local-stats-pixel fb-conv-api

Māte automašīnā ilgstoši atstāj septiņus mēnešus vecu zīdaini38

4 0 38
Ieteikt: 000

Otrdien, 4.februārī, pulksten 14.37 Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki saņēma izsaukumu uz lielveikala “Spice Home” stāvlaukumu, kur kādā automašīnā ilgstoši atradās nepieskatīts zīdainis.

Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargi sastapa veikala apsardzes darbinieci, kura pastāstīja, ka viņu par izveidojušos situāciju iepriekš informējis kāds cits veikala apmeklētājs. Pirms policijas izsaukšanas apsardzes darbiniece bija izmantojusi lielveikala skaļruņu sistēmu, aicinot automašīnas īpašnieci nekavējoties doties pie sava spēkrata, taču tas nekādu rezultātu nebija devis.

Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 38

0/2000

Ir dažādi vecāki, dažādi bērni un dažādas situācijas. Problēma ir Prokrusta gultā - lai nenomirtu kāds "dzīves pabērns", tiek neadekvāti ierobežotas pārējo cilvēku (t.sk. bērnu) tiesības un iespējas. Tikai - taisi to sietu, cik blīvu gribi, kāda muša vienalga izsprauksies cauri. T.i., raksti likumus, cik ierobežojošus gribi, tik un tā kāds atdos galus, sapinoties pats savās kājās.

Tagad tiek audzināta tik bezpalīdzīga paaudze, ka šausmas pārņem, iedomājoties, kā tādi izdzīvos, ja patiešām notiks kaut kas globāls. Padomju laika bērniem, augušiem jaunbūvēs bez margām un pagalmos, ir daudz augstāks pašsaglabāšanās instinkts un spējas izdzīvot nekā jauniešiem, kam ir tikai mīksta gultiņa un ierobežojumi jebkādai sevis izpausmei. Cilvēks kā suga kļūst dzīvei nepiemērots. Cik no jums var izdzīvot, piemēram, lauku mājā (pieņemam puslīdz civilizētu versiju) ar ūdeni no strauta, malku mežā un bez elektrības? Ar rokas zāģi, cirvi un nazi. Varbūt jums to nevajadzēs (es ceru), bet, redzot pasaules attīstības tendences, ļoti var gadīties, ka vajadzēs gan. Tad glābs nevis likums, bet spēja paredzēt savas rīcības sekas un spēja domāt ārpus rāmjiem.

Pašreizējie likumi ir domāti nevis cilvēku aizsardzībai, bet visādu uzraugošo personu pakaļas piesegšanai.

11 0 atbildēt

Vai vecāki vienmēr jāsoda? Nē - jāvērtē pēc apstākļiem, iemesliem, situācijas. Bet zīdaini atstāt bez uzraudzības jebkur ir noziegums.

5 1 atbildēt

Cilvēki, kas atstāj nepieskatītus zīdaiņus, ir jāsoda.

5 2 atbildēt

Mani tāda problēma nav skārusi, jo maniem vecākiem, par laimi, nekad nav bijusi automašīna.

Jā, ir bijušas dažas reizes, kad uz neilgu brīdi esmu palikusi radinieku mašīnās, bet tas notika, kad man jau bija pieci vai vairāk gadi. Man katrreiz tika pateikts aptuvenais prombūtnes laiks un iemesls. Tā ka nebija tā, ka man vajadzēja nīkt mašīnā un nezināt, cik ilgi.

3 0 atbildēt

Bērns ir līdz 18 gadu vecumam. Tātad, ja ņem par piemēru augstākminēto situāciju, tad jā, ir jāsoda, bet ja bērns ir 16-gadnieks atstāts, piemēram mājās uz sešām stundām, tad nu nekas jau traks nebūs, jo tas jau ir liels cilvēks, kaut gan situācijas mēdz būt dažādas. Būtībā arī veci cilvēki ir dažreiz jāpieskata. 😁

2 0 atbildēt

Visiem vecāku sodīt gribētājiem, kuri atstāj bērnus vienus nepieskatītus uz īsu mirkli, nenovēlu nonākt pašiem situācijā, kad nav neviena blakus, kas var pieskatīt bērnu. Dzīvē var notikt dažādas situācijas, kad bērniņš paliek nepieskatīts uz dažām minūtēm, manuprāt pats galvenais, lai viņš uz to brīdi kamēr ir viens būtu drošībā. Tikpat bērniņu uz nakti arī nevar atstāt vienu savā gultiņā, nedod Dievs ar viņu kas slikts notiks, tad jau visi vecāki būtu jāsoda. Ir jāizvērtē situācija, kāpēc vecāki tā tajā brīdī rīkojās, nepieciešamības spiesti vai tāpēc, ka vecākiem bērns ir vienaldzīgs. Vajag sodīt tos, kas savus bērnus apzināti pamet novārtā un par viņiem nerūpējās, nevis māti vai tēvu, kas uz dažām minūtēm atstājuši bērnu, lai viņam pārtiku nopirktu (šeit es nerunāju par šo gadījumu, kad bērns uz stundu tika atstāts mašīnā).

3 1 atbildēt

Visvairāk jau mani pārsteidz tā attieksme, ka tas jau tikai uz 10 minūtēm. Desmit minūtes ir pietiekoši ilgs laiks, lai varētu notikt kaut kas slikts, ko būtu iespējams novērst, ja atrastos blakus.

https://media.tenor.com/images/a78ff049b3d5a65cbe7f34e87f9eed0b/tenor.gif

4 3 atbildēt

Ja bērnu šādi pamet, tad viņš mātei nav vajadzīgs.

4 3 atbildēt

@Aptauja: Vai ir jāsoda vecāki, kuri bez uzraudzības atstāj savus bērnus?

Cits variants: Sākumā būtu jāizvērtē šo cilvēku spēju bērnus audzināt, apgādāt ar nepieciešamu un līdz šim sasniegtos rezultātus, un pēc tam spriest vai ir vajadzība šos cilvēkus sodīt vai rīkoties kā savādāk.

0 0 atbildēt

Vienīgi un tikai nāves sodu tai kucei..bez tiesas//turpat uz vietas

0 3 atbildēt