local-stats-pixel fb-conv-api

Vai Latvijā var justies droši?!115

Protams, ka vairums uzskata, ka mēs esam drošībā un nekas mums nedraud. Un savā ziņā šiem cilvēkiem ir taisnība, jo NATO un ES mūsu drošības garants. Bet šī drošības sajūta ir vairāk teorētiska nekā praktiska. Jau ilgākā periodā gan NATO gan ES parāda savu nevarību, vai varbūt vienkārši nevēlēšanos sniegt reālu atbalstu sev draudzīgām valstīm, ja tās saskaras ar reāliem draudiem.

Ne pārāk senā pagātnē notika incidents starp Gruziju un Krieviju Dienvidosetijas dēļ, tagad līdzīga situācija notiek ar Ukrainu. Protams, šīs nav ne NATO ne ES dalībvalstis, bet tās ir valstis, kuras ES un ASV vēlas, lai viņas nebūtu Krievijas kontrolē.

Kas gan ir kopīgs Latvijai un patreizējai Ukrainai? Pamatiedzīvotāju pasivitāte! Politiķi zog visur, atšķiras tikai sazagtās naudas apmēri, bet galvenā līdzība ir pasivitāte politikā... Reiz Baltijas ceļa laikā latvieši un baltieši bija vienoti, cīnījās par savu valsti... Ukrainā ne pārāk senā pagātnē bija oranžā revolūcija, kad ar tautas atbalstu, Ukraina pavērsās Eiropas virzienā... Bet kas notiek ar laiku Latvijā un Ukrainā?!

1277 7 115 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 115

0/2000

Vai Latvija var justies droši?

Manuprāt nē, jo Latvijā ir diezgan daudz krievvalodīgo, kas tā vien alkst pēc NVS. Viņu integrācija jau ir izgāzusies labu laiku atpakaļ. Divi spilgti piemēri, kas varētu sekot Krimas esošajam un topošajam scenārijam ir Daugavpils un Latgale, par pēdējās "alkām" pēc autonomijas te jau ir rakstījis lietotājs http://spoki.tvnet.lv/profils/nirziits kurš manuprāt ir krievu līdzskrējējs un Lindemaņa pakaļlaiža, jo šajā ziņā viņiem viedokļi saskan, sīkāk var izlasīt šeit: http://nra.lv/latvija/politika/84939-lindermans-par-latgales-autonomiju-ir-61-iedzivotaju.htm

Nedrīkst arī aizmirst krievijas mācības "Zapad 2013", kur tika izspēlēta Baltijas valstu okupācija, sīkāk: http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/479436-krievija_saks_verienigas_militaras_macibas_baltijas_pierobeza

Secinājumus, par to, kas notiks tuvā tālā nākotnē, lai katrs izdara pats emotion

16 3 atbildēt

Tak atdosim viņiem visus krievus.. vēl līdzi ES pārtikas pakas un viņi apmierināti brauks mājās.

13 0 atbildēt

priki spokos cenzē vārdu P I  S T O L E

 

****ole ****ole ****ole ****ole ****ole ****ole ****ole ****ole ****ole

13 1 atbildēt

Risinājums nopirksim bruņu vesets un nobruņosimies līdz zobiem jau iepriekš

9 0 atbildēt

Vai vispār ir vieta uz pasaules, kur var justies droši? Reizēm liekas, ka visa pasaule ir sagājusi sviestā. Dažādas spridzināšanas un šaudīšanās notiek gandrīz ik dienas.

9 0 atbildēt

Tas ka balsot ir jāiet, ja arī nav par ko, tas protams jādara noteikti, lai putinososi netiek pie šprices. Kāpēc ar valdību viss ir tādā dupsī, tāpēc ka tā ir pārvērtusies par legālo mafiju, caur kuru iet pilnigi viss, valsts piķis un lietas, kā arī narkotikas, kontrabanda, krutka, prostitūcija utt. Kāpēc nekas nemaināss, tāpēc ka tā mafija ir baigi uzblīdusi, un skar pilnīgi visu augšu, ieskaitot kārtības sargājošos orgānus (policiju, tiesu) utt. ja kāds arī mēģina kautko mainīt tas tiek ātri noklusināts (palūdzot, samaksājot, piedraudot, likvidējot). Lai izmainītu, ir jānomaina gandrīz visi tajā mafijā iesaistītie, bet pietrūktu lojālu, pašaizliedzīgu cilvēku, jo augšā lai nesasmērētos ir jābūt ļoti spēcīgam cilvēkam. Un tas nav tikai pie mums, bet visur. šobrīd situācija ir izveidojusies kā viduslaikos, ja ne pat trakāk, un vēl pasliktinās. tauta paliek ar vien nabadzīgāka, politiķi tautā neklausās, dara pilnīgi visu kas ienāk prātā. Plaisa starp varu un tautu ar vien palielinās. Par cik esošā ekonomiskā sistēma ir tendēta uz resursu izšķērdēšanu un musara ražošanu, vides piesārņošanu un iznīcināšanu, kā arī galvēnais tās eksistēšanas pamat princips ir naudas aprite, bet dēļ resnajiem putniem, kuri iszūknē naudu no sistēmas, un sistēmas neefektivitātes dēļ, ekonomiskā sistēma sen jau ir mirusi, tik to paniski vēl cenšaas stutēt. Šī problēma ir globāla. šobrīd dzivojam ilūzijā, ka viss notiek un viss kārtībā, jo ekonomiskā sistēma tiek stutēta, bet tas nebūs iespējams mūžīgi, agri vai vēlu tas viss sabruks. Kā izvairīties no globālas krīzes? aizvietot ekonmisko sistēmu ar jaunu, izlabojot kļūdas un paredzot sistēmas ilgmūžību, kā arī likvidējot naudas kā varas ietekmi. šobrīd ES, ASV, un krievija cīnās par naudas aprites teritorijām. Par cik Ukraina krievijai ir ļoti svarīga, dēļ gāzes vada, piekļūves jūrai utt, kas ļauj krievijai diktēt noteikumus ES, viņi ir panikā par zaudēšanu, tāpēc, ja nevar dabūt visu, paņems daļu. Liekas ka Ukraina bija tā kuru krievija pakļāva cilvēkus mērdējot badā ( nomira pāri ļimonam). un nežēlīgi sagrūda krievus tur iekšā. un pateicoties tiem tad arī mēģina vismaz pusi dabūt no Ukrainas. Kas notiktu Baltijas okupācijas gadījumā? ES noteikti bremzētu, NATO varbūt kautko. iekšēji, protams daļa sagaidītu kā atbrīvotājus, lielākā daļa no oligarhiem un pie varas esošajiem pārmestu kažociņu uz otru pusi un līstu okupantiem šokolādniekā, cerībā saglabāt kaut nelielu daļu no sazagtā. No atlikušajiem daļa paliktu neitrāli, daļa aizlaistos, un tad atlikušie, tad arī iedotu ienācējiem piepīpēt. Kas sagaida nākotnē, centieni izveidot milzīgas impērijas un savienības, un tad sabrukums, līdz pāri paliks mazas valstiņas.

6 0 atbildēt

jāiet pa latvijas purviem ar metāldetektoru tankus un klašņikovus meklēt, ja tādus liktu pretī iebrūcējas (lasīt kā Rus), tad varbūt iebrūcējs no smiekliem atstiepsies emotion

 

p.s visi aktīvi spēlējam CS 1.6 un trenējamies kā apieties ar      

  p i s toļetiem. Kaujas taktiku apgūstam battlefieldos 3 un 4, būs visamz kaut kāda prakse, a to armījā jau vairs neiesauc obilgāti, jaunatne tik aliņu cilāt un ar spaisu indēties māk kā ieraudzīs īstu tanku vai p i s toli bikšeles pilnas un pēc mamītes sauks

8 3 atbildēt

Trakie  krievi  visur  jaucas  iekšā,darīt  viņiem  nav  ko.Nebrīnos  ka  Latviju  arī  var  skart.

5 0 atbildēt

Es par brīvu nu neatkarīgu Latviju.emotion

4 0 atbildēt

ES un ASV nesniedz atbalstu dēļ tā, ka Ukraina nav ne NATO nedz arī ES sastāvā. Tas nenozīmē ka ar Latviju būtu tāpat kā ar Gruziju un Ukrainu.

2 0 atbildēt

ANO vispār neko nevar izdarīt. 5 valstīm ir veto tiesības, 1 no viņām- Krievija. Šī pateiks nē un viss.

1 0 atbildēt

ASV ir LV sabuvejushi kara bazes un ko tik nee par saviem lidzekliem, vini nelaus kkadiem urlaam tos taa prosta panemt.

1 0 atbildēt

dažādi, kā kurš:

1) ir bariņš ļaužu, kas tā vien gaidītu urlu kungus atnākam atkal. tiem vienalga, ko liks darīt, ka tik kaut ko liek darīt, jo, redz, te jau nekā nav ko darīt.

2) viena daļa neseko līdz politiski militāriem notikumiem un tiem pie kājas viss. tie nedomā par rītdienu un neko nezina par vakardienu. kā ir, tā dzīvo.

3) ir daļa, kas paļaujas uz mūsu dalību nopietnās organizācijās. ļoti jauki, es arī uz tām ceru, bet jāatceras, ka Ulmanis arī cerēja uz 20tajos noslēgto līgumu.

4) ir panikotāji, kas baidās no visa un vislaik. viena tante teica, ka... un bikses jau pilnas.

1 0 atbildēt

Kamēr Latvijā ir pilns ar Latvijai nelojālu šmurguļu, tikmēr mēs nevaram justies droši. Runājot par NATO un ES, mēs varam justies daudz maz droši, jo uzbrukums kādai no ES un/vai NATO dalībvalstij ir traktējams kā uzbrukums visai aliansei. Papildus drošības garants, protams, būtu, ja Latvijā būtu NATO bāze, kurā uz dežūru principa būtu dislocēti arī ārvalstu karavīri.

2 1 atbildēt

Es izsecināju vēl vienu lietu. Krievija savu militāro intervenci attaisno ar "savu (Krievijas) pilsoņu aizsardzību". Tātad - visas valstis, kurās uzturas Krievijas pilsoņi, var kļūt par militārā uzbrukuma mērķi. Nav nekas pret krieviem, bet, vai ir droši Latvijā ielaist Krievijas pilsoņus? Vai ir droši ļaut ilgstoši uzturēties Latvijas teritorijā Krievijas pilsoņiem? Varbūt - tiem, kuriem Krievijas pilsonība, vajadzētu doties uz Krieviju? Tad nebūs Krievijai iegansts iebrukt citās valstīs!

1 0 atbildēt

:D ka tad,lv neko nespej dot ne eropai ne nato.ar gadiem tadas sumas dzitas ieksa adeves nekadas.vis baltija tada jauka kara zona sanaktu pie eropas un ru robeezas kur asv un ru kur but izmeginat jauans spelmantinjas 

1 0 atbildēt

Kas par runu. Jābrīnās kāpēc pats vēl neesi saeimā.

1 0 atbildēt

un par to vai mēs varam justies droši - es domāju noteikti. tas nenozīmē to, ka mums nevajag attīstīt savu armiju. armija latvijā ir viena no vājajām vietām, tajā ir vērts ieguldīt lielus līdzekļus. putinam nav neviena iemesla šeit iebrukt. viņam ir savas problēmas. teiksim, tās pašas krievijas republikas tatarstāna, baškertistāna, čečenija u.c. starp citu, viena no manām prognozēm, ka sākoties ukrainas karam, šīs republikas nostāsies ukrainas pusē, un tad putinam būs dziļi, dziļi, dziļi, dziļi, dziļi sūdi

1 0 atbildēt

ukraiņi neatdos krimu tāpat vien. tur būs karš. okey, es saprotu tavu nostāju tajā, ka NATO un ES tikai pakrata ar pirkstu. bet vai tu domā, ka dēļ ukrainas vai gruzijas ir vērts sāk 3. pasaules karu. jā, tieši tas notiks tādā gadījumā. ES un NATO neko militāru nedarīs, un nevajag. Būtu labi, ja viņi iesaldētu putina kontus, un atbalstītu ukraiņus ar naudu (tagad ja ES ir atlikusi 20 miljardus!) starp citu, ukrainai ir stipra armija. es domāju, ka ukraina izcīnīs krimu ar asinīm.

1 0 atbildēt

Vai Latvijā var justies droši? Es teiktu ka tas ir atkarīgs no mums, latviešiem. Praktiski šo es ceru ka mēs nepārbaudīsim.

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »