local-stats-pixel fb-conv-api

Saulainās pasakas1

20 0

Laikā, kad valstī ir ekonomiskā lejupslīde un mūsu valdība demonstrē impotenci, nedarot neko, lai industriju pamodinātu no komas, atliek vien paļauties uz dabas spēku. Turklāt šodien tas tiek darīts pilnīgā nopietnībā. Par ko es runāju? Tūdaļ sapratīsiet.

Nesen Latvijā sāka darboties Saules enerģijas asociācija (SEA). Šī organizācija izveidota, lai veicinātu Latvijā saules enerģijas izmantošanu un radītu labvēlīgu vidi jaunāko tehnoloģiju attīstībai. To ar gandarījumu mums pastāstīja SEA valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Bērziņš. “Laikā, kad atsevišķas Eiropas valstis no saules enerģijas plāno iegūt līdz 20% elektroenerģijas, arī Latvijai jākļūst konkurētspējīgai un pilnvērtīgi jāizmanto “zaļie” resursi,” sacīja asociācijas vadītājs.

Zelta vārdi. Ekonomija, neatkarība no enerģijas importa un tā tālāk... Tikai jautājumu ir daudz. Kurš realizēs “saules projektus”, kur galvenais ir uzstādīt saules kolektorus uz māju jumtiem?

Kur ņemt tam līdzekļus? Kur ir tie spēcīgie uzņēmumi, kas radītu solārās tehnoloģijas šeit uz vietas? Atrast atbildes uz visiem jautājumiem nebūs viegli, bet vēl grūtāk būs piesaistīt nozarei reālus finanšu resursus.

Tāpēc — lai arī kādas pasakas stāstītu Saules enerģijas asociācijas izveidošanu atbalstošais Eiropas Savienības enerģētikas komisārs Andris Piebalgs, arī daba prasa kapitālieguldījumus. Turklāt — ne mazus. Un to mums nav. Diemžēl. Gribētos cerēt, ka tikai pagaidām nav, bet kādreiz būs. Un mēs Latvijā varēsim dzīvot “zaļi”.

20 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

bla bla  blā emotion stūlbums emotionemotion

0 0 atbildēt