1. No tiem laikiem, kad cilvēki sāka gatavot alu, viņi tanī atrada arvien jaunas ārstējošas īpašības. Sākot ar seno Sumeriānu cilti, ārsti izrakstīja mutes skalošanai, iekšķīgai lietošanai un zobu sāpju ārstēšanai siltu alu. Viduslaikos alu nozīmēja nierakmeņu izdzīšanai un fiziska un garīga enerģijas zuduma ārstēšanai. Alu lietoja arī nogurušu kāju ārstēšanai pēc garām pastaigām. 16 gadsimtā slavenais Paracels ārstēja aknu slimības ar alu, kas iegūts no papardēm, bet elpceļu saslimšanas ar alu, kas iegūts no Salvijas. Viduslaikos alu izmantoja kosmētiskajās procedūrās kā masku sejas ādas atjaunošanai.
2.Vācu pirmatklājējs holēras patogēniem profesors Kohs pilnībā atbalstīja savus čehu kolēģus – profesoru Glavu un Tomaeru, kuri alū atrada zāles pret holēru. Holēras baciļi alū iet bojā pāris stundu laikā un slimība neizplatās. Postošā holēras epidēmija Eiropā reti skāra viduslaiku alus darītavu darbiniekus.
3.Tas var likties izdomāts fakts, ka 18 gadsimtā un 19 gadsimta sākumā lielāko daļu zāļu slimnīcās dzēra tikai kopā ar alu. Pēterburgas slimnīcas līdz 19 gadsimta vidum slimniekiem deva alu, kas tika uzskatīts kā tonizējošs, dezinficējošs un spēkus atjaunojošs dzēriens.
4.Minhenes institūts zinātniski pierādīja, ka viens litrs nefiltrēta alus ir desmit reizes vērtīgāks, nekā viens litrs piena.
5.Austriešu aldari lepojas ar to, ka viņu ražoto alu bērnībā dzēra viens zēns. Zēns bērnībā ļoti slimoja. Viņam tika rekomendēts piena vietā dzert alu. Nu puisis ir izaudzis stiprs. Kas viņš tāds ir? Arnolds Švarcnēgers.
6.Skandināvijā alus ir oficiāli atļauts antidepresants.
7.Vācijā cieņā ir svaigs, nefiltrēts, duļķains alus. Kurš šo alu dzer, tam acīs nekad nemetas miežgraudi, uzlabojas ādas stāvoklis, jo šajā alū ir daudz B grupas vitamīnu. Šo alu īpaši rekomendē sievietēm. Šo alu tirgo speciālas formas pudelēs – šaurāka apakšā un paplašinātas augšā.
8.Alus no organisma izvada kancerogēnās vielas un samazina risku saslimt ar vēzi. Japānas zinātnieki pētījumos ir pierādījuši, ka regulāra alus lietošana par 2- 3 reizēm spēj samazināt saslimšanas risku. Var būt tieši tāpēc Japānā alus ir kļuvis par neatņemamu nacionālās virtuves sastāvdaļu.
9.Izdzerot alu tukšā dūšā, organisms izkaltē kuņģi, atbrīvojot to no pārlieku daudzajām gļotām, kas ir noderīgs pie gastrīta saslimšanas ārstēšanas.
10.Pavisam droši ir zināms, ka alus no organisma izvada alumīnija sāļus, ko nespēj neviens cits šķidrums. Alus lieliski remdē slāpes, kas ir izskaidrojams ar minerālvielu un oglekļa dioksīda klātbūtni alū.
11.Alus ir vienīgais apiņu rūgtumu saturošs alkoholiskais dzēriens, kurš aktivizē kuņģa sulas izdalīšanos un nomāc nevēlamo alkohola ietekmi.
12..Alus vannas regulē ķermeņa svīšanu. Ja jūs stipri svīstat, tad pielejiet siltam ūdenim pudeli alus un nedaudz paguliet. Pirtīs alu lej uz sakarsētiem akmeņiem. Tas tiek darīts tāpēc, ka alus tvaiks ir ļoti noderīgs ne tikai ādai, padarot to zīdainu, bet arī visam organismam.
13.Alus raugs tiek dzerts dažādos infekcijas slimību gadījumos, ādas slimības gadījumos, cukura diabētam, piņņu ārstēšanai.
14.Alūs ir mazāk kaloriju, kā Coca-Cola, ābolu sulā, augļu dzērienos, kuros tiek pievienots cukurs, nemaz nerunājot par pienu.
15.Alus paātrina vielmaiņu organismā, veicina šūnu atjaunošanos. Kā rāda pieredze, cilvēki, kas regulāri lieto alu noveco lēnāk nekā tie, kuri to nedzer. Ārsti uzskata, ka 1 vai 2 krūzes alus dienā palēnina organisma novecošanos.