local-stats-pixel fb-conv-api

Ziņas par vētru.63

768 0

Vētras laikā nevar zināt iepriekš kurš koks lūzīs, uz kuru pusi tas kritīs, nu jau arī gribas teikt - kurš jumts sabruks un kuram ģieģelis uzkritīs uz galvas. Kapēc par to rakstu?
Pēc nesenās vētras nebiju vairs braukusi uz vasaras māju Zvejniekciemā. Vakar bija negaidīti jauks laiks, sajutu kādu iekšēju vajadzību tur aizbraukt. Visapkārt kluss un mierīgs bet manā zemesgabalā guļ milzu priede, apm. 20m gara, kas lūzusi apm. 8-10m aiz mana žoga blakus meža biezoknī.
Protams, sadragāts mans žogs, manām priedēm zari nosisti, krītošajai priedei galotne nolauzta guļ tālāk un viss piedrazots. Vienmēr mazliet baidījos, ka vētra neizgāž kādu no manām priedēm, kas stāv vientuļas. Tā arī bieži vien nelaimes notiek tur, kur vismazāk tās var paredzēt.
Pie reizes arī par ķieģeli. Tas uzkrita man uz galvas tālā bērnībā. Esmu dzimusi laukos un tur pavadījusi arī bērnību. Varēja man būt kādi 6 gadi. Laukos cilvēki ir vienmēr ļoti aizņemti ar darbiem. Ar bērniem arī toreiz tā neauklējās kā tagad. Visiem no mazotnes jau bija savi pienākumi. Remonti toreiz bija ļoti vienkārši. Lauku mājās sienas balsināja ar piena - krīta vai kaļķu maisījumu.
Bija vasara. Mūsu saimes istabā arī balsināja sienas. Lai koka skapi nenošļakstītu , tas bija apklāts ar maisu un virsū uzlikts ķieģelis. Liekas viss loģiski. Es zināju, ka skapī ir konfektes Gotiņa. Radās vēlme pamieloties. Pieaugušie visi ārā ikdienas darbos, Lēni bīdīju zem maisa skapja durvis, bet tās nepadevās. Un ...tomēr tās padevās..... attapos zemē ar asiņainu galvu.
Labi, ka skapis nebija augsts. Pirmā doma kā noslēpt savu brūci, kas asiņo un asiņo, lai nesaņemu no vecākiem brāzienu. Mēģināju asinis noskalot, bet tās tik tek un tek.Tagad vairs neatceros kurš mani atklāja ar jau sarecējušām asinīm manos matos. Brāzienu arī beigās nedabūju, jo vecāki bija vēl vairāk par mani nobijušies un ilgi to pārdzīvoja.
Neatstāsim bez uzraudzības mazus bērnus ne vētras laikā, ne ikdienā.
Sargāsim arī paši sevi iespēju robežās.

P.s. Pēdējā mūsu vētra bija pirms mēneša, to vēl priede pārcieta. Ta noticis pēdējās nedēļas laikā. Vai kāds vietējs virpulis vai spoks darbojies?

Par 29-30. oktobra vētru jau rakstīju http://spoki.tvnet.lv/literatura/Vetra/671929
Sākums līdzīgs. Vērosim turpmāko un cerēsim uz labāko.,

768 0 63 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://iņas
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 63

0/2000

Lol, vienīgais laiks, kad jutu vētru, bija no rīta, bet naktī ne sūda nedzirdēju emotion

3 0 atbildēt

Nēēēeeee... atkal uz bojājumiem jabraucemotion

3 0 atbildēt

Dobeles rajonā tik spēcīgs vējš,ka piemājas mašīnām krāsa lobās nost,un putni lido atpakaļgaitā

2 0 atbildēt

Mums Bergos kadas 7 reizes elektriba izdisa ,bija jau zb.:D

2 0 atbildēt

Mate daba cenšas aizpūst Ušakovu no viņa krēsla, tapēc rgā arī ir visstiprākais vējšs!

2 0 atbildēt

Ventspilī pūš tik spēcīgi, ka ejot piespiedkārtā nākas apstāties, blakus cilvēku ik pa laikam nedzird un sejā sitas cietas slapjas šķembas.

2 0 atbildēt

Ventspilī tiešām patraki. Pagadījās vēl tā, ka man ierasto šķiltavu vietā sērkociņi, beigās nācās garāmgājējam uguni prasīt...

2 0 atbildēt

mums gan viss balts vēl, vēja ar īpaši nav :)

2 0 atbildēt

Lapmežciemā vējš pamatīgi sacēlies, elektrība noraustījās, bet pagaidām vēl ir.

2 0 atbildēt

Aizkrauklē viss tumšs , kluss un mierīgs - visu dienu vējš pūta un līņāja... interesantis, kas būs naktī un no rīta. Mums jau te parasti viss itkā garām aiziet, bet tad atgriežās ar citu spēku... laikam tapēc ka no vienas puses Daugava, bet no otras purvs ...

2 0 atbildēt

Rīgā būs vislielākais psc. Tagad jau jūtams.

Kad gāju uz un no ''Bildēm'' (koncerts) mani dažas reizes pat bezmazvai  vējš pavirzīja, a sveru daudz, savus 96kg  :D

2 0 atbildēt

lol moonwalker :D

2 0 atbildēt

Jelgavā tikkai stiprs lietus pagāza un viss, nekādus zibeņus neredzēju. :D

2 0 atbildēt

Psc tāda sajūta, ka visi dzimuši korospondenti. emotion

2 0 atbildēt

Pēdējais no Preiļiem ,,bija vētra? emotion'' :D

1 0 atbildēt

Vēlreiz paldies visiem,  kuri  piedalījās  spēlē ar laika ziņām. Redzu, ka jaunizcepto bilžu kvalitāte varēja būt labāka, bet iepriekš tas nebija izdomāts un gatavots. Patīkamā  kopības sajūta nav novērtējama.

1 0 atbildēt

you're such a pussy, jus te par vejinju baidaties? vispar zinat kas uk notika? protams ka ne, jo tas jau nenotika Londona, tatad tas nozime ka viss ok. tad kad jums viss pirmais majas stavs nopludis, tad cikstat. nu nenomirsiet,nu.

0 0 atbildēt

Par populārāko komentāru šajā pasākumā nosūtīju  Moonwalker 1000 cepumus. Varbūt vētrā tie pazuduši, jo viņa kontā tie nav ieskaitīti, ziņojumu pie izsūtītajām vēstulēm neredzu, no mana konta atskaitīti 1100 cepumi ir. Vai tas cepumu tirgus vairs nestrādā?

0 0 atbildēt
Rīgā centrā vienai ēkai sastatnes norauras un vairāki koki pārstādīti...
0 0 atbildēt

Paldies visiem ziņu sūtītājiem. Tas viss iznāca spontāni, bez iepriekšējas sagatavošanās.Ja pa nakti vēl būs kāda ziņa, apkopošu no rīta. Visiem mierīgu nakti!

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »