Bedzot, kad mūs pametis lielais karstums, varam atkal ieslēgt savas cepeškrāsnis un uzmeistarot kādu saldumu. Ja vēl ietrāpās kāda vārda diena, vai karstuma dēļ nesvinēta dzimene, prieks panašķoties vēl lielāks. Skatāmies bildēs.
Bedzot, kad mūs pametis lielais karstums, varam atkal ieslēgt savas cepeškrāsnis un uzmeistarot kādu saldumu. Ja vēl ietrāpās kāda vārda diena, vai karstuma dēļ nesvinēta dzimene, prieks panašķoties vēl lielāks. Skatāmies bildēs.
Meduskūkas mīklai karsēju bļodā medu, cukuru sviestu un pustējkaroti sodas
Vēl karstā iekuļu mazliet miltus
Iekuļu pa vienai 4 olas
Piemīcu miltus un mīkla gatava
No mīklas cepu 4 kārtas kūkas pamatnei.
Izvāru krēmu 0,5 litros piena un pieputoju tikai 200 gr sviestu, lai kūka nesanāk trekna. Arī cukuru ar mēru, lai nav pārāk salda. Ziežu divās kārtu starpās biezā kārtā balto krēmu, bet vidējā kārtā - paskābu ābolu ievārījumu ar brūklenēm.
Kūkas virsa noziesta ar balto krēmu. Pāri palikušo balto krēmu ietonēju rozīgu ar ogu sīrupu. Brūnais ir mans skābā krējuma vārītais krēms ar šokolādes čipsu piedevu. Tas ledusskapī jau gaida pielietojumu kopš pagājušās nedēļas. Tagad to atsildu līdz istabas temperatūrai un uzputoju.
Vispirms veidoju apmali ar brūno krēmu, tad velku visādus līkločus. Parasti, uzsākot nezinu, kas beigās sanāks. Kad brūnais krēms beidzies, niekojos ar rozīgo krēmu, līdz izbeidzas arī tas.
Mežā jau var atrast pirmās sarkanās brūklenes.
Šoreiz bija viegli strādāt, jo ir jau sabraukuši atkal mani čaklie krēma trauku laizītāji.
Tik gārdinoša kūka, es pat laikam smaržu jūtu.
Da nē, tā smarža nāk no kaimiņu dzīvokļa, iešu tur paciemoties.