local-stats-pixel fb-conv-api

Skarbi un brutāli fakti par to, kā bērnus audzināja Acteku impērijā12

476 2

Vecāki vienkārši vairs neaudzina bērnus tā, kā tas kādreiz tika darīts. Senāk vecāki savus bērnus audzināja tā, lai tiem būtu sīksts raksturs, un viņi neapstājās, pat ja tas prasīja būt stingriem pret saviem bērniem. Ja bērns bija jātur virs uguns, ar varu jāliek tam nēsāt baļķus līdz tas bezspēkā saļima, vai bērnu nācās sūtīt badoties uz templi, neviens vecāks divreiz nedomāja. Protams, tolaik mums bija patiesi līderi kā visu valdnieku valdnieks Montesuma II, kurš iedvesa bailes savu ienaidnieku sirdīs par godu Uicilopočtli (Huitzilopochtli), kara un cilvēku upurēšanas dievam ar putna ķermeni. Visticamāk, mēs vairs nekad neatgriezīsimies pie Ziemeļamerikas patiesajām tradicionālajām vērtībām. Taču šeit ir neliels ieskats tajā, kāda bija dzīve laikos, kad vīrieši bija vīrieši, sievietes bija sievietes, un neremdināmie dievi pieprasīja asinis.

476 2 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Varbūt tieši šo tradīciju dēļ acteki pazuda no zemes virsas.

22 0 atbildēt

Neko sev "Māmiņu klubs" emotion  emotion ++++

15 0 atbildēt

Cik procentu no šādi spīdzinātiem bērniem izdzīvoja līdz pilngadībai. Zinot, cik nevarīgs un kusls piedzimst cilvēkiem bērns, šķiet, ka krāsas ir sabiezinātas. Pēc tādas zīdaiņu ''apstrādes'' 99% ir jābūt fiziskiem kropļiem.

15 0 atbildēt

Būtu labi, ja vēl būtu atsauce uz to no kurienes šis viss ir ņemts. Māc šaubas par dažu "faktu" patiesību. Piemēram par katras nakts negulēšanu dejojot tempļos. 

12 0 atbildēt

Laikam tas saucās- kādi laiki, tādi tikumi. Toties šodien viss ir forši bērniem- pienākumu nav, jādara nekas nav, uz veikalu pēc paikas neiet, mājās neko nedara, toties tiesību vesela kaudze - pat tad, ja nav  emotion 

10 0 atbildēt

Tā izauga normāli vīrieši.

Žēl, ka nav ziņu par varavīksnes cilvēkiem emotion

Gan jau tos atstāja apēšanai jaguāriem, tāpēc nav zināms to liktenis emotion

14 5 atbildēt
Nice
6 0 atbildēt