 gada 1 februārī grupa savu dienu sāka, izveidojot pagaidu noliktavu lieko mantu glabāšanai. Tūristu žargonā, tai laikā, šādu noliktavu lauka apstākļos dēvēja par “Lobaz”. Lobaza ierīkošana it kā bija paredzēta pārgājiena plānā. Grupa gatavojās trīs dienu ilgam, atsevišķam pārgājienam lai uzkāptu apkārtnes augstākajā kalnā Otarten ( 1234 m ). Šis atsevišķais pārgājiens bija iedomāts, kā radiālais. Proti, grupa pēc virsotnes sasniegšanas atgriežas atpakaļ pie pašu iekārtotā lobaza. Šajā novietnē grupa atstāj visu lieku, lai maksimāli atvieglotu līdz ņemamo mantu svaru.

Pēc krimināllietas materiāliem redzams: izmeklētāji uzskata, ka grupa iekārto šo lobazu un pēc tam, apmēram ap trijiem pēcpusdienā, sāk ceļu uz Otartena kalnu. Viņi sāk kāpienu augšup pa virsotnes nr 1079 nogāzi, lai nokļūtu kalnu pārejā, pēc kuras viņi sasniegtu Otartēna pakāji. Pavadot ceļā pusotru, divas stundas, grupa apstājas, lai iekārtotu nometni nakšņošanai! Tur pat, virsotnes nr 1079 nogāzē, apmēram 18 – 20 grādu slīpumā sniegā tiek izlīdzināts laukums teltij. Telts tiek uzslieta uz izlīdzinātā laukumā saliktiem astoņiem slēpju pāriem. Pašu telti nostiprina un nostiepj ar slēpju nūjām. Kā uzskata izmeklētāji, kuri spriež par iespējamo laika intervālu pēc pāris, it kā pēdējām grupas uzņemtajām fotogrāfijām, ap pieciem, sešiem vakarā grupa iekārto nometni jau krēslā!

232 0 34 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
https://dyatlovpass.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 34

0/2000

Kāpēc cilvēki visos avotos atreferē visu šo ABSURDU, autoru ieskaitot?

Nekur nav nekādu faktu, ka piemēram pēdējā grupa ( Zolotarjovs, Dubiņina, Koļevatovs un Tibo) ir guvuši traumas nometnes vietā un ar lauztām ribām vilkuši tos 1,5km uz meža pusi. Jo PROTAMS tas FUKING NAV IESPĒJAMS. LOĢISKI.

Tāpēc loģiski ir pieņemt, ka traumas viņi guva savā pēdējā lokācijā, kur arī mira. Es tagad nepateikšu, kurš no daudzajiem alpīnistiem, kas mūsdienās apsekoja traģēdijas vieto to izpētīja, bet viņš izvirzīja LOĢISKU versiju, apsekojot "strauta dislokāciju", kur atrada minēto četrinieku.

Un viņš aprakstīja, ka izdzīvošanas situācijā šis četrinieks ir atradis piemērotu vietu strauta ielejā, kur izrakt sniega alu. Mirušo pozas tieši par to liecina- 3 vīrieši guļus viens otram paralēli, bet Dubiņina tupus uz ieejas alas sliekšņa. Vari pameklēt www, kā izkatās (https://scoutlife.org/outdoors/150860/how-to-build-a-snow-cave/ vai https://unofficialnetworks.com/2014/04/25/build-proper-snow-cave/).

Un savā iztēlē saliec bildi kopā ar avotiem (kaut šo digitalizāciju: https://dyatlovpass.com/vasilii-zyadik).

Diemžēl ala steigā ir bijusi vai nu nepareizi izrakta(pārāk plakani griesti) vai vienkārši trāpījies idrenais sniega slānis, un iebrūkot patvēruma griestiem (~6m sniega/ledus sablīvējuma) četrinieks arī gāja bojā. Tāpēc dažiem cietušajiem arī ir SASPIESTI krūšu kurvji ar lauztām ribām, un pārdesmit minūšu līdz dažu stundu īsā laikā tie ir visdrīzāk nosaluši/nosmakuši. Zem sniega var arī uzreiz nenosmakt- tas ir irdens un zem lavīnas izdzīvot var pat vairākas stundas... Praktisk 1:1 ar izmeklēšanas un autopsijas datiem...

Tāpēc NEVAJAG spekulēt un izdomāt ABSOLŪTI IDIOTISKAS VERSIJAS...

https://media.tenor.com/images/9201c43717f80c882df1f7f879c4b322/tenor.gif

9 0 atbildēt

Bet man jau oficiālajā versijā aizdomīgi škiet viena lieta: sāk atseviško pārgājienu 3 pēcpusdienā. Tik vēlu, ja 5 pēcpudienā jau tajā gada laikā ir tumšs? Un 5 pēcpusdienā iekārto apmetni. Tumsā? Es kaut ko varbūt nesaprotu?

Es subjektīvi būtu par 2 versijām: gāja bojā dabiskos apstākļos, tikai tos ir pagrūti rekonstruēt, vai tur notika kaut kas vairāk kā tikai pārgājiens un bija vēl kāda puse iesaistīta.

Un kā šodien skaidro to mistisko foto ar "sniegacilvēku"? Nekvalitatīva fotogrāfija?

2 0 atbildēt

Vakar noskatījos utubē amerikāņu "dokumentālo" par Jetija teoriju. Mani nepārliecināja ne tā filma, ne argumenti, ne paša jetija ideja, bet tomēr gribētu dzirdēt, kā tiek skaidroti šādi fakti:

1) Kas bija tas "cilvēkveidīgais" tāja mistiskajā foto mežā? Nekvalitatīvs foto? Kāds no dalībniekiem?

2) Kāpēc tai vienai nebija mēles? Es gan zinu, ka līķi, kas kādu laiku pavadījuši zemē, var izskatīties pavisam šausmīgi. Līdzigi kā tie, ko nacisti izraka centrālcietuma pagalmā. Tur ne obligāti bija jābūt trakām spīdzināšanām, zeme vienkārši ar līķi izdarīja savu un tāpēc šķita zvērīgi. Bet šajā gadījumā līķi absolūti lielāko daļu laika bija sasalumā un nez vai tiko tecēt sācis strauts var "pazudināt" mēli. Mēle gluži nav acis, ko varbūt tārpiņi ātrāk var apēst.

2 0 atbildēt

Kas isti tur notika tāpat neuzzināsim. Jo visām versijām ir vājie punkti. Un pa šiem gadiem jau daudz kas piemuldets klāt.

2 0 atbildēt

🌹🌹

1 0 atbildēt