Vai tu esi kādreiz bijis restorānā? Tie, kuri ir, noteikti zina, ka, ja vēlies justies paēdis, tad būs nepieciešams pasūtīt vairāk kā 1 ēdienu.
Vai tu zini, kāpēc restorānos ir tik mazas porcijas?6
42
0
Attēls no: unsplash.com
Raidījumā «Šefu gaidījāt?» Aleksandra Kurusova izmantoja iespēju un mēģināja no šefpavāra Raimonda Zommera noskaidrot, kāpēc porcijas restorānā ir tik mazas.
Šefpavārs skaidroja, ka restorānos ir pieņemts ēst vairāku kārtu maltīti - uzkodas, pamatēdienu un desertu, nevis ierobežot sevi ar vienu izvēli. Pastāv pasaules standarti, cik vidēji jāsver gan uzkodai, gan desertam, gan pamatēdienam. Un summā svars sanāk atbilstošs, lai cilvēks justos paēdis.
Noskaties video: