local-stats-pixel fb-conv-api

Terorakti Eiropā - vai tas nozīmē ka 3. pasaules karš ir sācies?8

Labvakar spocēni. Šis raksts ir tīŗas manas pārdomas, kas rodās redzot,kas notiek apkārt gan pašlaik, gan pēdējos gados Eiropā un pasaulē. Rakstā maz tiks pieminēti nopietni fakti,tāpēc lūdzu neuztvert to,kā kādu akadēmisku vai profesionālu darbu tikai un vienīgi paša spriedelējumi ar kuriem izlēmu padalīties,iespējams veidot kādu diskusiju (p.s. tā kā pats centīsos iztikt bez rasistiskiem vai etniskiem apvainojumiem,lai cik brīžam grūti nebūtu lūgums bez tadiem iztikt arī komentāros:) ).

Pēc šodienas teroraktiem Beļģijā šur tur manīju paceļamies jautājumu par to vai ir sācies trešais pasaules ,karš vai tas tuvojās, vai arī nekad to nesagaidīsim. Par to runāja gan paziņu loks, gan šur tur internetā manīju tadas diskusijas. Mans viedoklis ir ka šis karš rit jau +- 5 gadus. Un tā pirmie aizmetņi bija vēl senāki. Un tagad aiziet pie skaidrojuma

Kara aizmetņi sākās jau ar pirmajām anti terorisma operācijām Afganistānā,Irākā utt. Jebkuram karam ir cēloņi ,faktori,kas tos izraisa. Manuprāt, šī kara cēlonis ir rietumu un islāma pasaules konfrontācija, islāma un citu reliģiju konforntācija, kā arī visam pa vidu,kā jau visos karos nauda. Minēsim vienu piemēru. 2001. 09.11. Terorakts kuru zin visi. Pēc šī terorakta tiek pieteikts karš terorismam. Pēcak veidojās daudz un dažādas "miera uzturēšanas misijas" ,cīņa ar terorismu, sankcijas pret vairākām arābu pasaules valstīm par itkā ieroču veidošanu. Dažas pamatotas,dažas kā karš Irākā absolūti nepamatotas.

2011. gadā aizsākās process,kuru dēvē par "Arābu pavasari". Lūk šo momentu es uzskatu par 3. pasaules kara sākummomentu. Jūs teiksiet -karš nevar vilkties tik ilgi. Atcerēsimies 2. pasaules karu. Tā aizmetņi sākās krietni pirms 1939.gada. Līdzīgi arī šobrīd. Gan ar rietumu- Eiropas,Asv,atsevišķos gadījumos Krievijas palīdzību, gan pašrocīgi tika gāztas vairākas diktatūras arābu valstīs,sākās demokrātijas ieviešana, taču tas ir nonācis līdz pilsoņu kariem,radikālā islama spēku augšanai,Isis izveidošanai un bēgļu plūsmai,kas tagad grauj Eiropas mieru un kopējo sadarbību.

Tā ir viena fronte. Tā kurā vispirms arābu pasaule izkarojās pati ar sevi - cīņa par varu ,jo nogāžot diktatoru,kādam ir jāieņem viņa vieta,viņa ietekme.

Otrā fronte ir Krievijas veidotā fronte ar Austrumeiropu un Centrāleiropu. Tā aizsākās arī vēl pirms 2011. gada -ar gadījumu,kad Krievija rādījā vispirms ekonomiskos muskuļus ziemas vidū piegriežot gāzes krānu Ukrainai ,dēļ kā gāzi nesaņēma arī Slovākija,Vācija u.c. Eiropas valstis 2007. gadā ,pēcāk arī militāri veicot iebrukumu Gruzijā. Un ,kad tas sāka notikt nopietni jūs jau nojaušat - Krima ,pēcāk Doņecka un Lughanska ,regulāras militārās mācības Baltijas robežu tuvumā ,karadarbība Sīrijā. Respektīvi to varētu dēvēt par hibrīdkara fronti.

Trešā fronte ir jau minētais karš pret terorismu. To var dalīt vairākās daļās. Tiesa abas šīs daļas viena otru nomoka ,turklāt,par sliktu rietumiem. Karš pret ISIS veido koku ar diviem galiem. Pirmkārt, Nato,ASV un Krievijas spēku militārās misijas gan pret ISIS,gan Asāda spēkiem Sīrijas un tās kaimiņvalstu teritorijās ne vienmēr nes vēlamo rezultātu Tuvajos Austrumos. Otrkārt, tas izraisa bēgļu plūsmas. Jā, mēs visi lieliski zinam (nu visi izņemot ultra pārliecinātos welcomerus) ka tie miljoni,kas peld uz Eiropu nebūt nav nabadziņi,kas bēg no kara, ka lielākā daļa no tiem ir tādi paši ekonomiskie migranti, kā latvieši,lietuvieši vai poļi UK, tikai ar tādu atšķirību ,ka austrumnieku migranti ir nelegālie ,jo bez atļaujām,vīzām vai jebkādiem citādiem papīriem atceļo un nu tik prasa pabalstus, turklāt, nepieņemot citādu palīdzību un esot neapmierināt netiekot uz saujiņu viņu "sapņu valstu" ,kara bēglis tā taču nedarītu. Šīs bēgļu plūsmas rada 2 ļaunumus. Pirmkārt, destabilizē Eiropu ,to sašķeļot viedoklī par to,ko ta darīt ar visiem sīriešiem,pakistāņiem u.c. valstniekiem,kas nu te dodās ,liek maksāt milzīgu naudu TUrcijai,lai nu tā vāc šos pie sevis (6 miljardi eiro) ,turklāt,bez garantijām,ka Turcija ir labs un godīgs partneris un plus pati Eiropa nopūlās, lai tik viss būt pēc cilvektiesībām un neviens nejustos apbižots, bieži vien nostādot vietējos tādās,kā pabērnu lomās. Otrkārt, šīs bēgļu ordas rada nekārtības Eiropā -gan pašu spēkiem, gan atvieglojot ierašanos Eiropā teroristiem ,jo būšim reāli,kā tev vieglāk ir iekļūt svešā valstī? Vienam vai milzīgā ļaužu masā? Un tur tad arī veidojās otrā fronte. "Sadarbojoties" bēgļiem, radikāli noskaņotiem Eiropā jau vairākās paaudzēs dzīvojošiem islamistiem un teroristiem no ISIS un tamlīdzīgam organizācijām veidojās masu nekārtības, kā jaungada naktī Ķelnē un terorakti kā Parīzē un šodien Beļģijā. Tā tad arī veidojās divas frontes kara pret terorismu,tikai pašlaik izskatās,ka šo fronti uzvar teroristi - ISIS pozīciju vajināšana viņu teritorijā nerit pārlieku sekmīgi ,reti ziņojot par kādu finanšu avota uzspridzināsanu vai nelielu teritoriju atgūšanu,taču Eiropā cīņa ar to ir 0 - viedokļu atšķirības, pa retam tiek noķerts,kāds kas jau ir izdarījis ko nelāgu un neziņa,kad būs nākamais terorakts.

Pieminēju 3 frontes. Iesaistīti 3 kontinenti - Āfrika, Eirāzija un Ziemeļamerika. Kaujas gan noris tikai 2 no kontinentiem. Taču ar to pietiek ,lai to varētu saukt par PASAULES KARU.Vai kādreiz tas pāraugs vienkāršas militāroperācijas,reālu karu tālu austrumos un hibrīdkaru mums kaimiņos? To nevaru atbildēt, ļoti ceru,ka nē. ļoti ceru,ka šis karš nekad nepieņems tādu tipu ,kāds bija otrais pasaules karš,kad patiešam iesaistās visa pasaule un nevis bakstoties ekrānā,bet gan reālās militārās konfrontācijās.

105 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Kā saka - ja gribi mieru, gatavojies karam. Nezinu. Kopš notikumiem Parīzē es pārtraucu vērt vaļā ziņu portālus, klausīties radio un skatīties TV. Par notikumiem Beļģijā uzzināju tikai pirms 5 minūtēm, jo mani ieinteresēja raksts un nolēmu atvērt ziņu portālu un paskatīties. 

Kaut kā vairāk liekās, ka ISIS terorismi ir vairāk šovs, nevis kaut kāda reliģija un ''dieva svētības iegūšana nogalinot pēc iespējas vairāk''. Škiet, ar terorismiem viņi tikai parāda cik varonīgi var būt, rīkojot terorus svešās zemēs, lai iebiedētu pasauli un visi klanītos pie viņu kājām. Protams, skatoties visu kas notiek, liekās šausmas, bet tāds arī ir viņu mērķis.

Kaut kur šodien lasīju, ka kristietībai jāvalda, jo Jēzus nav ne reizi nogalinājis un bla bla bla. Kristietība ir tikpat dēmoniska kā Islāmticīgie. Tik daudz cilvēki nogalināti Krusta karu laikos, neticīgie.

12 0 atbildēt

Trešais Pasaules karš jau kādu laiku ir sācies. Notikumi šobrīd iet gandrīz tāpat kā notikumi pirms WWII. Divi superspēki satiekas vienā, it kā ne pārāk nozīmīgā, bet tomēr nozīmīgā valstī (Sīrijā satiekas Krievija un ASV). Eiropa ir pārpludināta ar iebraucējiem (musulmaņi, Sīrijas bēgļi). Eiropas sabiedrība ir iebaidīta. Ekonomiskais sabrukums. 30. gados bija Lielā Depresija, tagad ir gaidāms sākumā ASV sabrukums, jo ASV parāds ir vairāki TRILJONI dolāru, kas ir tikai redzamā aisberga daļa. Tas būs pamatīgs trieciens pasaules ekonomikai, citas lielākās ekonomikas sāks sagrūt, un nebūs cita izvēle kā uzsākt karu. 1930. gados Vācija bija uz sabrukuma sliekšņa, un bija jāuzsāk karš, lai to izglābtu. Sabiedrībā ir tik daudz DEZINFORMĀCIJAS, ka liela daļa pat neapzinās to, kas pasaulē notiek.

4 0 atbildēt

Manuprāt, Briseles notikumi ir tikai ieskats Eiropas nākotnē, ikdienā. Parēķinot cik aptuveni varētu būt šādu bezsmadzeņu "pestītāju", tad nākās saprast, to, ka ir dziļā bētē! Nesen tika publiskoti aptevuni 20 000 ar ISIS kaujinieku pieteikšanās anketām... Reakcija? Es kaut kā nemanīju neko, kaut arī šim notikumam sekoju ziņās līdzi. Kāda velna pēc vakardien notika 3 eksplozijas publiskā vietā? Vai tad tiešām tur kameru par maz, lai varētu šos aizdomīgos žmurikus laicīgi monitorēt...? Nedomāju gan! Valstnieki neko nedara, tikai atmet plikas atbildes, no kurām mēs tikai pakratam galvu, saprotam un aizmirstam. 

Šīs III Pasaules karš ir sācies, tikai pagaidām nav īsta pretestība no ES puses... (varbūt arī ir, Merkele jau tā kā paplēta vienu vietu, lai visi dzīvotu islāmiskā Vācijā - bravo! Varbūt tomēr pagātnes pāridarījumi iznīcina realitāti un nākotni?!) Tā bija 1.kļūda un pieņemu, ka ne pēdējā...

Iedomājos... Kam ir izdevīgi, lai Eiropu iznīcinātu, kultūru "izdrāztu" (atvainojos, bet cits apzīmējums, kas atspoguļotu situāciju, neienāca prātā) un nodrošinātu skaistu nākotni? Atbilde jau viešama no viduslaikiem, mani draugi! Tieši tur viss aizsākās. Kāds, es pat teiktu, diezgan varens spēks, cenšas paverdzināt mūs! Nepadomājot par sekām, kuras lūk vakardien varēja redzēt Briseles lidostā un metro, ciešam no tā, ko mēs neesam pelnījuši.(Varbūt arī esam, jo naivums tomēr klejo apkārt). 

Nobeigumā, gribēju teikt, ka varbūt beigsim dzīvot ilūzijās, kuras rada mūsu vadoņi, bet gan paši filtrēsim informāciju (safabricēto, protams, uzreiz metam papīrgrozā). Karš ir sācies, neviens jau negribēs par to publiski paziņot, par to aizmirstam (neticu, ka atradīsies kāds drosmīgais, kurš to varētu pāršpļaut pār savām jau tā melīgajām lūpām). Un, kas karā notiek? Jā, cilvēki tiek uzskatīti par resursu!!!!? Atjaunojumu... 

3 0 atbildēt

Kamer mes te pratojam ,ir vai nav 3.pk. sacies,  dvieljugalvas spridzina...

2 1 atbildēt

Vismaz Latvija var neuztraukties, pie mums nav īpaši ko spridzināt.. Bet kad sāksies visa "paradīze".., tad būsim dimbā.

1 0 atbildēt

Beidz murgot - vienīgais kas būs bēres.. Kāda Fronte ar Krieviju?? Par ko tu murgo emotion

Te uzlaida gaisā tapēc ka Merkele un citi Gejropas parazīti nesajēdz ar ko viņiem ir ddarīšana

0 4 atbildēt