local-stats-pixel fb-conv-api

Pierādīts! - spēja identificēt "gejmūlīšus" ir reāla4

Pat šādu spēju neapzinoties, vairums cilvēku - gan vīriešu, gan sieviešu - spējot akurāti identificēt homoseksuālus vīriešus tikai pēc viņu sejām, raksta Scientific American.

Tas atklājies divos nesenos pētījumos, kuros pētnieki izmantojuši vispirms divreiz pa 45 dažādas orientācijas vīriešu seju foto no online iepazīšanās vietnēm, tad divreiz pa 80 no Facebook ņemtu foto, kuri gadījuma kārtībā rādīti 90 eksperimentu dalībniekiem. Otrajā eksperimentā foto ar Photoshop palīdzību tika noņemti galvas mati, lai mēģinātu izslēgt iespēju, ka frizūra nevis sejas izteiksmes vedina domāt par cilvēka iespējamo seksuālo orientāciju.

Visi eksperimentu dalībnieki uzrādīja labāku seksuālās orientācijas atpazīšanas rādītāju kā būtu izskaidrojams ar vienkāršu sagadīšanos. Pārsteidzoši, bet labie atpazīšanas rādītāji saglabājās arī tad, ja foto tika rādīti ātrā tempā tikai 50 milisekundes ilgi.

Līdz ar to ir pamats teikt, ka to savu spēju skaits, uz kurām jūs variet daudzmaz paļauties, ir pieaudzis! :)

Citās ziņās, Delfi raksta, ka Saskaņas Centram pagaidām neesot izdevies savākt Rīgas mēra Jāņa Birka atsaukšanai nepieciešamos parakstus. Par to, vai partija būtu iesūdzējusi TB/LNNK tiesā par "autortiesību pārkāpšanu", kā to iepriekš solīja Nils Ušakovs, ziņots pagaidām netiek.

______________
Izmantotie darbi:
- kadri no
SC 2006. gada priekšvēlēšanu reklāmām
-
"Stock illustration: Silhouette Pose 2", katagaci
19 25 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
Ja jūs tos pētījumus un rakstīšanu par tiem ņemiet tikai un vienīgi nopietni, tad jautājums principā vietā - paldies. Piesaitētajā SciAm rakstā ir gan izdevuma, kuros pētījumi publicēti, nosaukums, gan autoru vārdi, uzvārdi, universitāte (kas ir pietiekami info, lai atrastu publikācijas online: http://ase.tufts.edu/psychology/ambady/pubs/2008RuleJESP.pdf )
0 0 atbildēt
No pievienotās bildes man tikai divi daļēji izskatās pēc gejmūlīšiem. :)
0 0 atbildēt
Katrs pats sev seksuālās orientācijas atpazinējs; spējas, redz, ir dotas visiem :)
0 0 atbildēt
Kas tieši - mēģināt noslēpt raksteli? :)
0 0 atbildēt