local-stats-pixel fb-conv-api

Rīgā atjaunos uzrakstu "padomju atbrīvotājiem"5

No sērijas: cik žēl tomēr reizēm, ka 1991. gadā izpalika pat ļoti pelnītā atriebība pret komunistiem un to līdzskrējējiem.

Jo tad "padomju atbrīvotāju" draugi Rīgas domes Pieminekļu padomē varbūt drusku vairāk raustītos uzspiest savu uzskatu, par ko tad Rīgai un Latvijai būtu uzskatāms viss ar "padomju" saistītais, attaisnojoties vien ar bērnišķīgo "jebkurš piemineklis jāsaglabā tāds, kāds tas ir būvēts un bez deformācijām". Tas, ka šie "atbrīvotāji" ir nesuši tikai postu un iznīcību, vai tas, kādas sajūtas būs tiem, kuru tuvinieki vai radi palika Sibīrijā un citur... - nu kuru tad tas vairs interesē, kad runa ir par inteliģentu, zinātnieku-pētnieku raizēm par "padomju atbrīvotāju" pieminekļiem "bez deformācijām"!!!

Vadoties pēc šāda principa, mierīgi atjaunojams būtu arī Ļeņina piemineklis. Starp citu, Rīgas domes pieminekļu aģentūras (nejaukt ar padomi) galvam nebūtu nekas iebilstams arī Staļina pieminekļiem. Un patiesi - ja jau var atjaunot krievu cara Uzvaras kolonnu, tad kāpēc gan ne ļeņinekļus un staļinekļus... Tās pašas impērijas tikai citas inkārnācijas simboli taču - saglabājami "bez deformācijām".

Rīgas domes Pieminekļu padome ir diezgan slepena, vienkāršam mirstīgajam nekur domes dokumentos neatrodama sabiedriska organizācija, kuras sastāvu apstiprina Dome. Spriežot pēc šīs ar 2005. gadu datētās ziņas, tās sastāvā bez priekšsēdētāja Ojāra Spārīša (apskatiet un iegaumējiet vien šo raižu par pieminekļu deformācijām pārpilno mākslas intelektuāļa un "padomju atbrīvotāju" drauga sejiņu) ir:

- Jānis Birks (TB/LNNK),
- Helmī Stalte (TB/LNNK),
- Jānis Freimanis (TP),
- Dainis Īvāns (LSDSP),
- Igors Pimenovs (SC),
- Vladislavs Rafaļskis (PCTVL),
- Maija Stefane (JL),
- Jānis Zaržeckis (LPP),
- apvienības "Dzimtene" Rīgas domes deputātu frakcijas referente Elita Butlere,
- Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Pilsētbūvniecības padomes vadītājs Gunārs Asaris,
- Latvijas Mākslinieku savienības biedri Ģirts Burvis un Solveiga Vasiļjeva,
- vēsturnieks Ilgvars Butulis,
- Rīgas kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas priekšnieks Andis Cinis,
- arhitekts Jānis Krastiņš, Rīgas galvenais mākslinieks Leonards Laganovskis,
- mākslas zinātniece Inta Štamgute,
- Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidents Jānis Stradiņš,
- Rīgas Pieminekļu aģentūras direktors Eižens Upmanis.

Treknajā iezīmēti ir tie, kuri pēc Helmī Staltes sniegtās informācijas balsoja par krievu cara kolonnu, tātad visdrīzāk arī par "padomju atbrīvotājiem" bez "deformācijām".

Mēģināšu izdabūt no domes attiecīgās pieminekļu padomes sēdes protokolu vai citu dokumenta galu, kas parādītu, kā kuri balsoja. Visādi citādi varu vienīgi ieteikt balsot par nacionālistiem, kuri būtu gatavi gan "padomju atbrīvotāju" draugus no padomes izdabūt, gan tiem draudzīgos lēmumus pārgrozīt. Tas, ka padomes locekļi šādi lemj īsi pirms vēlēšanām nevar būt sagadīšanās. Viņi patlaban vienkārši ir pārliecināti par savu amatu neaizskaramību.

Papildināts: Birks: "padomju atbrīvotāju"nebūs; publicēts sēdes protokols
10 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Rīgā nedzīvoju, līdz ar to par Rīgas pašvaldību balsot nevaru, un tāpēc neesmu interesējies, kādas tur kam izredzes. Balsojiet par tiem, kuriem variet ticēt, ka nesāks minstināties, locīties, un "ieklausīties", kad nāks laiks kaut ko lemt, un neliks kaut ko lemt tādus "inteliģentus", kuri neredzot "kultūrvēsturiskus iemeslus" neslavināt "padomju atbrīvotājus". Pa labam, teiksim 1991. nepakarot kādus komunistu vadoņus pie tuvākās laternas tiem citiem attcerētieties un "redzēšanas" uzlabošanai, tādi "iemeslus" nekad neierauga un neieraudzīs. Eiroparlamentam balsošu, protams, par Visu Latvijai!/Visvaldi Lāci.
0 0 atbildēt
Kas precīzi - "attaisnojumi" par "jebkuru pieminekļu saglabāšanu"? :)
0 0 atbildēt
Latvija ir Krievijas un Eiropas prostitūta - drāž kad grib un cik grib un uzspļauj virsū.
0 0 atbildēt
Nezinu, nezinu - kāds Maskavai un tai pieminekļu padomei varētu būt sakars. Vienkārši ir viens mākslas "zinātnieks", valsts amatpersona, ar viņu cunftei raksturīgajiem "īpašajiem" uzskatiem "par lietām" un citu uzskatu "neredzību". Un ar attiecīgu domubiedru atbalstu viņš šos bērnišķīgos uzskatus var uzspies visiem citiem. Kā vienmēr - bez kādas tur sabiedriskās apspriešana vai kā. Šī nav pirmā reize. Idejai - viņš esot atbalstījis Basteja bulvāra pārdēvēšanu. Tas, lai valsts dienestā esoši cilvēki ar "īpašiem" uzskatiem un apsvērumiem nečakarētu tik būtisku lietu kā tiesas spriedumus, piemēram, ir viens no pasvērumiem, kāpēc ASV par vainu/nevainīgumu spriež apsūdzētā LĪDZINIEKU žūrija - nevis kaut kāda pie valsts radītu amatpersonu padome, kurā ir sasēdināti zinātnieki ar īpašiem uzskatiem. Domāju, ka tik politizētā un politizējamā sfēra kā pieminekļi Rīga, vienkārši būtu darāms kaut kas tātā virzienā tā, lai lēmumi atspoguļotu vidējo cilvēku gribu, nevis šādas padomes iegribas.
0 0 atbildēt
Stefane un Stalte atturējās nevis balsoja pret, vismaz tā liecina sēdes protokols. Saite uz to šeit: http://www.tribine.lv/zinas/Birks-padomju-atbrivotajunebus/10349 Var jau būt, ka tur ir bijušas vairākas sēdes un abas deputātes tik tiešam nobalsoja pret cara kolonnas atjaunošanu, kā pēdēja apgalvo Latvijas Avīzei
0 0 atbildēt